Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2014 12:44 - Основи и схемотехника на самоликвидацията
Автор: dedenze Категория: Технологии   
Прочетен: 1525 Коментари: 0 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


          Всеки се стреми да си намери добра работа, от която да печели достатъчно за един нормален и сигурен живот. Предпоставка за такова развитие са придобитите знания, умения, квалификация, опит и конкретната възможност за реализация. С ликвидиране структурата на социализма и промишленото производство у нас, много хора останаха без работа, много професии станаха излишни и се пренасочиха към нови занимания и масова имиграция. Една голяма част, превалили младежките години, със „специфични” професии, нямаше къде да ходят и да се реализират отново, към тях спадат платените длъжности в БКП, ОФ,БЗНС, ДКМС, БЛРС, спортни дружества, ДОСО,милиция, ДС, армия и пр....Професиите свързани със спорта, културата, изкуствата бяха хвърлени в ръцете на пазарната милостиня. Други като юристите възпитани чрез школата на Вишински, икономисти от ВИИ „Карл Маркс”, литератори, езиковеди, историци, филолози, богослови, политнаблюдатели, учени, платени журналисти и пр... останаха без работа и се насочиха към търговията, таксиметровите и пр... услуги. Тогава по-хитрите, решиха да си направят партии и да си поделят „законно” държавната баница, да приватизират държавата и да изгонят българите, които не ги хранят директно и достатъчно с данъци и такси, както преди. Физическата им непривлекателност и умствени недъзи, роди идеята за гласуване по т.н. пропорционални листи с които можеш да вкараш и куче в НС и то само с положителен вот (отрицателен няма)! Наивните и с робска психика обикновени, трудови хора им повярваха, че това е пътя на блянувания плурализъм- аранжиран и осеян с партии, загласуваха за тях до пълното си разочарование от новата и страшна плутокрация. По стар обичай, обявиха виновни за всичко т.н. комунисти, които станали капиталисти и пак завзели властта, оцениха че е трябвало да бъдат избити (към 3- 4 милиона ако включим и семействата им)? Разбраха че партия, това е сдружение за организиран, мафиотски грабеж, но все още не разбират и не знаят, че напълно може да съществува България и без тях !
           Започна се с директно, партийно, персонално крадене (мистър 10%); РМД; приватизационни фондове; борчески, силови структури; ликвидация на всичко и продажба като скраб. Родиха се първите родни олигарси, те не притежаваха нужните качества и знания, не връщаха очакваното, нито по време, нито по размер на партийните ръководства. Тогава се роди идеята за чуждите „инвеститори”във всички сфери, които плащаха еднократно кеш, държавно и персонално, за което получаваха цял отрасъл или дял при ниско данъчно облагане. Ставайки членове на ЕС и НАТО, започнаха помощи в сферата на екологията, инфраструктурата и контрола. Тези средства винаги бяха само част от всички необходими за всеки проект, т.е. България трябваше да добави свои собствени. Това ставаше за сметка на социалните разходи, пенсиите, помощите за болни и неравностойни. Непрозрачните партийни конкурси и търгове за изпълнители окрадоха и пренасочиха голяма част и от тези пари. Вземаха се и вземат, лихвени кредити от чужди банки с което дълга на държавата стана 4-5 пъти по- голям от Тошово време и продължава да расте. Външно търговското салдо е отрицателно за целия период на прехода ! Партиите загубиха народното доверие, започнаха да молят добри лели и чичковци от целия сват да идват тук и да ги хвалят дипломатично, кой ли не се извървя Ран, сем. Клинтънови, Уорлик, Барозо, Вивиан... повечето хвалеха дистанционно, но най- много партийците се хвалеха сами ! Партийните термити изядоха всичко, включително и държавата, не направиха нищо свързано с конкурентно производство, нови работни места, нови технологии, достойно заплащане и живот. Стъклените, красиви фасади и препълнените с коли улици, не демонстрират престиж и благоденствие, повечето от тях вече не са българска собственост, а другите са резултат на неизплатени кредити. Завряната слушалка в ухото и таблета в джоба не е свързан с престиж, интензивна работа и ангажименти, от там се лее сърцераздирателното маане на новата чалга култура.  Невръстно цигане настойчиво те пита : „Бате, ще правиме ли сексът?” От екрана, предизвикателно  мами страшен травестит и  убеждава, че това е тя демокрацията !
          Парите и заемите, далаверите, винаги свършват дами и господа партийци ! После какво ще правите без производство, без земеделие и скотовъдство, без народ ? Ако добре сте се налапали ще имигрирате, а после ? Вие отлично знаете, кажете, за да го знаят, осмислят и разберат, и последните оцелели, автентични българи !

 

imageimageimage

Резерват за българи "Широка лъка "
image




Резерват за българи "Етъра"

image




Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3475398
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930