Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2015 12:39 - Руската грешка и вина
Автор: dedenze Категория: История   
Прочетен: 3291 Коментари: 7 Гласове:
12

Последна промяна: 04.12.2015 16:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
           Русия и руснаците трябва самокритично да признаят пред света своята историческа грешка в най-новата история ! Тя не се състои в Октоврийската революция и утопичния опит да се реализира  една примамлива, западна, комунистическа идеология. Не е грешка и безкръвното унищожение на соц. лагера, изграден върху фанатични идеологеми и насилствен колективизъм, против финансовата и производствена логика и разум. Истинската грешка се състои в липсата на алтернатива и опит да се спасят ценните и добри неща, да се построи ново, по- добро общество, различно от дивия капитализъм. Подобно поведение може да се оприличи като бягство на екипажа от потъващ кораб, зарязване на собствения и икономически обвързаните народи, принуждавайки ги да се спасяват и оправят поединично! Много се издавиха, изгубиха всичко, други директно попаднаха в устата на чакащите организатори на крушението - евроатлантическите акули!  На практика се извърши предателство, срещу фалшиви обещания и наивни заблуди! Това е главният „герой” – лауреат на нобелова награда за мир !? 27 години по- късно той обяви, че е бил излъган  и подведен с това, че НАТО, подобно на Варшавския договор, ще бъде разформираван и ще отиде в историята! Същият този екскремент, който ни забраняваше да продаваме и работим със запада и Япония, който ни принуди да правим ламаринени врати и глупости за противоядрени скривалища и силози на най- модерното оборудване за милиони долари в  ЗТМ Радомир, продаваше ни суровини и енергия на пазарни цени, а изкупуваше на "братски " произведеното от нас и другите, подчинени, соц. страни ! 
dedenze.blog.bg/politika/2012/02/08/zavod-za-tejko-mashinostroene-radomir.897956
dedenze.blog.bg/politika/2012/02/09/zavod-za-tejko-mashinostroene-radomir-prodyljenie.898417
          Ето какво казват днешните руснаци за него:

image

„ Не лъжи, че падналата страна е била обител на злото и фалша. Аз помня тези времена, аз помня всичко, как беше по-рано! Там вълчи пирове нямаше. Там хората си вярваха един на друг. И вместо „Блъсни слабия” винаги протягаха ръка. Там секса не се прокрадваше преди любовта, там братството си беше просто братство, и не ни учеха по ТV, че курвалъка е желателен всеобщоразрешен. Там крадеца, бандита, подлеца и нищожеството се страхуваха от силния закон и не се е случвало никога Темида да е в робство на Мамона (парите). Аз помня тези времена, аз помня всичко и няма да забравя. Не лъжи, че падналата страна е била обител на злото ....Юда .”

           Много българи също добре помним !!! Вместо да се търси хуманна интеграция в новите условия и помощ, страните на бившият соц. лагер, бяха унищожени военно, финансово, социално, пазарно, производствено, разграбени брутално и колонизирани! Мнозина автори и анализатори считат, че създадения от Ленин и съмишленици СССР е западен и на еврейския капитал неудачен експеримент, за което трябва да понесет своята отговорност ! Руската, философска мисъл отсъстваше, не оцени, че трябва да се върви към запазване и създаване на добри пазарни, културни, търговски отношения между бившите страни на соц. лагера, даже с цената на множество компромиси ! Нужно беше само да се отстранят партиите и тяхното гибелно и застойно влияние! За съжаление на тогавъшните, властимащи руснаци не им достигаше интелектуален и философски потенциал ! Те бяха рожби на своите "комунистически" партии, спазваха насадената вярност и дисциплина, страхуваха се от възмездие!
Пътят беше т.н. държавен капитализъм, лесно осъществим при базова държавна собственост на всичко ! Мнозина хора не знаят какво представлява и го свързват с комунистическите идеи, четете :
http://dedenze.blog.bg/history/2013/04/16/shto-e-dyrjaven-kapitalizym.1101299
           Това е главната вина на Русия- липсата на нова обединяваща идеология и виновното, тотално 20 годишно оттегляне от международната, политическа и геостратегическа сцена ! Руската идейна пасивност се корени във факта, че интелигенцията и народа столетия наред бяха методично избивани, интернирани, заточвани, обезверявани, лишавани от глас и свобода ! За това в новите условия с външна подкрепа, силите на капитала, неофашизма, националсоциализма се развихриха открито и необезспокоявани от никого ! Вярваха, че ще размажат, разкъсат и плячкосат Русия за няколко години ! Безценна помощ им оказа и този ментално
слаб, случаен пияндур:

image

          Евроатлантите скоростно развихриха огромна ксенофобска вълна, възстановиха студената война с ново название "хибридна", въведоха отново ембарго, ограничения , изолация срещу Русия ! Объркаха обаче понятията, като обвиниха Русия в имперски интереси !? Няма евроатлантически политик, който да схване и прецени, че на Русия не са и нужни нови територии, чужди природни богатства и чужди ценности, че има по- важни и достойни неща ! Облъчването и слугинажа са толкова силни, че и нашия "президент" се включва свръхактивно и особено срамно в лъжата и глупостта, нещастно не разбрал, че България не е нужна на Русия за нищо, обратното ние се нуждаем от Русия, повече от всякога !? Стигна се до там, че този който го направи "президент" се разграничи от неговото словестно разстройство !?
www.vesti.bg/bulgaria/politika/plevneliev-rusiia-se-gotvi-da-vodi-hibridna-vojna-6045493

image

           За добро на цивилизацията, Русия се възроди от пепелта и е единствена сила, която е в състояние да се противопостави на вълчите, финансови интереси ! Намери своите лидери, които я изведоха на верен път! Възроди се тогава, когато ясно лъснаха и се обявиха евроатлантическите мераци и действия за нейното дългогодишно, планирано унищожение! Добри, лоши, в света няма друг народ освен руснаците, които да са дали толкова много жертви и средства за настоящето и бъдещето на човечеството ! Има и грешки, днес е време открито да се признаят и критично анализират , ясно да се формулира нова, хуманна, обединяваща, обществена платформа, милионите пострадали хора от бившия соц. лагер ще простят, защото основно са християни, защото помнят и вярват в доброто и бъдещето на цивилизования свят ! Ето кой иска да прекроява света, на кого са нужни чужди територии и ресурси, кой методично го извършва години наред влагайки чудовищни по размери средства за това ! Ниската интелигентност и самозабравяне, ги кара да го заявяват публично и открито, гледайте и си направете правилните изводи, преди да е станало късно :








Гласувай:
13



1. dedenze - Историческите истини се доказват след много години затова спора е полезен, ако е конструктивен kushel!
17.11.2015 14:53
Жалко, че едва ли ще бъдем живи когато се появят и доказателствата ! След като псевдодемокрацията, ЕС и НАТО ни превърнаха в колониална, бедна държава и ни върнаха десетилетия назад , много ми се иска да вярвам и в голяма степен съм убеден, че имаше и има друг път! Вярата и надеждата си отиват последни !
цитирай
2. dedenze - Простете за добавките в текста на постинга!
18.11.2015 16:07
Считам, че трябва да се посочат повече факти, за да се разбере характера и мащаба на руската вина по време на прехода ! Защото Горбачов и Елцин са главните виновници за атаките, хулите и усмиването на Русия, представянето и като държава на олигофрени !
цитирай
3. pvdaskalov - * ! *
21.11.2015 09:02
Да, бяхме неподготвени за промените и българският народ жестоко пострада. Но лешоядите не бяха само вносни.
Поздрави за анализа. Ако се тушират някои крайни заключения, ще стане блестящ.
П и е р
цитирай
4. djani - Преди години и аз се упражних по темата...
21.11.2015 15:36
Посочих почти същите причини и изводи в постинга си - "ПРЕДАТЕЛСТВОТО – НА БЪЛГАРИЯ, ИЛИ НА РУСИЯ?". Уви всичко е постфактум, след като стана белята. А в геополитиката грешките се оправят минимум за десетилетия. Хубавото е, че ЕС е пред разпад, в който пръст има и Русия. Дано се възползва от ситуацията...
цитирай
5. dedenze - Благодаря за коментара Пиер !
22.11.2015 15:53
За лешоядите си напълно прав, чакали са търпеливо 45 години !
цитирай
6. dedenze - Благодаря djani, хубаво е човек да намери съмишленици !
22.11.2015 15:59
Еднополюсният модел, който ни застрашаваше с отсъствието на Русия от международната сцена, гарантирано щеше да доведе до пълен регрес на човечеството в политически, морален, социален и културен аспект !
цитирай
7. merlin68 - Предстои значимо събитие в отвъ...
22.11.2015 19:40
Предстои значимо събитие в отвъдния свят, там ще се реши, спасител от комунистическата чума, или предател разрушител на империята е Горби. Гробачов, какво погреба, комунизма или свободата на милиарди хора в цял свят, това предстои да се види на Небето, или пък под Земята...кой знае, но зрелището ще е неописуемо. Специално за случая церемонията по посрещането се организира от Петър Първи, Екатерина Велика и под вещото председателство на другаря Сталин...ех да можех да погледам:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3482000
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930