Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2022 16:21 - АЕЦ Белене или затвор Белене
Автор: dedenze Категория: Бизнес   
Прочетен: 1073 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 28.02.2022 16:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    При сегашната енергийна криза този въпрос става особено важен и актуален. Ние сме единственият оглупял народ в света които " вода гази, но жаден ходи"?! Но това не е свързано само с глупостта ни, по скоро с продажността и угодничеството на чужди интереси от създаването на третата, зависима, българска държава ! Ние сме загубили националните си чест и достоинство в такава необратима степен, че утре може да воюваме с Русия ако ни заповядат? Ние сме особено, исторически склонни пак да запашем " на гол тумбак чифте пищови".

image


      Затова не е виновен народа, него никой не го пита, виновни са партиите и техните продажни политици, недъгаво управляващи и унищожаващи държавата от 1990 г. до днес. Така се стига до извода, че днес преди всяка нова енергийна мощност е нужно да реновираме, според изискванията на ЕС, затвора в Белене. Да ме извинят новите управляваши, че не са включени във фотоса, но вие отлично ги знаете и познавате.

image


      В проекта, оборудването и строежа на АЕЦ Белене са вложени десетки милиарди лева НАРОДНИ пари, събрани от бюджета и лишенията на милиони българи. Това е една ценна, общонародна собственост, маргинализирана, оплювана и усмивана до днес. Цинизма на управляващите днес е още по- страшен, преди да осигурят нужната за България електроенергия, те щедро продават на други държави, евтината енергия на АЕЦ Козлодуй!? Принудиха ни прескъпо да купим модерни соларни, вятърни и други евроатлантически измишльотини, защо не продават енергията от тях !? Съвсем скоро ще ни принудят да купуваме електроавтомобили,  другите ще бъдат забранени, с какво ще ги зареждаме...
     Та защо не се строи АЕЦ Белене:
     - Защото е Руска, а отработено ураново гориво се връща обратно. От него се добива плутоний, от който се правят атомните бомби ! Американците се опитват да направят заместител неуспешно,цената е по-висока, транспорта по- скъп, утилизацията на тяхна територия нежелателна !
     - Франция строи нови 12 атомни централи и ще осигури вноса на електроенергия и за нас !
     - Днес колонизацията става по икономически път !
     - Търси се луд, чуждестранен инвеститор, който да осигури парите, пласмента без никакви държавни гаранции, при това в държава, без уредена, правна система ?
     Логично възниква въпроса, защо не се създаде българско, държавно-частно акционерно дружество за дострояване и експлоатация на АЕЦ Белене ?
Българите се пестелив народ в банките има над 80 милиарда частни лева, при нищожна лихва.Мнозина биха инвестирали и малкото си средства в подобен проект, в нещо носещо приходи за тях, държавата и поколенията ! Партийците и те са хора, нека се включат, определено имат и по-големи възможности !
 
imageи



Гласувай:
5



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3482560
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930