Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2016 14:40 - Фашизъм ли е неолиберализма ?
Автор: dedenze Категория: История   
Прочетен: 3844 Коментари: 9 Гласове:
4

Последна промяна: 25.01.2016 23:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
           Бързият отговор на този въпрос е ДА, с тази разлика, че той е нов, модерен вариант и не визира управлението и общественото утройство на една държава, а на целия, малък но могъщ, финансово-икономически свят ! Статистиката показва, че днес 1% от хората, притежават 99% от финансовите средства, това предрича и доказва теорията на Маркс, относно кризите и формирането на финансов империализъм ! Той предрича интернационалния характер и монопол на парите, чиято защитна и идейна система е днешния неолиберализъм ! Фашизъмът в случая се изразява в пълен контрол и управление на света от по-горния 1%, подчинен единствено на формираната печалба и частния, личен интерес ! Това е фашизъм, много по- страшен от хитлеризма, сталинизма... с милиарди, необявени жертви ! Това деформира развитието на човешкия разум, води до зверска експлоатация, унищожение на природните ресурси, деградация и гибел!
           Неолиберализма заимства въжделенията на комунизма за свобода на личността, предоставя контролирана „свобода” на словото, придвижването, местоживеенето, инициативата и други примамливи неща. „Свободите” обаче имат користни цели, не са безплатни и бедните не могат да се възползуват от тях, те не обхващат справедливо заплащане, разпределение, равно образование, равен старт, безплатно здравеопазване ... ! Този обществен строй гарантира и осигурява световно пазарите на крупните, утвърдените монополисти, управлявани от световния финансов капитал ! Използуваните техники са т.н. глобализъм, мултикултурализъм и космополитост ! Така се гарантира безкръвно, идеологическо завладяване не само на пазари, а на територии и природни богатства, прекрояване на света ! Основната идея е отпадане на държавните функции и контрол в отбраната, производството, икономиката, търговията, образованието, културата, науката и поставянето им в частните ръце на световните монополисти ! Процеса е свързан с привличане на обучените, знаещи и можещи, от целия свят в монополните фирми ! За кратък период от време, по-малките държави се колонизират и подчиняват, по- слабите се подлагат на модерен геноцид и унищожение ! Изкупува се собствеността на безценица и се подменя населението с друго, без възможност за организирана съпротива ! Най удобната обществена система за това дело е т.н. представителна демокрация, при която всички действия се провеждат от 1-2 контролирани и управлявани отвън партии ! Неолиберализма е модерен, интернационален фашизъм и няма нищо общо с демокрацията !
            В България беше въведен от седмото ВНС при огромен външен натиск, влияние, заплахи и хора готвени с години от разузнавателни централи и чужди правителства ! Ако може подобна, тежка вина да се смекчи с факта, че по онова време нямахме подготвени специалисти със самостоятелни идеи, без подчинена, робска психика, нямахме достатъчно собствени средства, имахме дългове ! Изключителни практически и идейни заслуги за въвеждането на неолиберализма и унищожението на българското има лицето Иван Костов и неговите поддръжници ! Държавата бе унищожена, подчинена и източена напълно, като грабежа продължава до днес ! Хиляди българи вкусиха от измамните неолиберални твърдения, че отделната личност има огромни, неограничени възможности, фалираха и задлъжняха, държавата не ги защити, даже и с митнически ограничения! Така се стигна до искрената констатация на пожарникаря- генерал и премиер, че ако не е той, България ще изгуби и подаянията на ЕС, ще настъпи хаос и пр....! В интерес на истината, той е напълно прав, защото днес, при тази система и Христос да стане премиер, без подкрепата на външните кукловоди е обречен на провал!
            Изход изключително труден, все пак може да се намери, той е свързан със смяна на обществената  система с пряка демокрация, каквато се приема, че има в нашите нови кумири САЩ и не само там ! При пряка демокрация държавата трудно може да се управлява отвън ! Волята на народа ще бъде ефективна, а не измислен и недействащ фактор ! Ще се излезе от капана на неолиберализма, което вече се прави от другите държави в ЕС ! Ще се развие българска промишленост, ще се рестартира печалившата стара, ще се формира средна класа и българска държавност ! Ще се изчисти евроатлантическата мръсотия в медиите, културата, бита,  образованието, науката ! Ако българската, политическа класа, действително е загрижена за нас и държавата, ще го направи сама, безкръвно и парламентарно, както го направихме през 1990г. ! Да сгрешиш е човешко, да посочиш и анализираш грешките си е похвално, да ги поправиш е въпрос на чест и достойнство ! Това е пътя, който трябва да извървят политиците, ако не искат да бъдат изметени и унищожени насилствено ! Защото търпението на българите не е безкрайно и с всеки изминал ден става ясно, че така повече не може да се живее и живота ни става безпътен, безмислен и без никаква стойност! Ние не искаме да сме торът на новия фашизъм -неолиберализъм и този, който не го разбира, ще плаща скъпо !


image


            Отделете малко от времето си и изгледайте цялата поредица "Обсада :" !!!!  Ще разберете в какъв нечовешки и жесток капан сме попаднали, ще се замислите за стойността на евроатлантизма и личното си участие ! Там ще разберете допълнително, кой разпостранява неолиберализма, защо и с каква цел са създадени стотици и хиляди НПО, как влияят на правителства, партии и обществения живот, кой ги финансира !










Гласувай:
5



1. morskipesni - да
25.01.2016 15:47
Фашизмът е крайна, завършена фаза на агресивния олигархичен колониал-капитализъм. Това е власт на най-едрия, крупен капитал слял се с държавата. Както е например в България- ако тя бе голяма, мощна икономика и с многолюдно население, това щеше да доведе до война със съседите... или нова Световна. В този случай, добре че не е.
цитирай
2. dedenze - Благодаря за коментара morskipesni !
25.01.2016 16:03
Липсата на подобни мащаби ни спасява от някои неща, но ни прави колониално подчинени, има и обратен пример Швейцария, с най-добрата форма на пряка демокрация, която с малки мащаби концентрира огромни средства, не воюва и е сред първите !? Явно обществената система е от решаващо значение !
цитирай
3. dedenze - Посетил ме е германския тигър и се е изцвъкал с минус !
25.01.2016 18:48
Явно е видял думите хитлеризъм и фашизъм и давай ! 100 % нищо не е разбрал от текста, камо ли да си напрегне болната глава !
До всички облъчени евроатланти и подръжници на неолиберализма : гледайте, внимателно филмите ОБСАДА, те не са правени от мен, нито от Русия, Китай, Индия... ! След това давайте оценки и коментари !
цитирай
4. apostapostoloff - Да живей!
25.01.2016 19:37
Да живее 10-и септември, Ден на Народната милиция - единствена опора на народната власт.
цитирай
5. kvg55 - Разбираемо изложение на днешната ...
25.01.2016 22:08
Разбираемо изложение на днешната политико-икономическа структура на обществото. Употребата на думата фашизъм е стряскащо, но практиката
на световните корпорации наподобява практиката на фашизма и нацизма.
Докато сме в ЕС и НАТО у нас нищо в посока измъкване от неолиберализма
не може да се случи.
цитирай
6. dedenze - При нас има много понятия които се използуват неправилно kvg55 !
25.01.2016 22:25
Някои от тях незаслужено носят отрицателни асоциации като фашизъм и комунизъм ! Друг е въпроса, когато прерастват в нацизъм, хитлеризъм, сталинизъм ! У нас даже не се говори за бедите и зависимостите, които ни причинява неолиберализма, обратното, твърди се че това е нещо прекрасно !?
цитирай
7. dedenze - Помощ ! Апостола напълно превъртя !
25.01.2016 22:42
Ако някой му знае адреса да звъни на 112, във всеки постинг пише несвързани неща, явно не си е пил хапчетата от седмица !
цитирай
8. alchemist - Неолиберализмът всъщност е вид ...
25.01.2016 23:02
Неолиберализмът всъщност е вид комунизъм(по-точно марксизъм). С друго не мога да го оприлича. Херберт Маркузе дава ''суров" материал, а Франсис Фукуяма и сие, направо формулират постулатите на неолиберализма(неокомунизъм). Всъщност има повече прилики, отколкото разлики...
цитирай
9. dedenze - Има общо само в звученето - свобода на личността alchemist !
25.01.2016 23:38
Това е обърнат с главата надолу комунизъм ! При комунизма материалното и монетарното нямат съществено значение, важно е общото, колективно благо при неолиберализма е напълно обратното, всичко е лични пари, интереси, няма общо, няма държава, друго не съществува ! Изгледай филмите, там има за и против с отлични примери и обяснения !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3468369
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031