Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2013 22:32 - Кой и къде е врагът ?
Автор: dedenze Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1450 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 13.05.2013 16:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


           Преди 25 години, винаги съм се смял на твърдението на БКП, че врагът е спотаен сред трудовите хора и чака своя час. Враг и то от най- лошия модел, плачеш по националсоциализма и Хитлер, търсещ прекрояване на света, обслужващ активно чужди интереси, ЦРУ и други разузнавателни централи и пр.... Като враждебни, натовски държави се сочеха Турция и Гърция, ракетите бяха насочени срещу тях и всички учения на редовната армията с обща численост над 250 хиляди души, отлично въоръжена, бяха свързани с тях. Мобилизационната възможност към 1989г. беше над 2,5 милиона души ! Сега е ясно, че не те са били нашия враг, той е бил много по- наблизо ! Днес се оказва, че смеха и недоверието ми са били наивни и несъстоятелни, врагът на народа наистина е тук, пак е сред нас!?
          20 век категорично доказа и на най- големите скептици, че при една, трета, световна война, няма да има победители, оцелелите ще мутират и също ще измрат в мъки за кратък период. Разума надделя и т.н. соц. лагер се разпадна необратимо. Светът трябваше да направи нова, голяма, цивилизационна крачка напред да се обедини, интегрира и стане едно по- добро място за живот. Да, но не стана, обикновените хора обедняха, експлоатацията на труда им се увеличи, безработицата нарастна, общочовешките ценности се подмениха с опасни и комерсиални !?
         Държавите от соц. лагера бяха подложени на преход и преустройство, който разруши съществуващите търговски връзки и тяхната икономика с тежки последици за хората. Единствената интегрирана в капиталистическата икономика държава, беше ГДР за сметка на усилията и финансовата помощ на сънародниците от ГФР. Останалите държави бяха подложени на бързо раздържавяване на общата собственост и трансформацията и в частна. Под формата на кредити, инвестиции, изкупуване и поставяне на по- високи изисквания към стандартизация, екологичност, безопасност и авторски права, всички станаха длъжници, вносители, старите им пазари бяха извзети и икономиките сринати. Цели отрасли и специалности бяха умишлено унищожени, особено тези свързани с изхранването и леката промишленост. Политическите и обществени системи бяха наложени под формата на псевдодемокрация, в обслужване на всичко това. Привнесените „демократични” ценности, служат само за мафиотски, безнаказани и законно защитени престъпления. Стигна се до там, че тоталитарните системи бяха оприличени с комунистчески и се направиха опити за забрана даже на идеологията, без да се отчита факта, че реално никъде не е имало комунизъм!?
         След 24 годишен преход, резултата е очевиден и у нас. При положение, че през 1989 г. имаше 1,2 милиона члена на БКП и още 2 милиона на подчинени партии и движения, симпатизанти и кандидат членове, гласуващи с 99% ДА за решенията и действията на БКП, резонен е въпроса, откъде се пръкнаха толкова антикомунисти !? В това няма нищо страшно, ако става дума за идеологии и философски схващания, лошото е, че става дума за келепир. Оказва се, че твърдението на БКП за спотаения враг е било напълно вярно, тук десидентите бяха много малко и неорганизирани ! Народният враг изпълзя от дупките, приватизира безвъзмездно България и създаде такова законодателство и система, което озаконява грабежа и геноцида над българите !? Появи се явен расизъм и националсоциализъм !?  Прекрояване на историята без никакви научни основания !? Поругаване на държавни паметници, ненужна смяна на имена на улици, местности, градове и села без допитване до хората !? Потъпкване паметта на загиналите войни във ВСВ, маргинализиране на подвига и заслугите им към човечеството, български патент, без подръжание от останалия свят. Русофилството се замени със сащофилство !? Подмениха се българските традиции и празници с чужди и несвойствени за славянската общност. 20 % от речника на медиите е американизиран, независимо от конституционното определение, че официалния език е български !? Извършва се тотален геноцид над българите и сме вкарани в тежка, национална, демографска катастрофа !? Официално се твърди, че държавната собственост и производства  са лоши и вредни, същевременно частните правят монополи и еничарски ограбват и ликвидират оцелелите българи !? Стига се до абсурдният парадокс, че хората силово се лишават от по- евтините, държавно произвеждани продукти, като ел. енергията от АЕЦ Козлодуй и пр... !?
           Резултата е катастрофален и ужасяващ, над 50 % от българите са под прага на бедността и не са в състояние да се издъжат и живеят !? Криза е социална, правна, културна, обществена и икономическа, ситуацията напълно взривоопасна, от която трудно може да се излезе без коренна промяна в обществения модел – пряка демокрация, мажоритални избори, забрана на политическите партии или тяхното участие в управлението на държавата!
           Царя е гол, уважаеми сънародници, отворете очи ! Врагът не е изчезнал, само е сменил козината си ! Накъде ни водят, не е ли ясно !?


imageimageimage

 







Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3482332
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930