Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2016 13:02 - Полета и материали
Автор: dedenze Категория: Технологии   
Прочетен: 2438 Коментари: 4 Гласове:
7

Последна промяна: 20.11.2016 14:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

           През изминалите два века се създадоха много нови материали, решаващи за развитието на техниката. Основно се работеше за създаването на сплави с най- различни физикомеханични качества. Даже в космоса се правеха проби за сплавяне на метали в условията на безтегловност, които на Земята се разслояваха и не можеше да се получи сплав. Освен температурната обработка се намеси и полевата, особено електромагнитната, така се родиха материали с уникални свойства и приложения. Доказа се че света е безкраен и на микро, квантово, полево... ниво. Множество артефакти и находки имат необясним строеж и свойства. Редица хилядолетни, каменни постройки навеждат на мисълта, че градивните им елементи са били формирани, отливани и създавани на самото място, защото не е имало технически възможен начин, да бъдат транспортирани, вдигани и напасвани с висока, математическа точност. Дали е имало извънземна намеса или древните са притежавали знания, които са изгубени във времето, все още не е ясно.
           Преди 45- 50 години като ученик, в часовете по стругарство се запознах с рапидните и видирани стомани за режещи инструменти. Износваха се сравнително бързо и заточването им изискваше умения, близки до изкуство. Доста по-късно се появиха метало- керамичните и тези с диамантени резци. Тогава се заговори за ултразвукова и магнитна бработка на металите. Имаше филми, където се виждаше как плътен метал поставен в силно магнитно поле става мек като пластелин. Демонстрираха се и смачкани за скраб сплави с „памет”, които при определени условия връщаха първоначалната си форма....В България усилено се работеше за създаване на твърдосплавни инструменти, произвеждаха се и продаваха навън ! До днес имам и ползвам свредла, метчици, фрезери българско производство от 80 –те години на миналия век, които не могат да се сравнят по качество с внасяните днес китайски и пр... боклуци ! С началото на т.н. демократични промени, реално се унищожи промишлеността, приложната наука и производство.
           Да повишиш с 20-30 % качествата на режещите инструменти с магнитна обработка е постижение, достойно за уважение ! За съжаление нашите политици нямат образованието и умствената способност да оценят това, повечето от тях са юристи, „историци”, социолози, филолози и нищо не разбират от техника и технически науки ! Днес група от „последни мохикани” от Техническия университет в София, правят героични опити, напук на нашите недъгави и продажни управляващи, с подръчни средства, да развиват науката и техниката в това направление:
http://mtm.tu-sofia.bg/Doctorants/Kanchev/disertacia.pdf
          Масмедиите ежедневно ни ограмотяват като аборигени с популярни филмчета „Как се прави”, в света на науката. Повечето от тях имат чисто рекламен характер и са насочени към циганора и децата от предучилищната възраст. Хората с висше образование(най-добрата и подготвена част от тях) са тези, които носят и създават прогреса, за съжаление те нямат условия за развитие и реализация в разграбена България, принудени са да мигрират ! „Свещената” политическа тъпота на родния политик, направи Родината инкубатор за специалисти, захранващи безвъзмездно икономиките на други държави !? Отклонявам се от идеята на категория „Технологии”, но не може да имаш такива, водещи за света, ако те управляват продажни и неграмотни хора !

 image

            На видеото е показана феромагнитна течност, която се управлява от магнитно поле.  Ще видите какви уникални и причудливи форми могат да се получат, които с известните технологии трудно могат да се постигнат ! Сега си представете, че течността е от феронапълнен фоточувствителен полимер, полиестер, епоксид, силикон . Добавете инициаторите, ускорителите и втвърдителите, намерете техническото приложение ...! Ние вече изоставаме от света с повече от 50 години, помислете, кой персонално е виновен за това !? Ако се затруднявате, четете по-старите ми постинги, там подробно са описани с коментари и снимков материал !






Гласувай:
7



1. alchemist - Бг политиците са нищо по-друго от сеятели на русофилски и комунофилски чувства.
21.11.2016 07:54
Днес при положение, че имаме база за сравнение дори между бившите членове на СИВ(!), разликата не е в наша полза. Пасмината от историци, юристи, икономисти и др. ще отговори със заволирани и неясни приказки, от които няма да има полза, а и хляб, също.
цитирай
2. pando - Един бисер на неграмотност
21.11.2016 09:49
Преди девети септ. министър на транспорта/не си спомням името му-това ми го разказа един колега,свидетел/ получава доклад за състоянието на механизацията за строителство и поддръжка на пътища. На времето парни валяци...На поднесеният му доклад е написано: Механизацията е в отлично състояние,всичко е отремонтирано,гресирано и тн и котлен камък няма.
Министърът написва срещу котления камък забележка : "Да се достави веднага".
цитирай
3. dedenze - Те са сеятели и на други "филски" чувства alchemist !
21.11.2016 11:36
Само не на българофилски !? Даже и изоставането от другите бивши членки на СИВ го доказва по категоричен начин !
цитирай
4. dedenze - Партийната работа винаги води до невежество pando !
21.11.2016 11:41
Професия партиец - политик !? Нещо като тошковизма "Днес полупроводници, утре цели проводници !"
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3479687
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930