Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2014 17:55 - Булгароциганистан
Автор: dedenze Категория: Новини   
Прочетен: 4309 Коментари: 9 Гласове:
11

Последна промяна: 05.03.2017 15:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


         В основата на циганският етнос лежи липсата на всякаква инициативност и ангажираност, скрити зад невежество и мързел. Ромите, както е модерно да се наричат, имат индийски произход,  те са племена изгонени от там, заради мързела и липсата на религиозна и социална дисциплина. Самият факт, че са изгонени от тази духовна, толерантна към бедността държава, ги прави нещо, за което хората казват „ни се води, ни се кара”, нещо от което спасение няма. Нагледно това може да се види във всеки катун, малка общност родословно свързана, която живее като комуна, щастливо и безгрижно, ден за ден. Особено ценно, е сравнението с част от идеите на комунизма, свързани с колективизацията и разпределението на материалните блага. На преден план излизат постановките, че те са неграмотни, социалнослаби и бедни, без анализ на причините за това ! Обединяващата идея, е че на тях трябва да се дава, някой да се грижи за тях, да ги осигурява, да адаптира, да им търси нискоквалифицирана, но високоплатена работа. Насреща няма никакви аганжименти за образованост, за ограничаване на раждаемостта, за спазване на хигиенни и културни навици, обществени правила и закони! Ако техните условия за живот не са спазени, те ги постигат колективно, насилствено и ги отстояват всячески. В основата на всичко стои номадския начин на живот и „ценности” , по- малко труд, повече веселие и безгрижие. Един от девизите им е „Циганите по живота, българите по имота !” Те развиват изкусен, самобитен, актьорски талант, който умело използуват за облаги, просия и оневиняване. Обедняването на много хора, оценяващи се като етнически българи, липсата на работа, често ги кара да искат приобщаване към ромския етнос, защото за тях се заделят повече средства и помощи по държавните и европейски програми. Стига се до европарадокса, че условията в затворите са гарантирано по-добри от тези в катуна и беднотията!
         В началото на демокрацията бях свидетел, как един катун се настани в запустяла постройка на селско, начално училище. Постройката беше на два етажа като приземния беще наполовина под кота „0”. Имаха каруца с два коня и численост над 30 души. Набързо „обособиха” две стаи в които живееха всички, на втория етаж, направиха малък насип и издъниха една от стените за директен вход, включително и за конете. „Конското помещение беше баня и клозет, за целта пробиха една дупка с диаметър около половин метър и всички екскременти се изсипваха директно там, като пълнеха първия, приземен етаж. Наблизо бяха изкарали открита тръба от която бликаше постоянно вода . Бяха се подкачили към електрическата мрежа скрито с подземен кабел. Всички дюшемета и налични дървении бяха изгорени в импровизирани кюмбета от стари варели и накрая се отопляваха с ток, като за нагреватели ползуваха директно стари пружини от легла. Всяка вечер си спретваха шумна веселба и имаха три сателитни чинии, мощни музикални уредби, инструменти и пр.... Не мога да кажа че това са диви и нискоинтелигентни хора, познаваха си юридическите и социални права до съвършенство, много по добре от етническите българи, говореха най-малко два езика, бяха добре осведомени за всичко което става в държавата. Няма да забравя в миналото, десетките, провалени опити за „интеграция” с представяне на земя, къщи, апартаменти, в случай че могат да създадат своя самозащитаваща се общност, съсипваха всичко свързано с цивилизования живот. Единичен успех можеше да има само ако са разделени, принудени да живеят сред други народности и заставени да се съобразяват с общите правила.
           Днес картинката не се е променила, катун израства за 24 часа на невероятни места и премахването му е трудна задача. Реално отстраняване няма, по скоро възниква нужда за ново преместване. Най- големият проблем се явява циганизацията на българския, обществен живот и партийно управление. Демографската катастрофа съвсем скоро ще направи циганския език официален у нас! Ярък израз на циганизацията е обожествяването на ЕС и САЩ. Тъпата и наивна надежда, че те безплатно и със загриженост са длъжни да помогнат на циганска България. Най-коментираните и чакани неща са помощите от ЕС. От българска, държавна страна няма конкретни искания, цели и задачи, държавата е абдекирала от производство, икономика, енергетика. Няма обща, държавна политика за нито един отрасъл, типично по цигански! Например предложението да се пусне в експлоатация един от заводите на Кремиковци, като печалившо, държавно производство предизвика огромен ужас в управляващите, защото ги принуждава да работят допълнително по въпроса, да поемат отговорности и ангажименти !? Принципа въведен от Иван Костов, за който по антропологични белези се твърди, че е циганин, се спазва ревностно до днес – нищо държавно в производствената сфера, само чужди инвеститори (даже да са чуждодържавни като ЧЕЗ и ЕОН), но не и български !? Мързеливо, неангажиращо, неинициативно, циганско мислене, пропило цялата политическа класа, продаваща държавните интереси, превръща ни в лакеи на ЕС и САЩ! Политическо котило, водещо непрекъснати войни за спечелване на милионния цигански електорат за лични цели и изгоди! Само едно, просто, логично ограничение за гласуване- наличие на завършено средно образование, би решило проблема с купуването и продаването, тежестта на циганските гласове ! Слушайте изявите на „народните избраници” в НС, маниера, речника, позите и ги сравнете с тези на всеки цигански пазар ! Въпроса е дали управляващите с циганска психика могат да спрат махленските кавги и да разберат, че трябва да търсят собствени сили и интереси, а не да чакат някой да им дава и оправя! В капитала даване и то безвъзмездно НЯМА, даже и чисто теоретически не е възможно, дали политциганора може да разбере това!? Не е ли време за пълен мажоритарен избор и пряка демокрация с персонална отговорност и истински демократичен избор с вот ДА и НЕ за всеки!?

 

imageimageimage











Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. pesho - Тук може да споменем лицемерието на ...
05.04.2014 18:34
Тук може да споменем лицемерието на Западна Европа.Тази Европа която е много загрижена за правата на ромите и тяхната интеграция,но когато това стане на тяхна територия Германия и Франция,просто ги качват на самолета с черен печат и обратно в България.Тази Европа която преди 300г. е бесила цигани и не ги е допускала до своите граници,но по нашите земи са намерили толерантност към тях от нашите деди.
цитирай
2. freeoldmen - Минути преди да прочета постинга,
05.04.2014 18:45
копнах едно демотиваторче, които илюстрира текста:

http://down-house.ru/uploads/images/00/95/78/2012/02/26/d6c52069ce41cfb4ab90c792ce62b0_thumb.jpg

А за нашата държавна цигания изглежда няма оправия...
цитирай
3. dedenze - Подкрепям pesho!
05.04.2014 18:46
До днес нищо не се е изменило, богатите европейци са толерантни само към собствените си пари и нищо друго, те не помагат на по-бедни народи и етноси, още повече на цигани ! Лошото е, че нашите управляващи тиквеници не го разбират и оценяват, напротив опитват се да се заиграват с етносите, да вадят временни девиденти !
цитирай
4. dedenze - Не е лош този безгрижен и екологичен живот от снимката freeoldmen !
05.04.2014 18:58
Но зад тези красавици се крие богата държавност и още по-богата духовност! Сравни ги с беззъбия вампир по горе !?
цитирай
5. dimat - dedence,във връзка с мнението ти:
05.04.2014 21:06
"Не е ли време за пълен мажоритарен избор и пряка демокрация с персонална отговорност и истински демократичен избор с вот ДА и НЕ за всеки!?"

съм изложил свое виждане в няколко поста.Надеждата ми беше,че евентуално след прочитане,ще започне полемика в тази насока ,за да се оформи някакво общо мнение по въпроса.За съжаление,даже и най-песимистичните ми очаквания,бяха надминати.Постовете уж бяха четени и то според мен от немалко хора,но реакция никаква.Това ме принуди да се откажа от намерението си и да деактивирам постовете.
Стремил съм се изложените виждания,да бъдат,максимално в сбит вид,за да бъдат "читаеми",но все пак всяка сбитост има някакъв предел.
Ако имаш желание и търпение да се запознаеш с това "виждане",може да изразиш съгласието си тук.Но даже и да не стане това,като цяло чета и ще продължа да чета твоите постове с интерес.
цитирай
6. dedenze - Уважаеми dimat !
05.04.2014 22:22
От три години пиша в блог.бг, категорично съм установил, че се прави опит за цензура (модерация) на постингите. Стотици страници и постинги съм написал относно пряката демокрация, мажоритарните избори, престъпните текстове в Конституцията и геноцида на партиите . Тези материали не само се цензурират но на тях се спират броячите на посещенията, коментарите и оценките, над 10 пъти съм сигнализирал за явни нарушения на правилата, но сайта е собственост на партии и политици сега на групировката България он аир, които имат свои партийни интереси. Същевременно много хора са зависими от партиите, страхуват се да изразят друго мнение, да поддържат друга различна от партиината и от ЕС позиция. Затова те съветвам да не деактивираш постингите си ! Има стойностни неща които получават популярност чрез хората месеци след тяхната публикация! Всяка изразена добра позиция носи принос при формиране на общественото мнение и кара обикновените хора да се борят преди да са ги ликвидирали окончателно! Пиши аз ще го прочета заедно с десетки други, нищо че броячите няма да го отчетат, нищо че няма да си на първа страница, нищо че може някъде и да сгрешиш. Публикувай постингите и във феисбук, Гугъл плюс и пр..., този саит не е достатъчен и в последните години се чете все по- малко. Важното е, че не сме овце, а активни хора с позиция, която утре ако се наложи ще защитим публично, така се формира гражданско общество, така се прави истинска демокрация !
цитирай
7. dimat - Благодаря,dedenze!
05.04.2014 23:05
Аз също имах подобно усещане,но ти си го изразил много по-пълно и всеобхватно.Ще се възползвам от препоръката ти повече да не деактивирам тези постове.Що се отнася до публикуване във фейсбук,или Гугъл плюс,ще трябва да си помисля,в контекста на случилото се досега.Още веднъж,благодаря.Желая ти здраве и успехи.
цитирай
8. stealth - Иван Костов
07.04.2014 11:53
Отново Иван Костов на сцената.Отново Иван Костов е виновен.
Нещастно ,примитивно българско мислене!
цитирай
9. dedenze - Да stealth виновен е и то много!
07.04.2014 12:29
Защото освен грабежа, разрухата и ликвидацията, той се опита и опитва да даде и чуждоугодна, теоретична обосновка на еничарството и геноцида. Непозната, невиждана, циганска наглост и лицемерие! За българското мислене си прав, към него бих добавил робската психика и индивидуализъм, чеждопоклонничеството! Затова сме на днешното дередже !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3481685
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930