Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2016 13:50 - Приятелството е трудно нещо!
Автор: dedenze Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 6938 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 29.03.2016 16:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
          Това е духовна категория, съчетание между привързаност, любов и обич, пряко зависи от интелекта, разума и човешките добродетели. Много същества не са в състояние да го имат, да опитат нематериалните му плодове, да го поддържат във времето. Духовно осакатени, те го търсят в келепира и далаверата, ползата, подменят го с егоизъм, хитрост, надменност ! Истинското приятелство не се изразява със списъка от Фейсбук с такова заглавие и десетки имена на познати хора с виртуалните контакти ! Психоаналитиците определят, че човек може да има пълноцентно приятелство с много по- малко хора, понякога се броят на пръстите на едната ръка ! Същевременно хората изискват общество и общуване, не са пригодени да живеят затворени и в самота ! Роднинската и семейна връзка, не винаги гарантира приятелство, защото то е духовно съчетание на чисти и независими чувства и емоции, между равноправни и равностойни хора !

imageimage
image
image
          Когато човек превали половин век от своето съществуване, започва да преосмисля и оценява живота и постигнатото ! Псевдоприятелите се разбягват като плъхове от потъващ кораб, понякога болезнено се изненадваш, оценяваш собствената си наивност и заблуждение ! Особено ярко се вижда ако си болен, неравностоен и обедняващ, тогава остават и различаваш истинските ! Остават и хищниците, вълци, хиени... които нетърпеливо чакат края и плячката, дано се научим да ги познаваме ! Приятелството се доказва в трудните моменти, в готовността за безкористна взаимопомощ и подкрепа !
„Приятелите са като звездите, не винаги ги виждаш, но знаеш, че съществуват !”
„Този който те обича, никога няма да те напусне ! Дори да има хиляди причини да го направи, той няма да се откаже от теб ! Той ще намери поне една причина да остане !”
          Колкото е по-висок интелекта на човек и неговата емоционалност, толкова по- трудно намира приятели и партньори в живота ! Защото добрата връзка и приятелство изисква свобода, единомислие, равенство и се постига много трудно, иска повече труд и късмет ! В природата всичко е в хармонична връзка и съчетание, така би трябвало да е и при хората ! Щастие е да постигнеш такива отношения, това е приятелството ! Малко хора го постигат в пълен размер, когато загубят портньора си, става тъжно и непреодолимо ! Загубата на добър приятел е най- тежката и мъчителна болка на света, съизмерима със загубата на свое дете !
          Приятелството е смисъла и солта на човешките отношения ! Пазете приятелството, ако имате духовност за това, на света то е най- ценното, скъпо и свято нещо, но само за  разумните същества !

image





Гласувай:
6



1. kvg55 - Прекрасно есе за приятелството, ...
09.03.2016 13:26
Прекрасно есе за приятелството,
подсилено с подходящи фотоматериали.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3482112
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930