Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2014 15:44 - Буда свири отбой !?
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 1880 Коментари: 5 Гласове:
6

Последна промяна: 20.06.2014 11:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

            Едно е да искаш, друго е да знаеш, трето е да можеш, а четвърто и пето е да го направиш ! Мъчително бавно българските политици започнаха да разбират, че заемите и подаянията свършват, че за държавно управление са нужни много знания, качества и висок интелект ! Особено тъжно е когато разбереш, че за 25 години чуждите „доброжелатели” са ти го начукали така , че нямаш никакъв избор, лишили са те от народност и развитие! С голяма точност може да се каже кой персонално ликвидира родното производството, изгуби традиционни пазари, кой постави България във валутен борд, членство в ЕС и НАТО. Всички тези неолиберални зависимости ни превърнаха в колониална държава с нови алчни и нехуманни господари, срещу нищожни права, свободи и псевдодемокрация!
           Преди броени дни едноличният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов се върна от САЩ, много наблюдатели твърдят, че е спряган за новия управляващ след предстоящите избори !? Предполага се, че е извикан на по- подробен и обстоен инструктаж от „стратегическите” партньори. Особено показателна е срещата със стратега, свръхантикомунист Збигнев Бжежински, който ласкаво и нежно нарече Борисов „ Най-знаковият, български политик през последните 25 години !” Никой не знае какво точно са си говорили, с кого и защо се е срещал Бойко !? Едно е ясно, че май най-после е разбрал, какво става с България, каква страшна заплаха и провал го грози, което изрази в едно просто изречение: "Вече няма значение кой ще спечели изборите. Държавата е в колапс и няма шанс да се оправи” Ръцете пак са измити, политическата отговорност снета, отбой от всички задължения, геройчна, патетична смърт , капитана е докрай на борда на потъващия кораб!? Пари освен за магистрали и футбол няма, пенсионерите с голи тела, геройчно като Матросов, първи запушват пробойните, виновни са всички други !
            Журналисти, политолози, наблюдатели, анализатори мълчат и не смеят да тълкуват думите на политическото „величие”!? Всъщност, всичко е повече от просто-  не ГЕРБ, даже и бог Буда, не може да промени и отмени ликвидацията на българския народ и държава! 25 години се трупаха заеми и дългове, громеше се даже и печалившото производство, разпродава се и ограбва държавата, като всеки лев се изяждаше на секундата ! Когато си продал себе си, народа си, трябва да спазваш условията на продажните договорености с ЕС, НАТО, САЩ и  безропотно да изпълняваш поетите задължения. Нищо чудно в резултат на евроатлантическа директива, цялото НС да бъде изкарано под строй на гейпарад и принудено да скандира „Долу Русия !” „Не на руския газ !” .... Левите станаха десни, русофилите – сащофили, уж богати българи – обедняха, бедните – измряха....!? Няма и не може да има българска политическа партия, коалиция, която в тези крайни, ограничителни условия, да може да направи нещо добро за България и Борисов го казва в прав текст!!!
            До там го докараха крадливите, родни партии скъпи сънародници, хиляди хора предупреждаваха за това, молеха да се събудим, да въведем принципите на пряката демокрация, мажоритарните избори, да променим престъпната Конституция ... Днес вече е късно, възможните варианти са: Доброволен 51 щат на САЩ !(те няма да ни искат, защото сме бедни) !? Сливане със съседна държава !(Турция си ни иска отдавна) Държавен, управленски евроборд !? (едва ли ще се намерят читави еврокандидати да се занимават с нас ) Това е, други изходи няма, избирайте !


image




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. rumyn - ох голата истина е грозна
17.06.2014 19:01
ох
голата истина е грозна
цитирай
2. dedenze - В политиката обикновено е така rumyn !
17.06.2014 19:33
А мислиш ли какви са хората, които са я превърнали в професия и хранят децата си от нея !? Е навярно има изключения по света, но в българската няма !
цитирай
3. dedenze - До всички !
17.06.2014 20:58
Уважаеми читатели,
Рекламите които се появяват в моите постинги, се публикуват без мое съгласие, независимо от десетките ми протести отправени към собствениците на сайта ! Единственото, което мога да направя е да ви помоля- никога да не купувате рекламираните продукти, да препоръчате на близки и познати да не ги купуват, защото всяко нахалство трябва да бъде наказано !
цитирай
4. rumyn - това политиците са единственото ...
17.06.2014 21:19
това политиците са единственото племе което , според мен трябва да подлежи на наказание със смърт. те даже немогат да бъдат обвинени за невменяеми. никаква милост за онези който докараха народа и държавата до ...
кой ще посмее да каже истинската дума?
е няма да са много смелчаците:(
нека съм аз - смърт.
ние съществуваме , ние не живеем. болката на народа е огромна и се трупа с години. ако се отприщи тази болка няма да мине без кръв. ще има и то много кръв. аз вече не виждам кое ще замаже очите на хората за да ги задържи кротки. народа е гладен, обезверен, отчаян. който и да се качи на власт нищо няма да постигне. останаха едни магистрали за продан . то държавата ни нито произвежда нещо нито туризма и е наред. курортите са празни. началото на юни имаше още затворени хотели в златни. кой ще налее пари в хазната наесен?
тези дъждове унищожиха житото с 50% и по вече процента житата са с празни класове. градушките в северна българия унищожиха плодните пъпки и грозде няма да има. износа ще е почти нищожен. кой ще налее пари от данаци в хазната?
наесен хляба ще поскъпне. следва тока и горивата и ролетката на инфлацията ще се завърти. ще теглят нов заем , ще ни потопят още по на дълбоко в дълг към чужди банки. ще подарят железниците на някого. ще разменят магистралите за отсрочка на дълговете.
да казвам ли още това къде всички го знаем и не смеем да го кажем?
цитирай
5. dedenze - Много истини rumyn !
17.06.2014 21:57
Сега добави и тези, че политическата класа е напълно защитена, живее си добре, има си олигарси и властта е в ръцете и ! Много трудно е да бъде наказана, даже и при наличие на смелчаци. Трябва да се започне с т.н. пасивна съпротива и гражданско неподчинение, с ясно формулирани цели и искания !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3483434
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930