Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2016 15:53 - Схемотехника на образователния и държавен абсурд
Автор: dedenze Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1893 Коментари: 3 Гласове:
5

Последна промяна: 02.02.2016 17:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
         С изключение на управляващите, няма българин, който да одобрява образователната система и политическата намеса в изучавания материал ! Всяка политическа система е преходна и съответствува на времето и личните мераци на управляващите владетели, днес това е финансовия, световен капитал ! Политическата намеса в образователната система, която деформира историческите истини, географските понятия, научните знания, води винаги до деградация и опростачване на бъдещите поколения ! Неолиберализма води до отсъствието на държавните институции в образованието, издателската дейност, системата за оценка на истинноста и научната обосновка ! Преди всичко е печалбата и евроатлантическото щамповане на мозъци, при което се стига до идиотския, удобен, перефразиран от мен абсурд : Господ ял сандвич на Макдоналдс или Хот-дог, посолил, но изтървал солницата в морето, „затова морската вода е солена, защото в нея има разтворено голямо количество готварска сол” ! Явно съставителя на учебника не се е досетил или не знае, че планетата  Земя е формирана от химически елементи, натрия и хлора са в изобилие, хлора като химически активен елемент се е свързал с натрия, получило се съединение натриев хлорид, което се е разтворило във водата на моретата и океаните. Като особено нужно за развитие на живата материя, хората го добавяли към храната си, по- късно го пречистили, започнали да търгуват с него и го нарекли готварска сол ! Ужасяващото е, че съставиеля отлично знае, но участва в схемата за опростачване на бъдещото поколение !
         Да се върнем към схемотехниката на абсурда, в основата на която стои неолиберализма и неговата основна, идейна пропаганда -глобализацията !
http://dedenze.blog.bg/history/2016/01/25/fashizym-li-e-neoliberalizma.1425009
         Да разгледаме условията у нас: Имаме си неолиберален МОН , той няма право да дава оценки на предложения образователен материал и да се намесва в процеса на създаване, отпечатване и приложение !? Това неолиберално е оставено в ръцете на частници, чиито интереси са чисто печалбарски ! Науката е финансово набутана в ъгъла и е политически зависима, тя може да се пита в краен случай на спор, застрашаващ управляващите и държавността, какъвто бе определението „съжителство” за турското робство ! В случая, научния проблем се състоеше в отговора, при който вълка да е сит и агнето цяло, „учените” го намериха  - османско владичество и така се оттърваха от всякаква отговорност и научност !? Ето и един „високонаучен” пасаж от учебник по литература : "Всеки акт, който е изключение спрямо традицията и е нарушение спрямо нейната системност според традиционния човек, е лишен от сакралността и свръхсмисъла, които би й придал митът". !? На практика излиза, че ние до такава степен сме разградили държавата си, че в момента няма компетентна институция, която да заяви научността, истинноста на определено твърдение и неграмотното тенденциозно, поръчково писание ! Мнозина имплантирани, манипулирани, евроатлантически уроди, платени в НПО, ни съветват по всички въпроси да питаме ЕС и САЩ, да приемаме абсурда и всичко казано като аксиома  !?
        Схемотехниката на абсурда включва и отпечатването на учебниците, книгите и помагалата ! Там също властва неолиберализма, държавата не се намесва, при което частния башибозук си развихря коня ! Веднага може да го разберете с прост пример: Купете си едно луксозно порно списание, съдържащо 50-60 страници ще платите 4-5 лева, след това си купете един  учебник печатан на лоша хартия с лоши илюстрации за двойно и тройно повече пари !? Лично аз, преди месец купих Малкия принц на Екзюпери с меки корици и тридесетина страници за 12 лева, в 1975 г. струваше при същото качество 35 стотинки ( 4 кифли или 1 хляб или 6 билета за градския транспорт) !? Пазарна икономика, неолиберализъм ,  фалшиви свобода и щастие, това ли искаме, това ли е бъдещето, което ни предлагат марионетните български партии !
         Заблудата, наречена неолиберализъм, продължава и в „свободния” пазарен избор на учителя !? Той сам да определи, по кой от предлаганите учебници да преподава ? Не знам дали някой може да си представи мащабите на тази „свобода” и страшната бомба заложена в нея ! Допускайки политизация на учебния процес и преподавания материал, може да се стигне направо до гражданска война !? Представете си сблъсъка между тези, които са учили, че Ботев и Левски са български светини, дали живота си за нашето освобождение и други учили по други, евроатлантически учебници, че те са разбойници и терористи, единия заловен от „полицията”, а другия убит от „жандармерията”... !???? Учителят е подложен и на всички неолиберални, материални съблазни, комисионни, премии, командировки, заплащане, единственото, което не е задължен е да бъде педагог, творчески да обучи учениците, да защити истината и научните ценности !?
          Неолиберализма изтегля и използува всички заварени, подготвени и обучени до момента кадри в своите монополни производства от колонизираните държави, но не развива и не желае в тях да има нови, образовани хора ! На тях са нужни опростачени и манипулирани потребители, неактивни социално и политически, с нисък интелект и промити мозъци !
          Всички политически партии участвували в управлението на България за 26 години са прокарвали и утвърждавали неолибералната теория и практика, така са извършили най- новия и модерен геноцид срещу народа си, много по страшен от този, през т.н. османско владичество ! Престъпната, представителна, партийна демокрация е време да си ходи и да се осъди от народа ! Защото абсурдността, не е само в образованието, а в цялата обществена система !
http://dedenze.blog.bg/politika/2016/01/24/sydyt-na-ugneteniia-narod.1424761
http://dedenze.blog.bg/politika/2016/01/30/bylgarskata-toalna-degradaciia.1426160

imageimage




Гласувай:
5



1. dedenze - Който все още не вярва на описаната схемотехника да следи какво става !
02.02.2016 18:03
За министър на МОН е номинирана Меглена Кунева, тя няма нужния образователен ценз и надали разбира нещо от образование и наука, тя е политическо лице, известно с пълното съгласие с евроатлантизма и директивите на ЕС, независимо, че противоречат на интересите на България, известна е като "мисис иес " !?
Абсурда продължава и се разраства !
цитирай
2. dedenze - Избраха я, едва ли има по - голям позор за политическата класа !
03.02.2016 15:33
Нищо повече не мога да ви кажа, нямам думи ! Сега ще видите евроатланически неолиберализъм в пълната му зловеща роля ! От сън спомени няма, събудете се българи !
Но да спирате броячите на постинга можете, до сега, само днес, моя блог са посетили 470 души и нито един регистриран потребител, вЕрвате ли !?
цитирай
3. kvg55 - Прав си dedenze!
06.02.2016 13:57
Ако не се разрешат противоречията, докато все още има свестни младежи и съотношението все още е в тяхна полза, когато днешните десетгодишни станат тридесет годишни, съотношението ще е в полза на евроатлантиците и неолибералният октопод ще ни задуши.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3482167
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930