Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2014 12:09 - Закрито заседание на НС
Автор: dedenze Категория: Забавление   
Прочетен: 1920 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 27.11.2014 19:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

           Това е приказка, продължение на Приказката за седемте прасенца
http://dedenze.blog.bg/zabavlenie/2013/03/08/prikazka-za-sedemte-prasenca.1062241
само година и девет месеца след това! Всички прилики с реални хора и събития са случайни, вЕрвайте ми !?

 image

           - Първи, ще говоря аз, защото имам най- много вота от електората – каза Бочето с примирен тон и огледа свирепо, 50 партийното представителството в НС (Национални спасители), беше угоен шопар, с опит, успял да премине и оцелее през десетки Коледи! – Заседанието е закрито, защото ако матреала отвън разбере, какво го чака, ще се превърне в глутница вълци и НАТО не може да ни спаси ! Просто казано: 8 милиарда нов заем, пенсиониране посмъртно, пращане на Телковете в небитието, нови изтребители и военни участия, помощи от ЕС на куково лято, демонтаж на Южен поток, ток на двойна цена, само от частнитеТЕЦ и централи на ВЕИ... Не викай от там, няма така да ми говорите, ще ви зарежа всички в устата на нашите вълци, банките и лапите на евроатлантическите лъвове, тигри и гепарди! До нови избори няма да стигнем, не четете ли в нета, какво ни се готви, пряка демокрация, мажоритарни избори,  Коледа !!!

image

            Председателката, се опита неуспешно да си прехвърли късите, охранени крачета, заудря по звънеца и въдвори ред, пак като стигнаха до НС и Правителство добре, никой не очакваше и това! Време няма, трябва да се действува бързо, да се грабне възможното, а после, кой от дето е! С неохота даде думата за процедура на най- мършавото, нервно и диво прасе Боленчо. С опечалена, възмутена и решителна зурличка, то намести микрофоните и поде решително:

image

 

           - Вие всички сте виновни, но има и такива, които трябва да ги извикаме днес тук да отговарят, като Ваньо, Моната, Смехурко, кой съсипа земеделието, скотовъдството, промишлеността, кой даде концесиите за злато, кой затвори годни реактори на АЕЦ Козлодуй, кой доведе ЕРП –тата, чии са тецовете и централите на ВЕИ! За нас гласуваха най- много, защото не сме коалиция, събрахме повече от 4%, независимо от всички евроатлантически намеси и мерзости! Вие сте 50 партии с еднакви, продажни платформи и по-малко гласове, повечето купени, вече разпределихте ли местенцата? Чувате ли протяжният вой отвън залата ? Искате да ме вкарате в затвора, на-а-а, вече имунитет не давам, не се правете на сладкопойни, тлъсти птички ! – от залата се носеха множество възгласи и потропване на копитца, „вият твоите платено” „кво злато те гони, отдавно е изчерпано”, „като изгониш концесионерите и ЕРП с какво ще платиш неустойките”, „рублажия неден” ...., председателката изрева на микрофона :  
         
- Това не е процедура, ще ви отнема думата – на което Боленчо бързо отговори – Ето процедурата, ние предлагаме, незабавно да се гласува за минимална пенсия от 500 лева и работна заплата 1000 лева, излизане от НАТО и ЕС !

imageimage

             Залата беше взривена вторично, Бочето излезе демонстративно да пуши, а плешивото, подсъдно прасе Цв.Цв. изгрухтя от място „Откъде тези пари , пък и САЩ няма да ни разрешат?” Кунето, завърнала се неуспешно от Брюксел и скочила активно в политическата кочина, изпищя „ ЕК също няма да ни позволи, късно е вече, за излизане от ЕС и НАТО, подписали сме!” В настъпилата суматоха, на трибуната се качи турчеещото се прасенце Мойстанчо и бавно на литературен български, занарежда :
            - Мога да ви кажа „казасъна сиктимини”, както буквално го е написал Вазов, но ще ме оплюете, че говоря на майчин език, затова ще ви припомня думите на Доган „Пътят на България минава през Босфора !” и който не го разбира, няма място в НС. Ние не приемаме и факта, че с нас се отнасяте като с прасета, мюслюманите не ядат свинско и не развъждат прасета! – залата завря отново „пак се делите на етнически принцип”, „като не сте прасета, какви сте, да не се мислите за лебеди, толкова долни свинщини  натворихте?”-  Няма да се поддадеме на провокации, ние сме за членството в НАТО и ЕС, за стриктно спазване на евроатлантическите ценности! Когато Турция също стане член на ЕС, тогава ще видим кой, кой е, и какво е ! Що се отнася до новото правителство на Бочето, подкрепяме само евроатлантическата част, както всички останали партии, без тази на Боленчо и другите, дето се пишат националисти! Разберете, че без нас сте за никъде ! Още едни избори при тази Конституция и избирателен закон и ще минем значително 50%, защото вашите хора, масово няма да гласуват, всичките ви мразят и нещат!

imageimage

 

           От залата де носеха разярени възгласи „Вие сте верска, етническа партия, противоконституционна !” Мойстанчо се смееше и сядайки на място поясняваше „А вашите партии не са ли верски и етнически, къде е разликата!? Това ,че ВНС е приело такава, наивна Конституция, не е наша вина !” Думата бе дадена на реформаторчето Радунчо, вместо думи, той добродушно и фалшиво запя т.н. „Лет ит би” на Битълс, залата стана на крака, радостно заквича, без да  разбира наивния текст на песничката, как иначе, та това беше химна на псевдодемокрацията, която всички поддържаха и хвалеха!? Спомниха си и лозунгите "Четирисет години стигат, времето е наше! Кой не скача е червен !..." Тато Ваньо, го беше посъветвал да пее, вместо да говори глупусти и хвана дикиш!? Прасенцата, не знаеха текста, 25 години безплатно учеха английски, но не им се отдаваше, защото ако знаеха, поне мюслюманските щяха да избягат, ето го:

 

 

 image

 

 

Когато намеря себе си в трудните моменти
Дева Мария идва при мен
говори мъдри думи, нека да бъде.
И през мойте часове прекарани в тъмнината,
тя стои точно пред мен
говори мъдри думи, нека да бъде.
Нека да бъде, нека да бъде
нека да бъде, нека да бъде.
Шепне мъдри думи, нека да бъде.
И когато хората с разбити сърца
живеят в свят, с който са съгласни
там ще има отговор, нека да бъде
за тези, които не вярват там
все още ще има шанс, те да видят, че
там ще има отговор, нека да бъде.
Нека да бъде, нека да бъде...
И когато нощта е тъмна,
има все още светлина, която ме огрява
огрява ме до утре, нека да бъде
Будя се със звука на музиката
Дева Мария идва при мен
говори мъдри думи, нека да бъде.
Нека да бъде, нека да бъде...

image

 

 

           И стана и беше, но Дева Мария не се появи, „димукрацията”, напълно избухна и скоро щеше да доразбие сърцата, да унищожи всичко, Радунчо пееше, та се късаше, останалите припяваха хорово..... В НС миришеше на кочина, пот и мръсни краченца ... Измършавелите вълци навън, разочаровани, плачеха неутешимо и стягаха куфарите за Терминал 2, независимо накъде ! Хората брояха стотинките за подаръци поне за децата и внуците, Коледа наближаваше със страшна сила ! Тато Тодър, се беше обърнал в гроба няколко пъти, а камъка отгоре се беше пръснал! Една фондация беше обещала на внучката Жени, да го смени с надпис на английски, заради туристите.....
           Малкото останали българи, живееха все още под земята и чакаха някой да ги освободи и цунка любовно !?

 







Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3467028
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031