Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2014 14:53 - Произход и култивиране на лицемерието
Автор: dedenze Категория: Технологии   
Прочетен: 2830 Коментари: 4 Гласове:
1

Последна промяна: 12.09.2014 22:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

         Едно кратко и сравнително точно определение за лицемерието е :   „ Поведение, при което злонамереност и неискреност се прикриват под маската на чистосърдечие и доброжелателност.” Лицемерието се е породило в животинския свят като форма на поведение за оцеляване с мимикрия и имитация на подчинение, както и на система за подмамване на други видове използувани за храна. Човека намирайки се на върха на хранителната верига, го използува умело в ежедневната си практика. Разликата от животинския и човешкия свят е тази, че хората лицемерят умишлено и неинстинктивно, режисирано помежду си, срещу различни преки и стратегически облаги. Много изследователи твърдят, че човешката цивилизация е преминала през много етапи. Един от тях се е характеризирал с наличие на телепатични способности, загубата на които е довело до появата на членоразделна реч, тогава едва ли е било възможно лицемерно поведение. Генетични остатъци от древните има и днес, хора притежаващи доказано тази телепатична способност. Тя се отдава на хипофизната железа в мозъка и се нарича трето око.
         Живота в света на монетарното общество и капитала, реално поставят култивирането на лицемерие, като залог за успеха и нужно поведение. Създава се даже и система от „морално – етични” норми, базирани на „благородната” лъжа и фалша, още в началното развитие и обучението. При по-малките и застрашени народи, това явление се наблюдава по-често, например при българския етнос, се цени поговорката „Мирна главица, сабя не я сече!” Неискреното, интересчийско поведение е база на подмазването, подлизурството, продажността, предателството,  като напълно изключва честта и достойнството! Култивирането на подобно поведение започва от семейството и училището, уж с благородна цел за преодоляване на конфликти, но по- късно води до формиране на апатия и мекушавост, до робска психика! Хората в различна степен са податливи на лицемерието, класици в неговото притежание са основно платените автори, псевдоучени, анализатори, журналисти и политици. Когато лицемерието се използува политически, измеренията на щетите, които може да нанесе, стават ужасяващи.Тяхна е огромната историческа вина за войните, грешните обществени строеве, милионите човешки жертви!
          От много години, умишлено се спира развитието на философията и обществените науки, те са набутани в ъгъла, от тях не се печелят пари, не се финансират. За сметка на това се нароиха политолози, социолози, историци с основна задача да рекламират политици, партии и обществени формации! Духовното израстване на разума, образоването, формирането на нов, цивилизационен морал в съответствие с природните и екологични закони е в пълно противоречие с принципите на капитала. Това обуславя регреса и икономическите кризи, зверската експлоатация на ограничените ресурси на планетата. Спира развитието на културата и изкуството, като духовна изява, ограничава се времето и възможностите за тях, затова често се връщаме на проявите и образците от 70- 80 години на миналия век! Един внимателен анализ показва, че последните 50 -60 години са развили само консуматорските сектори на науката и техниката! Лицемерието ни е пропило до такава степен, че даже не сме в състояние да отчетем и признаем публично, този неуспорим факт! Не съм чувал да се дават пари, някой да работи по въпроса за духовното израстване, възстановяване и стимулиране на човешките, телепатични способности!? Но за узаконяване на хомосексуалността, еднополовите браковете, парадите се наливат милиарди, създава се порноиндустрия и пр... Представете си какъв би бил света, ако имахме телепатични способности, ако живеехме без лъжи и измами !? Кой ще спечели предстоящите избори в този случай ????


 

imageimage



Гласувай:
2



1. arrow007 - браво
14.08.2014 15:26
Казано съвсем точно.Чудесен пост !Браво!
цитирай
2. dedenze - Благодаря arrow007 за коментара и оценката!
14.08.2014 15:44
Радвам се, когато с нещо съм полезен и съпричастен с моите читатели !
цитирай
3. injir - Ще ги, , спечели, , изборите е нет...
14.08.2014 16:25
Ще ги ,,спечели,, изборите е неточно казано. Виж, ако кажете , че ще му помогнат да измами, за да има най-много гласове - ще е по-точно.
цитирай
4. dedenze - Съгласен съм с корекцията injir!
14.08.2014 16:37
Не само за предстоящите избори! Политическите лицемерия са узаконени в България, защото няма отговорност, задължения, наказания педвидени даже и в Конституцията !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3479989
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930