Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02.2022 18:37 - Обожественият лекар
Автор: dedenze Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1785 Коментари: 2 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
     Ковида ярко надцени, актуализира и превърна тази тема в световна хистерия, затова се нуждае от изветни пояснения.В миналото също е имало лечители, които без да са обединени в съюзи,без лекарствена промишленост и модерни апаратури, успешно са лекували хората.Били са високоуважавани, ценени и на мнозина имената и действията се помнят до днес.Характерно за тях е трудолюбието, ученолюбието, високия интелект и огромното желание да спасят и излекуват пациентите. Това е божествено призвание, при което съображенията за опастността от зараза, заплащане,раса,пол,възраст, етност са на заден план. Добрият лекар е изповедник и приятел,лекуващ тялото и душата на пациента. Така се ражда и текста на Хипократовата клетва,която би трябвало да полагат!


image

     Професията е опасна, много отговорна и тежка, изисква непрекъснато образоване и овладяване на новите технически средства и информация. Навремето мисля, че академик Балевски беше казъл "Като знам какъв съм инженер, много се страхувам да ида на лекар". Човешкият организъм е едно от най- сложните, неизучени докрай неща на света.Днес е почти невъзможно един лекар да владее всички специалности. Никой не ви кара да ставате лекари, но ако сте решили, трябва ясно да осъзнавате несгодите и отговорностите на професията.Ако нямате желанието и призванието, по- добре се откажете навреме!

image

    Огромната част от днешните лекари не са лечители, те са чиновници, комерсиализирани, разчитат на справка в интернет и малко се интересуват от пациентите. 20-30% от смъртните случаи са в резултат на лекарски грешки !?Доста подобни истории с факти, мога да опиша, случили се с мен, и близки хора. Усилено чета, търся друго мнение,не вярвам на доктори, отнасящи се със
снисхождение, непризнаващи некомпетентността си, те са убийци в бели престилки. Не е преувеличено, колко пъти лекар ви е казвал, "не знам как да ви лекувам, обърнете се към друг?" При рутинни операции дежурства, интубации, прием на пациенти да откажеш пациенти с ковид, да се скриеш в кабинетче, зад административна длъжност, да се укриеш в политиката и дерижирано да плюеш ?
     Сега си отговорете защо не се учи поне общ медицински курс в училищата?
Не е ли редно да се въведе система за заплащане според качествата и възможностите на лекарите. Пациентите ще ви кажат кои са по добрите, въпреки че по- добрата част от тях отдавна избягаха по света и забравиха кои и срещу какво ги е изучил!? Желая ви крепко здраве, защото пътя по здравни пътеки и каса, често водят към гробищата !


image


Тагове:   здраве,   богове,   лекари,


Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. danielita - Обожественият лекар
17.02.2022 21:12
Навремето, когато ме приеха химия и медицина, аз предпочетох химия с презумцията че ако някой умре по моя вина, няма да го преживея. Идеализъм, морал, глупост? Не знам, но въпреки успешната ми кариера като химик и физик си мисля с носталгия за медицината.Чета и знам доста, с което скандализирам американските доктори, а те са по-зле и от българските. До единиците по-свестни нямам достъп дори срещу заплащане! За по-сериозни проблеми разчитам на по-старите български доктори, наистина!
цитирай
2. dedenze - Да,има останали "последни, живи мохикани"!
18.02.2022 16:45
Хора с призвание и жертвоготовност, но посредственото преобладава! Явно, капитализма е среда и катализатор на това !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3476289
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930