Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2016 16:29 - Технология на раздялата
Автор: dedenze Категория: Тя и той   
Прочетен: 1860 Коментари: 4 Гласове:
7

Последна промяна: 30.03.2016 12:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

         Преди всичко, трябва да се уточнят основните понятия за една връзка, тук ще се опитам да разгледам само еволюционните, всеизвестни, нормални отношения, между мъж и жена ! Многообразието на връзката се определя от нивата на лично състояние, възприятие, обвързаност и реализация, както и съчетанието им при отделните хора !            Привличането на половете е заложено в еволюционните процеси и се стимулира и показва с поведение, феромони, окраска, удоволствие и нагон ! Целта е полов акт, в най-подходящия момент, за продължение на рода ! При хората, тази цел не е оставена на спонтанно и природно действие, а се планира от практични и множество други съображения ! Интимният контакт, наричан секс в повечето случаи се прави за удоволствие, за пари, за завоюване на позиции, привличане на внимание и пр.... В много случаи се извършва случайно и еднократно, в замяна на маструбация и удовлетворяване на сексуална възбуда или любопитство, често пъти насилствено или платено! Това се рекламира и прокламира и от т.н. европейски ценности, което е на стъпка от порнографията и регреса ! 
           Истинското отношение при интелигентните, разумни хора се изгражда във времето и е трудна задача ! Най- простата връзка е платоничното приятелство, при което няма сексуална връзка, двойката се среща да си побъбри, обмени клюки, информация, знания, да потърси съдействие и съчувствие ! Това е връзка, която  рядко може да продължи дълго по този начин, защото ако хората си допадат и споделят близки ценности се появява либидо, ражда се полово влечение и интерес, даже независимо от външните, привлекателни дадености ! Тогава се ражда и любовта, която дава духовен и интелектуален чар на връзката с прекрасната еманация на сексуалния контакт. Като плод на това хората се омъжват или женят, създават семейство и деца, грижат се за тях, кълнат се във вечна любов ! Тази връзка е безценна, желана и осмисля човешкия живот и бъдеще ! Тя изисква равностойни и независими материално и социално партньори, с висока степен на интелигентност и човешки добродетели ! Трябва да се каже, че любовна връзка може да има и без брак, даже и между хора имащи други семейства ! Това е особено трудна, понякога болезнена връзка, изискваща висок интелект, за да няма страдащи и ощетени от нея! За съжаление хармоничното съчетание между двата пола е рядко и трудно срещано явление ! Загубата на такава връзка е един от най- трудните за преживяване моменти и обикновено е свързана с фатални последици ! Голямата опасност идва от разликата във възприятията на двойката, когато т.н. любов и хармония, не е била взаимна, а илюзорна и подхранвана с нереални мечти и фантазии ! При брак в такива случаи следва развод, защото продължаващото, лицемерно съжителство е вид семейна проституция и е лош пример за децата ! Юристите са измислили за това различни видове, като единият от тях е по вина на някой от съпрузите и се определя от морала и законите на държавата ! За такава вина у нас се приема изневярата, без да се взема в предвид, че за нея често са виновни и двамата ! Навлизането на съда в  личния и интимен живот на хората е много сложна задача, със стотици неизвестни и конкретни особености и условности , той основно решава материални, а не емоционални проблеми ! Затова трябва сами да можем да се оправяме и решаваме !
           Раздялата има десетки предшестващи признаци в хронологична последователност, които лесно се забелязват ! Трудното е, да се приемат философски, да се осмислят, да се продължи напред и то само с хубавите спомени !? Първия признак е ограничаване на времето прекарвано заедно, уж с нарастване на заетостта ! Втория признак е отбягване на малките любовни символи, като целувки, прегръдки, ласки ! Третия е свързан с налагане на мнение и нетърпимост към тезата на другия, ограничаване на компромисите във връзката ! Четвъртия е още по-категоричен, това е когато секса стане хладен, рутинен и съпружеско задължение ! Освен тези основни, общи признаци, има и множество други индивидуални, когато четвъртия признак се констатира -краят вече е дошъл !?
          Утехата- реално няма такава за хора обичащи искрено и всеотдайно, човек се чувства пренебрегнат, подценен, отхвърлен, изоставен и самотен ! Наличието на друг в живота на партньора ни прави подменени като предмети за кратка употреба и взривява лошото в нас ! Губим усещането за реалност и самокритичност, започваме да се самонавиваме и страдаме до полуда ! Всички несъвършенства на човешката природа се проявяват и разума остава на заден план !
          Изхода – крайно труден, защото се състои от съчетанието на две противоположни неща, обективна самокритичност и реално себелюбие ! Трябва да се освободим от хватката на любовта с някакви други, любими занимания, които да не ни оставят време за спомени и самосъжаление ! Да оценим високо времето прекарано с любимия човек, неговата търпимост и компромиси, да го оставим в нас с благодарност, заедно с всички хубави неща свързани с него ! Да му простим и пожелаем всичко най- хубаво ! Да оставим вратата отворена за него ! Трудно е, но това е пътя и истината и живота ! Никой не може да притежава душата и тялото на друг насилствено и егоистично ! Постигнем ли това, означава, че сме високоинтелигентни, разумни същества и наградата за нас няма да закъснее, защото за любовта няма възраст, време и ограничения ! В най-късен час, може тихо да почука на вратата, да я нахраним и подслоним !

 

 image

          

 

 








Гласувай:
7



1. tota - Точно
29.03.2016 20:24
"За съжаление хармоничното съчетание между двата пола е рядко и трудно срещано явление ! Загубата на такава връзка е един от най- трудните за преживяване ..."
Поздрави за споделените мисли на глас за един много често срещан проблем - раздялата.
цитирай
2. dedenze - Благодаря за коментара tota !
29.03.2016 21:16
Живял съм в години, когато подобни теми бяха табу, а информацията оскъдна ! Написаното е малък опит да споделя и помогна на някой, който не се е родил със златна лъжичка в уста и рой гувернанти наоколо !
цитирай
3. kuschel - Браво, направил си научен труд! ...
30.03.2016 07:33
Браво, направил си научен труд! Много изчерпателен.
цитирай
4. dedenze - Благодаря kuschel , чак научен труд е пресилено !
30.03.2016 12:07
Човешките отношения стават все по - сложни с нарастване на интелекта и разума ! Само тежко опростачения, осакатен човек ги свежда евроатлантически до кеф, чукане и плюскане !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3467848
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031