Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.04.2013 18:37 - Енергийният казус на Абсурдистан
Автор: dedenze Категория: Технологии   
Прочетен: 2448 Коментари: 1 Гласове:
8

Последна промяна: 21.04.2013 00:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


        Той е предизвикан от управляващите партии ОДС, НДСВ, ДПС, БСП и ГЕРБ, с почти равна по значимост вина. Казуса се състои в следното:
         Консумираната почасово ел.енергия в България варира от 4000 до 7000 мегавата в зависимост от сезона. Централата АЕ Козлодуй след принудителното, политическо спиране на 1, 2, 3,  4 блок произвежда 2000 мегавата. ВЕЦ  произвеждат около 800 мегавата, ТЕЦ над 5000 мегавата. Само до тук се вижда, че при свитото потребление, тези мощности са напълно достатъчни и даже може да осигурят износ на електроенергия !
        Без нужда от допълнителни мощности, без ремонт на съществуващите държавни ТЕЦ, правителството на ОДС, докарва американски и други, частни „инвеститори”, предполагам под политически натиск от новите "стратегически" партньори и се строят две ТЕЦ с мощност над 1200 мегавата на стойност над 3, 5 милиарда лева. Правителството на тройната коалиция, на база сключените договори, подписва държавна гаранция за преференциално, два пъти по- скъпо, пълно изкупуване на произведената енергия. Независимо от лъжите за сероочистка и пр... те се явяват едни от най- големите замърсители, източник на серни, въглеродни и прахови емисии. Замърсяването е по- голямо от това на комбината Кремиковци при пълно натоварване !? Работят с нискокачествени, лигнитни въглища. В същото време, правителството на НДСВ, спира 3 и 4 блок на АЕЦ Козлодуй, преди изтичане на гаранционния срок на реакторите и при положителна оценка на международната комисия по атомна енергетика !? Приватизира и продава електроразпределението на три чужди, известни с монопола ЕРП с 25 % държавно участие,  с което не може да се въздействува на работата на фирмите. Появява се европейска директива, която определено облагодетелствува производителите на централи за вятърна и фотоволтаична енергия – до 2020 г. страните от ЕС да произвеждат 20% от енергията от т.н. ВЕИ (възобновяеми, енергийни източници). От елементарна сметка при максимално потребление 20 % са 1400 мегавата. Започва изграждането на частни ВЕИ, от поставени лица на  тройната коалиция и ГЕРБ, дадени са разрешения и подписани договори не за 1400, а за повече от 10000 мегавата !? Основно централите са за вятърна и слънчева енергия, крайно неподходящи за българските условия, където е най добре да бъдат водни, биогазови или геотермални !!!  Енергията получена от тях, не може да се складира и акумулира? Реалното заплащане на тази „зелена” енергия и централи се включва в общата цена на електроенергията, при което всеки потребител купува и подарява ел. централа на партийно помазаните хитреци, барабар с принадлежащата им земя!? Сключените прецизно юридически договори, фиксират цена при производител от 0,5 – 0,7 лв на 1 кв.час.!? Създават се отлични условия за спекула, като се препродава ел. енергия от мрежата и се обявява за енергия от ВЕИ, така може фотоволтаична централа да произвежда 32 часа на денонощие !!!  На финалната права, ГЕРБ продава държавното участие в ЕРП, като не си взима и девидентите от формираните печалби. За заблуда на хората, беше създаден „независим” правителствен орган – регулатор ДКЕВР. Място за нови корупционни схеми и източване за сметка на хората потребители. В т.н. енергиен микс,поради свръхпроизводството на скъпа енергия, партийните правителства, изключиха  евтината енергия от АЕЦ Козлодуй !? През частни фирми започнаха да я продават извън България на цени, много по- ниски от тези, които българите заплащат !?
         Така се стигна до скопено, служебно правителство, което нищо не може да направи с днешния ел. енергиен ужас, освен да чака Господ, но и той не може да се оправи ! Заради договорните задължения към частните производители на ел. енергия, непосилните неустойки и свръхпроизводство се принудиха да спрат единия блок на АЕЦ Козлодуй, защото е общонароден - държавен  и там може да се извършват безнаказано, всякакви далавери и престъпления !? За първи път в света се получи  трагикомичната ситуация, в която принуждаваш народа си да купува скъпа, частна енергия и да си спреш производството на по- евтината, ефективна и екологично чиста, държавна енергия от АЕЦ Козлодуй.!? Спирането не е безобидна процедура и е свързано с големи загуби, експлоатационния срок на реакторите си тече ...? Това което виждаме е само надводната част на айсберга, скритата, „класифицираната”, обикновено е два- три пъти по- голяма, за нея поколенията ще разберат към края на века !
          Е българи, още ли не сте разбрали, кой и защо, извършва издевателство над вас, геноцид ?! Може ли да се излезе от омагьосания енергиен кръг, без тотална национализация на сектора !? Кой трябва да бъде съден и ефективно да работи, но в затвора ! Приготвихте ли бюлетинките за новите оправячи, или старите престъпници !? Спите ли спокойно, доволни ли сте от това, че любимите ви партии, направиха от България – Абсурдистан !?


image

image




Гласувай:
8



1. dedenze - Мисля, че разбирам защо няма коментари !?
20.04.2013 23:33
За да извършиш подобно жестоко и пъклено дело, сигурно трябва ужасно да мразиш, ненавиждаш и унищожаваш народа и държавата в която си се родил ! Просто трябва да си бездушен, политически урод, еничар и свиня едновременно !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3466945
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031