Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2014 13:34 - Политфелдфебели
Автор: dedenze Категория: История   
Прочетен: 2878 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 18.06.2014 18:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


          Фелдфебелът е най- високия чин, до който може да се издигне воин, без военно и друго по- високо образование, известно е и като „старшина”. Обикновено това е натеглива и активна личност, която е в състояние силово да подчини и управлява останалите в малка, воинска или полицейска единица. В повечето случаи това е нарцистична личност, обичаща властта, която подчинено, безропотно и творчески служи като проводник между офицерите и войниците. С изчезването на българската армия, фелдфебелът отива в историята, заменя се от подобни личности в политическия живот, така се раждат политфелдфебелите, наричани масово "лидери". Използувайки всички средства, те създават около себе си пирамидални структури и всячески се опитват да влязат във властта или да са поне около нея. По- простите, имат чисто обслужващи функции и обикновено са платени марионетки, които даже не се срамуват да покажат и демонстрират на кого служат! По-образованите, служат още по-вярно на господарите, но не го афишират явно, страхуват се, че има видов ден! Едва ли има българин, който в рамките на 25 годишната агония, наречена преход, да не може да ги назове поименно !?
          Понякога до властта се добират най-страшните политфелдфебели, тези които играят с картата на национализма и фашизма, които се възползуват от дремещото в човека параноидно чувство за ощетеност, уникалност и превъзходство над другите! Силата им се базира на факта, че огромна част от техните твърдения са очевидно вярни, въпроса е за пътя към справедливостта. Фашизираните политфелдфебели винаги стигат до диктатура, подкрепяна от адаптирана „научна”идеология и внимателно подбрана фактология! В повечето случаи се наблюдава невероятен подем и икономически растеж в началния стадии на фашизирането. В теоретичното определение на фашизма няма нищо лошо – това е идеология при която колективните интереси стоят над личните ! Пробива идва в този етап на развитие, когато фашиста политфелдфебел, започва да дели хората на расов, религиозен и етнически принцип, да им предава или отнема значимост, обективно несъответствуваща на реалните умения, знания и възможности! Когато се формират културни, естетически и битови модели на поведение, ограничения, забрани, които нямат общо с обществения живот, цели, просперитет в държавата. Например, самото определение, че една държава е мюсюлманска, християнска или хиндуиска, води до такова властническо разделение. Границата е тънка, най-просто казано културните традиции, духовния, естетически мир на хората, трябва да е извън политическите пристрастия и борби! Основният, юридически принцип трябва да бъде, че никой няма право да пречи на другите хора, ако самият той с нищо не е застрашен и притеснен от тяхното поведение.
           Мнозина вече разбират смисъла на този постинг, затова и открито ще го заявя: В България има партия, която ясно и точно анализира събитията от последните 25 години, дава и добри предложения за спасение от колониалното робство. Създателя на тази партия положи много усилия и правилно формулира главните цели и задачи! Сред нейните последователи има неподкупни и способни българи, депутати в НС... Лошото е, че заедно с успехите, лидера и изпадна в нарцисизъм и стана политфелдфебел, неправилно се заигра с етническата и религиозна карта. Сега е момента да се оттегли от преките, представителни функции и партията да не се олицетворява единствено с него. Така достойно направи Ахмед Доган и партията му спечели ! Няма вечни лидери, има достойни мъже, на България е нужна силна, лява, отговорна партия, направете я такава ! Печелете изборите, трудно ще бъде, всички други партии ще ви пречат, защото обслужват чужди интереси !

 

 

 image

Хан Кубрат и легендата за лозовите пръчки !

image   Фашистки символ от древния Рим - пръчки обвили брадва - единство за обща цел! Нищо лошо, виждате ли етноси и религии !?

 

 

          Ето какво казва един от най-великите българи в своята молитва ! Никога не е искал да бъде премиер, президент и Цар !

 







Гласувай:
6



1. dedenze - До всички !
18.06.2014 13:42
Уважаеми читатели,
Рекламите които се появяват в моите постинги, се публикуват без мое съгласие, независимо от десетките ми протести отправени към собствениците на сайта ! Единственото, което мога да направя е да ви помоля- никога да не купувате рекламираните продукти, да препоръчате на близки и познати да не ги купуват, защото всяко нахалство трябва да бъде наказано !
цитирай
2. germantiger - Просто детайл
18.06.2014 21:12
А про по - на германески език е фелдВебел!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3482220
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930