Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2016 14:01 - Показна или истинска армия
Автор: dedenze Категория: Новини   
Прочетен: 2748 Коментари: 3 Гласове:
8

Последна промяна: 05.03.2016 14:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
          Наскоро публикувах постинг за нуждата от българска, независима армия, за ролята на военното обучение, прочетете го внимателно заедно с препратките:
http://dedenze.blog.bg/history/2016/02/25/sagata-s-bylgarskata-armiia.1432968
          В медийното пространство се появиха десетки мнения и публикации, като в част от тях, едва не се иска възстановяване на службата и армията във вида си от Тошово време !? Изхождайки от някои ментални възможности на днешни и бивши военни се твърди, че е нужна поне една година редовна, военна служба, за да се обучат войните !? Т.н. армия е пълна с чиновници и тъпанари, на водещи позиции, които още при първия, вражески, автоматичен откос ще побягнат и зарият главата си в пясъка, уж изпълнявайки командата „атом от всички страни”! Самата команда  „Атом от ...” е напълно безмислена, защото ядрената война е гарантирана гибел за цялата, човешка раса и вместо нейното изпълнение е по-добре да се отправим към най-близкото гробище !

image

          Служил съм като редник в БНА две години, с абсолютна сигурност мога да ви кажа, че всичките „знания” и умения, могат да се придобият в достатъчна степен в рамките на 1 месец, за по- ограничените и мързеливи 2 месеца ! Срока на служба 2- 3 години е свързан само с психологическата обработка, превръщането на войните в немислеща, подчинена, безмозъчна машина, която да е готова при команда „Убии майка си !” да може да го направи ! Последните летни месеци на службата, имах глупостта да отида при командира на батареята и да попитам , защо поне не ни пратят на бригада да събираме реколта, да вършим нещо полезно за държавата, вместо да ядем и спим !? Отговора беше два дена карцер и остригване 0 номер, месец преди уволнението !? Та господа пишман военни , днес не става дума за такава армия, тя не е и боеспособна ! Припомнете си ВСВ, когато срешу немските танкове, картечници и автомати поляци , французи, руснаци.... противопоставяха конница, манлихери, ръчни гранати и голи гърди....
image

         Това е един съвременен войник, само каската му е бъкана с електроника, аудио-визуална връзка, нощно виждане, бинокъл, бронежилетки и щитове, инфрачервен прицел .....!?
    
image

         Това е вариант на български войни от редовен, начевски набор резервисти, при това с трофейно, чуждо оръжие ! На какво ще учите една и повече години, младите, знаещи и можещи повече от вас наборници !?
Не е ли срамно да им отнемете част от живота с тъпотии и строева подготовка, колко бром за чая ще ви е нужен !? Такава армия в 21 век не е нужна на България, когато нямате собствен акъл, вземете пример и опит от Швейцария, снаряжението от по-горната снимка е в дома на всеки швейцарец и периодично се обновява ! Така швейцарците, които имат действаща армия от 22000 души, за 4 часа могат да я направят 650000, а за 48 часа 1700000 души !
          Дами и господа, неуважавани от българите политици, на България не е нужно участие във военни блокове и разоръжена, бутафорна армия! Нужна е отбранителна, ефективна, модерна сила, в която наравно участват подготвени и обучени още от училище мъже и жени с ясна, подсигурена и обмислена мобилизационна схема, управление, в случай на опасност ! При вашата продажност и некъдърност, никога няма да направите и крачка в тази посока, от страх за собствената си престъпна кожа ! Предпочитате мигранти и други да ни завладеят, при тях пак ще си живуркате добре с предателство и геноцид ! Но видов ден и безмилостния съд идват, обвинението е направено, време няма :
http://dedenze.blog.bg/politika/2016/01/24/sydyt-na-ugneteniia-narod.1424761
          Разпостранявайте, нямам никакви авторски претенции, борете се за свободата и независимостта на Родината !







Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. aip55 - Като
05.03.2016 15:36
бивш военнослужещ мнението ми, е че за да се обучи един войник в професионализъм, му е нужно около 6-8 месеца и тогава армията може да разчита на
подготвени войници бойни, които могат да изпълнят поставените им задължения и задачи.
Пример: Как ще обучиш един радист, парашутист-десантчик, танкист и т.н... за един месец. Практически това е невъзможно.
Иначе за строевите навици и подготовки съм съгласен с тебе. Тъпотията и ограничеността в армията са бича за всяка армия!
цитирай
2. dedenze - Има основание в това което пишеш aip55!
05.03.2016 16:29
Днешната военна, модерна техника изисква и други умения, затова обучението трябва да стартира от училището и да продължи цял живот, защото професионализъм ще получиш на танк Т 34, а ще воваш реално друг който даже не си виждал и професионализма ти не струва нищо ! Обучението трябва да се специализира, като се отчита кой за какво става ! Защото само 5-8 месеца не стигат, когато техниката се усъвършенствува и мени ! В Швейцария на военни сборове за квалификация участвуват и 70 годишни мъже и се провеждат често ! По Тошово време съм бил на такъв запасняшки сбор, умряхме от студ и пиене, взехме два пъти за бой на едно оръдие от ПСВ, не това е армията и боеготовността, това е подигравка ! Отбраната трябва да е приоритет на държавата, не само на армията, това е комплексна, отговорна и сложна задача ! Понятията армия, полиция и пр...трябва да се преразгледат и обединят в една система и управление с една цел вътрешна и външна отбрана на българите и държавата !
Нужна е напълно нова, ефективна, военна доктрина, изчистена от синекурни длъжности и имитационни дейности и разходи! Първата най- важна стъпка е модерното, лично въоръжение и снаряжение!
цитирай
3. born - Пропускаш нещо.
12.03.2016 19:43
Според съвременните стандарти и пример на американската армия не по-малко от 15 % от воините трябва да бъдат гейове. Ако държавата ни продължава да се развива в съответствие със стандартите, по този показател вероятно ще можем да станем равностоен член на НАТО и световната либерална демокрация.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3483737
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930