Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2013 15:33 - Машината "Спартак"
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 3297 Коментари: 9 Гласове:
10

Последна промяна: 25.05.2013 19:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

  

        Тя се появи в края на „социализъмът” , приличаше на пожарна кола , но беше оборудвана с шлампомпа и служеше за изпомпване на фекалии. Основно обслужваше септичните ями във вилите и имотите на по- богати партийни величия, все още неуспели да си осигурят държавно-  канализация. Носеше героичното име Спартак и стана нарицателно и за хора, извършващи подобна дейност. С избухване на демокрацията, тези машини изчезнаха, сигурно ги приватизираха и продадоха на скраб. Екскрементите преляха и заляха цялата държава, някои се удавиха, други се качиха на кокили и по високите дървета. Трети се престрашиха да протестират, против всичко, но бяха толкова неграмотни, че не различаваха вълк от агне, камо ли да видят пътя на спасение, не умееха и да четат.
         Така в лето 2013 овцете търпеливо и послушно, садомазохистично, се явиха на поредните избори. Бяха половината от общата електорална бройка, около 3,4 милиона, омърлушени и тъжни, защото знаеха, че спечелилите партии, след това, под строй, ще ги водят в кланицата! По- интелигентната и умна част, отдавна беше имигрирала, нямаше електронно гласуване и реално беше лишена от вот. Скоро щяха да ги лишат и от наследствените им имоти и двойното гражданство !? Най страшното беше, че гласувалите знаеха съдбата и резултата, но зависеха от работодатели, олигарси, борчета, партии и служби, контролирани здраво на къс повод! Дядовците им казваха, че така не става, обясняваха, агитираха, но те бяха изгубили чест и достойнство, историческата си памет и вървяха безропотно към заколението!
           Всички партии спечелили изборите, бяха до болка познати. Свръх хитрата, избирателна система, приета с песни и танци от ВНС, да се гласува за най- малкото зло само с бюлетина ДА, сработи и този път!? ГЕРБ събра малко повече от 1 милион вота (15,5% от всички имащи право на глас), БСП подобно( 15% от всички имащи право на глас), ДПС – 400 хиляди вота(5,8%), Атака – 251 хиляди вота (3,7%) Всички тези партии радостно отчитат, че са спечелили изборите, симпатизантите ликуват!? Порочната система за отчитане на гласовете, измислена от партиите, почти удвоява този резултат, защото всички гласували, включително и недействителните бюлетини се приемат за 100 % гласоподаватели (баш българи). Овцете не могат и не искат да си представят, ако имаха право и на вот с НЕ за определена партия, какъв щеще да бъде резултата и избирателната активност !?
           Както обещах, не гласувах, благодаря и на другите направили това, лакеите и съучастниците спаднаха до 2,7 милиона, много са все още, но НАМАЛЯВАТ ! Нека никой да не ми вменява вина, да не твърди, че съм безучастен към съдбата на България, че нямам право на мнение и отношение! Дядо ще ви каже, какво следва, а вие вярвайте или не, мислете, но не си заривайте главите в пясъка, касае се за вашите деца ! НЯМА ПАРТИЯ КОЯТО ДА РЕШИ ПРОБЛЕМИТЕ НА БЪЛГАРИЯ  НЯМА !  Геноцида и ликвидацията, законовата база, избрания обществен и политически модел пречат за това! Сидеров е прав за колониалното робство, но до тук, грешката му е, че се надява това да се реши чрез националистическа партия, еднолична диктатура, колко негови съпартийци трябва да го излъжат още, преминат в други партии и то в НС! В 21 век не може да разпалваш етническа и религиозна омраза, да търсиш реванш за миналото ! България влиза в тежка политическа и избирателна криза, партиите за пореден път демонстрират своята същност, за тях са най- важни икономическите партийни и лични интереси! ТЕ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ ДЪРЖАВАТА И ХОРАТА !  Партиите не могат и не искат, да изпълнят ролята на машината „Спартак”, а без нея, няма живот ! Не вярвате ли, БСП ще строи АЕЦ Белене и нови ВЕИ, ГЕРБ ще ни скъса от калинки, фитнес, бедност, магистрали и глупости, ДПС ще ни пусне фолк програма по БНТ и претенция за официален втори, турски език, Атака ще плаща неустойки на целия свят, хората ще окачим етнически значки и белези !? За да се възстановят интересите на хората и държавата, да се върне поне част от заграбеното, по уж законен път, за да се възстанови икономиката, са нужни тежки и непопулярни мерки. Разбиване на монополи и гонене на псевдоинвеститори, престъпно доведени от нашите, родни партии, които си партнират в геноцида и корупцията, не може да се извърши от самите тях! Някои от най- престъпните партии отпаднаха най- после, отдъхнаха си и техните водачи, скоро ще си навестят имотчетата и сметките по целия свят. Мършавите и гладни овце, няма къде да отидат, остават си тук !
          Е, и... ? – ще попита някой? Трябва да се положи началото, прехода не е свършил уважаеми сънародници, тепърва започва ! Уличен вариант – Забрана на политическите партии, нова Конституция и избирателен закон !  Евро вариант – нови избори, мажоритарни с ДА и НЕ за всеки кандидат! НС без партии, депутати със замразено партийно членство, според чл.67 ал 1 от сегашната Конституция!...

 


imageimage

Така изглеждаше машината "Спартак" и имаше едноименен надпис !

image

България и ние след 24 години преход !
imageimage

Бъдещето според партийните мераци!

С благодарност към Хаджиахил ! Ако е нужен превод, ползувайте линка в неговия коментар !






Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. nimbus - това е положението
14.05.2013 02:09
Разбирам разочарованието ти Деде,но това е положението.Гласувах,но с недействителна бюлетина и обидно изречение за "слугите на народа",поне на мен малко да ми олекне.Ти си ,както казваш някъде към края на пътя си,аз пък по средата на жизнения си път в пълна безизходица.Кое ли ли е по доброто,края или средата?! Сигурно началото...След месец пак за пореден път заминавам за скандинавието,за да си взема поредната финансова спасителна доза за три месеца,колкото изкарам(ден-година храни).Превърнал съм се като наркоман,зависещ от Запада и така от 7 години,понеже тука оцеляване няма.А после се връщам есента наново в БГ за да се гмуркам дълбоко в лайната и да се чудя как да преживея още една година.Там kъдето ходя също има такива машини ,като спартак но работят изправно и надписа на тях е следният - KLOAKSERVICE. А ние тука сме си просто едни лайнари без нужните ни така необходими лайнарки.Даже и в парка не може да легнеш на тревата,понеже пък ще се натъкнеш на кучешки(за разликаот другите страни дето хората си лежат на росна тревичка по парковете).Имаше един разказ на съветския писател С. Довлатов,който бе написал за една история в която един разочарован човек,когото беше напуснала любимата му и се оженва много скоро за друг.Та в дена на свадбата им,той отчаяният,наема една лайнарка и докато тече бракосъчетанието им лисва всичко по тях в ритуалната зала...Мисля ,че това е добре да се направи и с Българските ни политици в гордия ни беличък парламент.
цитирай
2. dedenze - Сълзи в очите ми предизвика твоя коментар nimbus !
14.05.2013 03:40
Бих искал да ти кажа няколко утешителни и оптимистични думи, но не ги намирам! Отдавна и аз мечтая, някой да ги облее със собствените им лайна в парламента, но те здраво се пазят и охраняват ! Благодаря ти за достойния коментар, горе главата, вярата и надеждата умират последни ! Бъди жив и здрав !
цитирай
3. hadjiahil - >:)
14.05.2013 21:17
http://www.vbox7.com/play:10883808
цитирай
4. dedenze - Благодаря hadjiahil !
14.05.2013 21:48
Клипа е много добър, явно и в Русия проблемите са същите !
цитирай
5. alchemist - Каквото става в Русия става и тук.
14.05.2013 22:35
dedenze написа:
Клипа е много добър, явно и в Русия проблемите са същите !

цитирай
6. dedenze - Предполагам, че визираш основно лошите неща алхимик !
15.05.2013 05:23
Добрите, като запазване на културата, суверенитета и възраждане на промишлеността, у нас не се състояха, прав е Сидеров за колониалното робство !
цитирай
7. alchemist - Да, точно лошите неща визирам.
15.05.2013 09:10
За съжаление, има някакъв клапан позволяващ преминаването на злото, но не и на доброто :(
цитирай
8. dedenze - Де да беше клапан, щяхме да го строшим и запушим !
15.05.2013 11:20
Истината е, че това е финансирано и режисирано отвън действие. Целта е преразпределение на територии, природни богатства и управление от финанансовия капитал. Такъв капитал в бившите страни на соц. лагера нямаше, от много исторически факти съм склонен да приема, че и СССР си беше техен експеримент и финансиран проект, платен с милиони жертви!? Някои го определят като еврейски, визирайки народността на притежателите на крупните финанови интитуции !?... Политиката е айберг, чиято подводна част е много по голяма и се оценява и разбира с вековно закънение.
цитирай
9. nimbus - артистката
16.05.2013 00:05
Клипа за говновоза е впечатляващ и поучителен.Ако сте забелязали там има в края му една дългокоса жена.Според мен това е онази артистка от филма - Жесток романс и се казваше - Лариса Гузеева,която в него бе потресаващо красива.По старото поколение го помнят този филм,когато Михалков все още можеше да играе и да прави прекрасни филми за разлика от сега.
СССР щеше да бъде експеримент,ако бе надделял Троцки(като агент на американския финансов капитал),но слава богу не успя.Ленин преметна капиталистите,а Сталин направо ги съсипа.Но колелото на историята се завъртя и през 1991 се случи това,което можеше да стане още през 30-те,ако бе надделяла вътрешнопартийната опозиция,която Сталин тогава успя да разгроми с много усилия.
цитирай
10. dedenze - Хубав коментар nimbus !
16.05.2013 00:57
Втората част е ново интересно виждане на историята, но не познавам тези любопитни факти или предположения !?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3490652
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930