Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2016 15:40 - Инфрачервеното излъчване
Автор: dedenze Категория: Технологии   
Прочетен: 3489 Коментари: 2 Гласове:
7

Последна промяна: 23.02.2016 17:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                       
          Масовото, евроатлантическо опростачване на хората, програмите за училищно обучение , подвеждащите реклами, ме накараха да напиша този постинг . Масовото внушение, че се използуват за масажи и отслабванне, напълно оскотява истинското им приложение в науката и техниката ! Така както ни управляват, тъпи и необразовани хора, твърде е възможно след време инфрачервените лъчи, да бъдат обявени за комунистически и вредни !? В НРБ имаше Институт по оптика, където се работеше интензивно по лазерни излъчватели и оптически системи за светлинни и инфрачервени лъчи, баха създадени множество прибори и съоръжения ! Днес съдбата му е като на останалите научни институти - ликвидация, а специалистите му работят пръснати по целия свят в полза на други държави !

image

          За първи път са формулирани от астронома Уилям Хершел в 1800г.. Те съпътстват всяко, светлинно излъчване и топлинен процес ! Над 50% от слънчевите лъчи са в инфрачервения спектър . Всяко, загрято тяло излъчва инфрачервени лъчи в определен диапазон, за нуждите на науката може да бъде идеализирано, като се приеме, че повърхността му е хомогенна, неотразяваща и черна – „абсолютно черно тяло” .

image
image

          Таблицата показва дължината на вълната излъчвана при определена температура. Първи се появяват системите за регистрация на лъчението, дистанционното, температурно измерване и инфрачервените снимки. По- късно се развиват системите за сканиране и нощно виждане. Възможността за военно приложение дава мощен тласък в развитието на инфрачервената техника. Създават се теснолентови, полупроводникови, лазерни излъчватели и приемници, които разрешават използуване принципа на телевизията, сканиране и запис .
          Фотография -  Това е една от първите сфери на приложение, при която се получават снимки с висока разделителна способност, даже и при наличие на облаци, дим и мъгла ! С появата на теснолентовите, лазерни излъчватели, повърхността се заснима от голямо разстояние триизмерно, при което се получават обемни, холографски изображения с висока точност. Към тях може да се добави и температурно сканиране, при което изображението дава и подробна температурна информация за обекта ! Постиженията в тази област са толкова високи, че може да се заснима дирята на моторна лодка, часове след преминаването  и....!?

image

        Астрономия, физика, химия -  Разрешава изучаването на
обекти и планети с ниска температура на повърхността, без нужда от светлинно излъчване и облъчване. Праховите облаци и мъглявини почти не са препятствие. При горивни процеси се определя състава на горящата материя. Това се прилага и в земни условия, чрез т.н. инфрачервена спектроскопия с която се прави количествен и качествен анализ на определено вещество. Полупроводниковите датчици на температура, преместване, движение ... разрешават дистанционно, безконтактно измерване и регулиране, контрол на технологични параметри. На принципа на микровълновите печки се използува за бързо сушене и равномерно обемно подгряване на покрития и полимери. Отопление на помещения и сгради . Освен противопожарни датчици са разработени и прибори за виждане в задимена, горяща среда. В бита инфрачервеното излъчване се използува в почти всички, дистанционни устройства и системи за фокусиране и измерване на разстояния, камери за наблюдение и снимане... Основно предимство е малката консумация на електричество, безвредност за хората, невидимост на лъчите, несмущаващо въздействие на радио и телекомуникационни предавател- приемници ! Развитието на полупроводниците дава нови хоризонти за приложение и измерване, вече се предлагат излъчватели и приемници в изключително тесен, „резонансен” диапазон, запазващ ефективността си в широк диапазон на околната температура ...!
        Военно приложение - Всичко описано по- горе се използува, като състезанието е денонощно и се състои в неутрализация на известното! Първите апарати за нощно виждане се заслепяваха бързо от източник на светлина, следващите със собствен генеретор на инфрачервени лъчи  се превръщаха в мишени, същото се отнася за танкове и техника....Заглушаването на инфрачервеното излъчване се прави с лъжливи генератори на такова, което може да се види от демонстрационното изхвърляне след самолетите на светещи тела. Просто казано, всяко действие си има равно противодействие. Независимо от всичко, днес даже от космоса, може да се каже колко човека има в сградата, какви машини работят там и т.н.....
dedenze.blog.bg/technology/2013/09/24/lambda-9-4-mikrometra.1151527
         Убийството на хора скоро ще бъде напълно автоматизирано и без човешко участие ! Инфрачервената техника се развива с големи темпове и скоро ще задмине природните дадености на змии, комари, мравки, хлебарки, някои от които на разстояние, могат да различат предмети с температура по- висока от околната среда с 0, 0010 С ! Нещата са изключително сложни, защото даже и през нощта, ние сме сред поток от инфрачервени лъчи с различна интензивност и произход ! Отделянето на желания от паразитния сигнал е главната цел и задача, но не трябва да се забравя и работата по ефективното  противодействие ! Прецизното измерване се реализира лабораторно и днес, проблема идва в еталониране на датчиците и базата за сравнение, често се използува изпаряващ се течен азот за еталонна температура, системата става голяма, тежка и неприложима, уязвима в бойни условия. Единственият положителен ефект на милитаризма е, че финансира и развива науката, макар и едностранчиво,  която иначе е оставена на комерсиалния произвол !  В заключение може да се каже, че ако изразходваните средства за въоръжение, бяха разпределени между хората, всички щяхме да бъдем милионери !

imageimage





Гласувай:
7



1. kvg55 - Поздрави!
25.02.2016 21:02
Щом са червени, несъмнено са комунистически и то инфракомунистически, следователно ретроградни.
цитирай
2. dedenze - Благодаря kvg55 !
25.02.2016 22:49
Това е новата, евроатлантическа линия, всичко в червения спектър е страшно и опасно !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3467183
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031