Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2012 19:59 - Хапче против стареене
Автор: dedenze Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2937 Коментари: 4 Гласове:
6

Последна промяна: 12.01.2012 23:29


    

     Фармацевтичните фирми скоро, ще го пуснат на пазара. Десетки хиляди работят активно по въпроса за удължаване на човешкия живот. От няколко години е разгадан човешкия геном, над 25000 гени отговарят за стареенето. Вече се провеждат опити с мишки и животни, инжектирани с пробни медикаменти. Резултатите надвишават очакванията, което ще доведе в скоро време и тест върху хора. Паралелно с това, учените чрез теорията на вероятностите, доказаха че живота не е възникнал спонтанно от известните химически елементи и природни условия. Вероятността за това е почти равна на нула, сложността на човешкият геном по- скоро предполага извънземна намеса. Дали са високоинтелигентни, зелени човечета или Господ, не е от съществено значение. Ние сме генетично моделирани да живеем при идеални житейски условия до 120 – 150 години. Хората винаги са мечтали за вечен или поне по- продължителен живот, затова се води и многогодишно състезание за създаване на хапче – панацея. Тези които го създадат, ще получат несметни богатства, защото цената му ще бъде солена, независимо от вложените материали и труд. Погледнато повърхностно, това ще бъде едно добро постижение, но за съжаление не е така.!?
         Проблема възниква от двояката същност на човека и разума, казано просто душата и тялото. Тялото може да е в перфектно здраве, но да е увредено ментално, умствено. С възрастта при всички хора се наблюдават деградивни изменения, намаляване на умствените способности. В лека форма се нарича старческа деменция, по- тежката е болестта Алцхаймер. Затова човечеството е измислило т.н. пенсионна възраст при която спира трудовата дейност. Навсякъде през по- младите години, хората се осигуряват финансово в пенсионни фондове, за да бъдат независими, да не разчитат на подаяния и социални помощи. Друг е въпроса, когато спестените от тях средства са окрадени от политици, крадци и негодници. При всеки индивид тази възраст е индивидуална и зависи от много фактори. Симптомите са ясни и характерни : отслабва паметта за близки събития – имена, цифри, задължения; появява се сприхавост; чувство за многознайство и правилен начин на живот; критичност към всички останали; рязко намалява способността за учене на нови неща; нараства егоизма и желанието за безкраен живот; намалява самокритичността и реалната оценка на нещата; доста преди физическия край може да се загуби възможността за комуникация, обслужване и мислене. Нищо по- страшно няма от жизнено тяло без ум и управление. Това не е живот, но политиците са ни лишили и от правото на евтаназия.
        Мисленето поражда духовна енергия и субстанция, която е най- слабо изучена и същевременно е най- сложна. Доказана е огромната сила на духа, даже и в телесното самолечение. Добрите лекари отлично знаят силата на вярата и позитивното мислене в лечението на най- тежките състояния. Източните медицини, изцяло залагат на съчетанието между духовната и телесна енергия, приемат ги като нещо неделимо в единство и хармония. При тях няма опити за едностранно увеличаване само на телесния живот.Това е и обективната, реална истина. За огромно съжаление, фармацевтичните гиганти инвестират в пъти по- малко средства за лечение на мозъка и душевните болести. Звучи доста цинично, но е истина, те печелят много повече от безмозъчни потребители с ментални проблеми, отколкото от здрави и разумни хора.

 

         Та така стари хора, преди да дадете всичките си останали спестявания за хапчето осигуряващо дълъг живот, помислете, ако все още можете, струва ли си!? Дали няма само да удължите вашите и на вашите близки страданията.? Лично аз бих прегърнал по скоро, недоказаната теория за прераждането и душевната вечност, отколкото предлаганите хапчета !


image

imageimageimageimage







Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kleopatrasv - Дилема си е, деденце. При някои х...
12.01.2012 23:15
Дилема си е, деденце. При някои хора, колкото повече наближава края, толкова повече им се живее..т.е искат да наваксат пропуснатото.
Поздрави за поста, струва си да се замисли човек, но всеки сам взема решенията си, нали?
цитирай
2. dedenze - Да kleopatrasv, всеки сам !
12.01.2012 23:26
Но трябва да е по- рано, преди деменцията и невярното възприемане на света, това вече е по- сложно и трудно.
цитирай
3. aidriell - Не е ли парадокс на маркет капитализмът
18.01.2012 19:41
Че човек отдава най младите си силни и продуктивни години да се бъхти като добитък и да изкарва пари и когато е умственно и физически деградирал се оказва че не може и дори да се наслади на оставащите му 10 -20 години живот защото е за
"ремонт " а второ няма и пари защото са окрадени о управляващата върхушка 45 Г която още 25 след това още продължава да краде :-)
Весела ситуация
цитирай
4. aidriell - Хапчето за стареене незнам
18.01.2012 19:48
Но проблем се явъват митохондриите които имат генетично заложен цикък на определен брой включвания /изключвания а модерният начин на живот ние допълнително им съкращаваме живота .
в идеални условия както бог е проектирал човека е бил безсмъртен но ЕВА е причината заради която сме проклети да умираме защото сме яли от плода на знанието Ако бяхме отишли и яли и от дървото на безсмъртието в градините на рая Може би щяхме да сме безсмъртни но нали бог сложи четириглави херувими да пазят дървото за да не го изядем както направихме с това на знанието и ни прокуди да се скитаме по света .
И в момента има изобретения които ще ти позволят доста дълъг живот въпросът е кой ги има и това е елитът Световният елит .Те и в момента нямат интерес от толкова много хора даже в интерву наскоро Рокфелер спомена че хората са прекалено много на тази планета което направо си означ1аваше че мислят по въпроса как да ги намалят Причи грип и ли друго лошо ни се пише
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3482377
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930