Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2015 15:14 - Как се ражда свят ?
Автор: dedenze Категория: Технологии   
Прочетен: 4121 Коментари: 12 Гласове:
7

Последна промяна: 30.11.2015 01:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
             Науката за сътворението и астрономията са толкова напреднали, че е трудно да се обхванат и разберат от обикновените хора. Популяризаторите на научните постижения стават все по-малко, защото тази работа е трудна и неблагодарна, от нея не се изкарват пари! Така хората постепено затъпяват и се превръщат в немислещи консуматори, обясняващи процесите около нас с мистика и религия, което води до гибелни за нас последици. Тук ще се опитам да покажа хронологията и зараждането на видимия от нас свят на база научни доказателства и някои хипотези. Подробности, доказателства, информация, може да намерите на български език във всички интернет търсачки, аз използувам основно Гугъл!

image

            Преди 14 милиарда години се предполага, че е имало Голям взрив на материя, след който се е родил видимия от нас свят. Доказателство за това е центростремителното разширение на вселената от една точка, определима астрономически! В момента на взрива, температурата е била стотици милиони градуса с висока честота на лъчение и ентропия. След 380 000 години температурата и лъчението спадат, вселената се разширява до стойности, при които започва формиране на познатите химични елементи, основно от водород и хелий, които кондензират и формират материални струпвания, база за последващите звезди и планети. През 1965г. се регистрира изотопен, микровълнов радиошум, идващ от всички страни и съответствуващ на температура 3 градуса по Келвин. Това лъчение е наречено Реликтово и е свързано определено с Големия взрив, едно от преките доказателствата, че е имало такъв. Разширението на Вселената продължава и до днес, включващо в границите си и друга материя, изчислено е, че разширението ще продължи до достигане на обща критична плътност 10 -30  г/см 3, след което ще започне свиване.

image

           Теоретично най-ниската температура (Абсолютната нула) е 00 К или – 273,150С, при тази температура спира движението на атоми и молекули, в открития космос реалната е малко по-висока! В последните години, много се говори за т.н. Черни дупки, които представляват струпвания на материя с огромна гравитация, поглъщащи всичко, включително и светлината. Има много хипотези, че тяхната температура е близка до Абсолютната нула. Огромната гравитация и струпване на колосална, концентрирана материя ги превръща в бомби, способни да генерират експлозия, подобна на Големия взрив. Дупките имат нищожна ентропия и се движат , никой не може да предскаже какво би станало при сблъсък на две такива и извеждане от равновесното им състояние !?
           Нека сега принесем тези макрокосмически разсъждения в сферата на философията. Комунисническата идеология осмиваше и отричаше теорията на Хегел, тогава още нищо не се знаеше за Големия взрив, Реликтовото лъчение, Черните дупки : „Според Хегел, абсолютният дух със своята активност преминава през три степени на саморазвитие. При първата степен се саморазвива като логическа идея, като абстрактна мисъл чрез понятия и достига до "абсолютната идея". При втората степен абсолютният дух се самоотчуждава като преминава в "друго битие" от идеално в материално, от което възниква природата. И при третата степен абсолютният дух се връща към първоначалното си идеално състояние, но вече като индивидуално и обществено човешко съзнание, проявяващо се в обществения живот, където се постига самопознание на абсолютния дух като абсолютна истина.” Ако направим аналогия с развитието на вселената и новите открития, твърде е възможно да се окаже прав по отношение на невидимия, паралелен, духовен, нематериален свят!? С това биха се решили всички религиозни заблуди и бихме осъзнали че няма Бог, а всеобщ разум, обединяващ нематериалния, мислещ свят!
          Вселената, макро и микро космоса са безкрайни, човешката наука знае една нищожна част за тях! Ако се използуват математически методи ще докажем, че знанията ни клонят към нула ! Сега сами си отговорете на въпроса, защо основните средства и пари не се заделят за развитие на науката, защо програмите за изучаване на космоса се намаляват, до какво ще доведе това !? Защо икономическата криза се превръща в умствена ? С какво населението на земята от човеци, допринася за развитието на световния разум, на кого сме нужни !? В живота всичко е взаимно свързано по сложен и дълбоко смислен начин, случайност може да сме само ние и крайно време е да го осъзнаем!

imageimage



Гласувай:
7



1. zaw12929 - Никой не е виждал Бог като тяло : Бог ...
29.11.2015 16:45
Никой не е виждал Бог като тяло : Бог няма тяло,- ние сме подобни на Бог по това, което има?! Защото неговата същност е да бъде пълното знание на света, за да го ръководи. Знание, информация нямат предел. Знанията обновяват. Информациите допълват. Светът е източник на знания и информация. Всеки търси информацията, главно направление на целта му: да оцелее, да продължи рода.
Мишката търси сиренце. Има обоняние да го намери. Има зъби, да прегризе дъската на шкафа, за да си го вземе. Котката търси мишка, има обоняние, бързина, ловкост, за да я намери и хване. В един момент, когато полово узреят, котките излизат нощем, с особено пронизително мяукане се викат, харесват, съчетават, за да имат поколение. Всеки има сетива и органи, да открие и усвои храна. Или партньор!
Бог е знание, което се допълва. Благодарение на знание ръководи света. Извлича познание от всичко. Неспирен процес. Търсенето на нови знания.Светът е източник на фрактална(неогран ичена от време. пространство ) информация.
Най различни са начините на човека, да получи информация,
Ползвайки сетива: допир, гледане, опитване, чуване. Eдинствен има и друг начин- ума. Вестник: вижда не само букви и думи, а и образи в ума си.Където се допълват информация и знания.
Безспорно е нали,че злият човек- с душа подобие на дявола, има също тяло, като добрия, а не рога и копита, като на пръч, както ни рисуват дявола. Компютъра пише своите програми с цифри. Човекът записва събитията в ума си с образи.

Има на земята човек, който е чудото. Също като бог създава блага, трупа знания. Прогресът няма ход назад, конфликт. Бог е насърчиителна банка, олихвява знания скокобразно. Всеки нов скок е многократно по голям. С космическа амплитуда, непредвидима посока, размах. тласъци на напредъка. На прогреса.


цитирай
2. zaw12929 - Аристотел живее в трети век Всеки ...
29.11.2015 16:53
Аристотел живее в трети век
Всеки има свои мечти и цели за живота си. Поставен в необятния свят без да е философ, се е питал : „светът сигурно има цел и каква е тя?!” За да получи отговор: „Ти ли ще отправяш света?!”
Възприемана, като пулсиращ, жив организъм небето със звездите и планетите измъчва от древността хората с въпроса, „Кой движи небесната картина така, че никога не се изчерпва, запазва смяна на деня и нощта?!” На небето се кланят, молят за прошка. милост.

Аристотел живее в трети век преди новата ера. Ученик е на Платон и учител на Александър Македонски,но не е това причината, да стои векове на небосклона,като учен с голяма величина. Пръв създава философска теория. Обяснява устройстството на вселената, дава задоволителни отговори на въпросите, задавани от хората. Дълго време необорима: Във вселената на Аристотел Земята заема центъра, поради което е наречена геоцентрична. Управлява се от четири елемента-въздух, земя, вода и огън. Приема,че някой е дал тласък, първоначално движение на небесните тела и оттогава те се движат ритмично и равномерно без промени, по кръгови орбити, а на Земята всяко нещо заема естественото си место-пушека се издига нагоре, камъка и водата падат към центъра на земята.

Едва Коперник и Галилей през средновековието, макар подложени на инквизицията на църквата, доказват хелиоцентрична теория за устройство на вселената, при която слънцето е център но само на нашата планетна система. Тук нямам цел да разглеждам теориите за света, развитието на философиите за познанието му. Само пример за невъзможността наведнъж да се обясни видяното. Познанието на човечеството нараства, като жив организъм, резултатът е -нова цивилизация!
цитирай
3. zaw12929 - Три века преди новата ера Аристотел ...
29.11.2015 17:00
Три века преди новата ера Аристотел пита : „Щом всяко нещо се стреми да заеме естественото си място, тогава светът сигурно има цел и каква е тя?! Въпросите на учените получават отговори от учени, макар и в някоя от следващите епохи. Откакто свят светува човекът се стреми, да докосне звездите, мечтае, да ги посети и покори на волята си и започва да го прави във фантазиите на писатели и смели умове, прозиращи бъдещето. Шансът е потвърден: В Евангелието на Йоан, един от учениците на Христос е написано, че „пребиваването на човека на Земята е временно, докато се усъвършенства,а това означава, да постигне онова, което ще го направи Бог на вселената! Ако има нещо вярно в гео-центричната система на Аристотел- това е, че тя е в момента центъра, където растат бъдещите Богове на вселената, създавани от нашия един Бог. Тя е интелектуалният център на нашата вселена, благодарение на нашия Бог!
цитирай
4. zaw12929 - Мисията ни е да превърнем вселената ...
29.11.2015 17:05
Мисията ни е да превърнем вселената в хармония, красота, доброта, вечно развитие. Грешните стъпки се поправят с покаяние, а грешните конструкции с разрушение Няма горна граница на растежа, защото вселената е безкрайна.. и засега и завинаги ще има процеси подвластни само на боговете. Щом го подсказват и откровено ни го казват- всеки е предупреден да бъде добър и да носи отговорност за вярата и на децата си. Всеки сам решава какво да прави с живота си- жалко съществуване или вечен живот на Бог творец, за умножаване красотата на природата. Вярата храмът мястото,което ни чака с добротата на Бог!

Цивилизацията е разковниче за живота на човека. То я развива, тя го усъвършенства! Съизмеримо на вечност, време пространство е човечеството, неделима част от земята от космоса, вселената. Жив организъм, който с всеки изминат ден умнее- затова все по сложна, по пригодна става цивилизацията- негово творение. Всичко тече, всичко се променя, а в живата природа-земя всичко се развива, дава нов зародиш, който се развива и от своя страна дава друго ново начало, като всеки зародиш придобива във все по голямо количество качеството, предмет на целта. Човекът ще стане Бог! Хората- Божества на вселената. Ако не е така, каква тогава целта на всичкия космос, на развитие, което няма ход назад?
цитирай
5. zaw12929 - Написали сте сериозен научен труд. ...
29.11.2015 17:14
Написали сте сериозен научен труд. Поздравление!
Приемете коментарите ми, като приятелска шега, защото общото между нас е мисленето, като привилегия и недостатък. Все пак има материя а и хора с души!
цитирай
6. dedenze - Благодаря zaw12929 !
29.11.2015 17:31
Коментарите са нужни, градивни, емоционални и добри, подкрепям ги, да истинския Бог е любов, съвършенство, красота и прогрес ! Благодаря !
цитирай
7. 1997 - Струва ми се, че "абсолютен дух" и пр. духове са умозрителни конструкти
29.11.2015 22:45
кое в природата може да се нарече, изолира или изследва като абсолютен дух или поне "дух". Сигурно има някои абсолютни неща във философията, но науките за природата ги избягват. Дори "абсолютната нула" може да бъде описана с келвинови градуси, че и с целзиеви. Пък за дух... по- скоро това е наименование за непознати още неща свързани с информацията. Колкото повече ги опознаваме, толкова повече изтласкваме духа от нещата за които си говорим. С други думи, дух е това, което е бил флогистона за химията, панацеята за медицината, етера за вълните- невярно обяснение, което в ранния период опростява научната среда за да се намира истината в по- леки за обяснение явления.
цитирай
8. cecobob - Написали сте сериозен научен труд. ...
29.11.2015 22:53
Ами, браво!
цитирай
9. dedenze - В науката духове няма 1997!
29.11.2015 23:09
В постинга дословно цитирам схващането и написаното от Хегел, преди столетия когато подобен изказ е бил нещо нормално, не сте обърнали внимание на кавичките, градусите ги и има и в двете мерни единици, за да няма недоразумения !
цитирай
10. dedenze - Популярен да cecobob, но чак сериозен е силно казано!
29.11.2015 23:15
Благодаря за коментара и оценката, много ми се иска да оставя след себе си "сериозен научен труд", но това в днешните условия е много трудно и почти невъзможно ! Удовлетворен съм достатъчно, ако просто съм бил полезен на някого !
цитирай
11. 1997 - Всеобщият разум като Бог
30.11.2015 19:27
dedenze написа:
не сте обърнали внимание на кавичките

Според мен Хегел под абсолютен дух има предвид Бог, а dedenze има предвид "всеобщ разум, обединяващ нематериалния, мислещ свят"!
Е, аз смятам, че и двата конструкта- Бог и Всеобщ разум са умозрителни, опростяващи, метафорични и заместващи истината до нейното опознаване.
цитирай
12. dedenze - За Хегел не знам кой е имал в предвид !
30.11.2015 20:13
Напълно вярно е , че някои определения са умозрителни, опростяващи, защото нямаме нужното познание, за да ги предложим като крайна, обективна истина! Например в някои записи на тълкуванията и предсказанията на Ванга, тя използува думата андроид!? Напълно ясно е, че тя не е познавала смисъла и значението и !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3477258
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930