Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2011 13:21 - Помощ лекуват ни !
Автор: dedenze Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1753 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 25.06.2011 00:58


       Медицината е една безкрайна наука, където всяка грешка се заплаща най- скъпо. Човешкият организъм е сложно природно творение, толкова сложно,че сме склонни да вярваме в божията намеса. При тези изходни условия, има смелчаци които учат медицина. Но малцина от тях стават добри лечители.
       Един академик беше казал „Като се знам какъв съм инженер, много се страхувам да отида на лекар”. То си е за страх, може лекаря при който отивате за помощ, да е пропуснал лекцията и практиката, касаеща вашето заболяване. Не знам какъв е мотива, но право и медицина не се учат в обикновените училища. Предпочита се тези професии да бъдат облечени с известна мистичност. Сигурно се разчита на възможността, тялото да се самоизлекува, ако повярва на лекаря, като на бог. Ако оставиш и всичко което имаш, може и да  те излекуват. Хипократовата клетва, вече е клетва за вярност към колегите и техните интереси. Измислена е цяла система от знаци и изрази, за благородна заблуда и неосведоменост на пациента. Ако чуете „очаквам летален изход” означава, че се чака смъртта.
      Медицината е консервативна наука, развива се бавно с много проверки и изпитания. Правени са много експерименти с болни от една и съща болест. Разделени на групи, едните са лекувани с най-добрите известни средства, другите с безвредни бомбонки т.е. с нищо (плацебо). Групата на лекуваните дава по-голяма обща смъртност от нелекуваните. Не съветвам да игнорирате здравето си, но не се доверявайте напълно на първият срешнат човек с диплом за лекар, документа не гарантира кадърност.
      Четете и учете медицина, има много литература, за радост не е забранено. Опитайте сами да поставите диагнозата- това е най-трудно.Тогава отидете на лекар и спорете ако трябва. Не разрешавайте да ви казва – глътнете едно жълто и едно червено хапче, а да ви обясни защо и какви са последиците. Години наред съм помагал на себе си и близки хора с медицинските си ”любителски” познания. Често пъти е било животоспасяващо и важно. Не се предоверявам на лекари. Имам много познати и приятели в техните среди, те правят същото, рядко се лекуват сами, търсят друго мнение.
      В уникалният организъм с който разполагаме, нищо не е излишно. Всичко е в много сложна взаимовръзка. Изкуството е да определиш първопричината за заболяването. Лекарят за 10- 20 минути , не е в състояние да извърши това. Той ще ви лекува симптоматично на базата на специализацията си. Домашният лекар е добре замислен, но колко от тях са „домашни” интересуващи се от вашето здраве, хранене, навици, история, семейна обремененост и т.н…
      Сегашните житейски темпове, сигурно ще пречат за това, човек не може да знае всичко. Изберете добре ли ще бъде да боледувате и увредите сложния механизъм на тялото си или да намерите малко време и знания. Глупаво е да плащаш скъпо за лекарства растящи на поляната. Медицината е превърната в огромна индустрия за печелене на пари. Най-трудният момент при появата на ново лекарство е да се докаже неговата безвредност, а не лечебните му свойства. Основните лечебни средства се ползуват от хилядолетия и са създадени от природата. Сега само са пречистени, таблетирани с указание за ползуване. Ако прочетете указанието на американският аспирин – асперан- ще ви се изправят  косите. Излиза,че това е най-опасното лекарство в света.Те са вече световно известни с медицинската  комерсиална и псевдо грижа за хората. Подробните указания приличащи на предупреждение за опасност от всичко  ги оневинява напълно.
      В последно време особено модни са витаминните комплекси и набори метали и минерали, естракти от растения и животни. Наричат се хранителни добавки. Медиите ни заливат с реклами на подобни чудодейни церове, често с доста солена цена и съмнително въздействие. Срещу комисионна, лекарите  съветват да се прилагат и купуват. Науката отдавна е доказала, че едновременен прием на различни витамини със сложен химически състав води до тяхната взаимна, химическа неутрализация. В  стомаха се отделя солна киселина, която допълнително разгражда веществата и променя съединенията. Усвояването на витамините съдържащи се в храната е сложен процес с помощта на ензими и се извършва в чревният тракт . При липса на някой от тях, трябва да се търси причината – лошо хранене или ендокринно заболяване. Приема на такива като хранителни добавки е неефективно и често пъти вредно. Не се зобете с лекарства, пазете живота си ! С възрастта има нелечими и незбежни болести, посрешнете ги с достойнство ! Там сред природата са всички необходими лекарства, туризмът е особено полезен в добавка към набраните билки.
      Добре е да живеем качествено, а не на всяка цена. За това са нужни много знания за всичко. Отпор на шарлатаните се дава със знание. Хиляди живота могат да се спасят с основни медицински познания. Затова, трябва да се въведат в училищата задължително.  Казват, че тялото е храм на душата. Да се погрижим за храма !


image

Великденче или мъжка вярност

image

Камшик

Лесно е да се намери тяхното приложение и лечебни свойства - четете, после се лекувайте ! На първо място стои - точната диагноза - това е най- трудно !





Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dedenze - Малко продължение:
28.06.2011 10:56
Наблюдавайте с каква активност и настървение собствениците бранят територията на аптеките, правото там да работят необучени и неграмотни хора - продавачи. Там действително трябва да работят фармацевти, защото по много, основно икономически причини, българина се опитва сам да се излекува и то с реално основание. Аптеката трябва да му даде нужната и важна информация, защото всеки ден се появяват нови лекарства и разновидности, които и лекарите не познават, особено "домашните".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3482419
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930