Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2016 14:39 - Синтетичният, неолиберален сладкиш
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 1573 Коментари: 2 Гласове:
10

Последна промяна: 14.05.2016 14:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

            26 години ежедневно се наплюскваме с него, не отчитаме, че ни хванаха всички модерни болести от аутизъм, диабет до малоумие ! Апетита не спада, а се разраства защото в евтините, западни и лицензни сладкиши е бъкано с овкусители, консерванти и възбуждащи глада канцерогенни вещества ! Бях забравил кроасан и фанта в селски имот и ги открих след 2,5 години в отлично , вкусово състояние за употреба !? Отчупих парче на комшийската котка, но тя не го близна, изядох си го сам и полях с фантата !? Наскоро прочетох, че освен десетките заболявания причинени от сладкишите, наднорменото тегло, употребата на озахарена, калорична, синтетична храна води до забавяне на рефлексите, ленност, апатия и слабоумие ! Тогава в опростена схема, лъсна пълната причина за българската деградация !
            Много автори доказват, че идеологията на неолиберализма е чиста форма на международен, финансов фашизъм ! Пряк израз на това е глобализацията и т.н.свободен пазар, защото те потискат развитието на по- изостаналите държави и ги правят колониално зависими ! Практически, неолиберализма обслужва интересите на финансовия капитал и световните монополистите в производствата на стоки и услуги ! Ръцете на крупните производители са развързани и на пазара, може да се продава всичко вредно, с малък ресурс за ползване! Защитата на потребителите е напълно имитационна, дерижирана и купена от монополистите ! Прегръщайки фундамента на неолиберализма, че държавата трябва да отсъствува от всички процеси производствени, енергийни, разпределителни, ограничителни, защитни ...., се дава безвъзмездно право на световните акули да ни изядат, унищожат напълно  и безпрепятствено ! Просто казано няма граници, няма мита, няма държавни интереси, всичко се продава, включително и хората с право да мигригат, където искат ! Липсата на каквато и да било защита и алтернатива, прави зависимите държави колонии с подставено, подчинено управление ! Реализацията на този неолиберален проект, изисква представителна „демокрация” с партийно управление, защото мафиотска партия се купува много по - лесно и по – евтино, отколкото цял народ при пряка демокрация! Никой вече не се заблуждава, че има леви и десни партии, такива които се грижат за народа и държавата ! Ражда се тунеядна, политическа класа, която заработва пари и блага от продажна, политическа дейност и реално не е нужна на никого за никакви процеси, защото държавата се управлява отвън ! Особено предимство дава факта, че политик и управленец, може да стане куцо, кьораво,сакато, даже и животно !?
http://dedenze.blog.bg/zabavlenie/2016/01/28/kak-da-vkarash-magare-v-parlamenta.1425705
           Единствената по- голяма трудност, е да се приспят и убедят хората, че всичко се върши в тяхна чест и за добро ! Парите хвърлени в системата за промиване на мозъци, медийни внушения, НПО имат колосални измерения и могат да изхранят и облекат човечеството за десетки години напред ! Целта е управляема, апатична, подчинена, оскотена, опростачена, потребителска маса от зомбирани индивиди ! Когато се разровим в устройството на развитите държави, ще констатираме, че при тях съвсем не е така, теорията на неолиберализма не се прилага ! Първият фактор е наличието на държавни, геополитически и стратегически интереси, втория е т.н. държавен капитализъм – активно участие на държавата в производство, услуги, транспорт, енергетика .... с което се печелят пари, създават работни места за всички ! В Германия това участие е над 50 %, а в родината на неолиберализма и частната инициатива САЩ, вече надвишава 20 % !? Уникалната некадърност и продажност на българските политици, не им разрешава да схванат и разберат смисъла на тези понятия ! Например: Вече 26 години държавния БЕХ се разграбва и се прави опит за разпродажба и приватизация ! Правителствата на Станишев и Борисов са дали разрешения за строеж и преференциално изкупуване на електроенергия от централи на ВЕИ с мощност надвишаваща общото потребление на енергия !? Цената на тази електроенергия десетократно и повече превишава цената на енергията от АЕЦ Козлодуй !? Местните хитреци ще покрият златната обработваема земя със солари, турбини, централи и на „свободния” енергиен пазар, ще започне голямото надлъгване, за сметка обедняването на хората!?

 image

 

           Бедния народ останал тук, от който 40 % официално е под прага на бедността, папа принудено неолибералния сладкиш ! Осъмвайки по фалшивите, имитационни болници, започна да се досеща, какво реално става и кой го унищожава. Кой задължително, под строй иска да го заведе пак пред урните,само с бюлетинка ДА, за да си узакони безчинството и мародерството, чрез него !? Мнозина се самоубиха, други се готвят да мигрират, изпаднали в глад и безизходица ! Не тръгвайте сънародници, не оставяйте България в ръцете на доброволните новоеничари и техните господари ! Никъде няма да ви посрещнат с хляб и сол, всеки ден със сълзи на очи, ще пеете „Я кажи ми облаче ле бяло”, а това не е живот, нищо че е глобализиран ! По добре е тук да запеем „Бийте братя Бог е с нас !”, „пък каквото сабя покаже и честта майко юнашка !”

 




Гласувай:
10



1. aip55 - Силна
11.05.2016 16:22
публикация си спретнал Деденце.
Всичко е вярно, само дето камъните вече не мигрират ...
цитирай
2. dedenze - Благодаря aip55 !
11.05.2016 17:38
За камъните е вярно, особено надгробните !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3481979
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930