Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2017 14:57 - Политиката и изборите в България
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 1723 Коментари: 5 Гласове:
7

Последна промяна: 30.03.2017 15:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

           Политиката като общо понятие е свързана със защита и провеждане на определена философска идеология, днес по една или друга причина, властвува една идеология, наричана най- общо капитализъм. Българите нямаме исторически принос в създаването на т.н. идеологии, затова принудено или доброволно, може само да подражаваме и копираме чуждо поведение и отношение ! Водени от инстинкта за по-добър и по-богат живот, попадаме във всички елементарни капани, заложени от по- умните от нас ! Това основно се извършва чрез система от други външноподчинени политики, които се наричат външни, вътрешни, съюзни, леви, десни, евроатлантически и пр.... Проводници на тези политики основно са НПО ( с външно финансиране) и нашите партии ! След икономическото изгонване на една трета от населението (което се явява над 50% от работоспособното, кадърното и образованото), тук стана възможно управление от мафии и нискоинтелигентни хора ! Резултата е очевиден – 50% под прага на бедността, пълна безпътица, унищожена държавност, нулево икономическо развитие !
          За да стане по-ясно, ще дам пример: Приехме с ентусиазъм и мнозинство фашисткия, неолиберален път на развитие. Хапнахме и бомбонките, които той ни предостави – безвизов режим, свободно придвижване, търговия, учене, работа, живот по света, без да преценим, че сладкишите винаги водят до тежък диабет ! По -лошото е, че загубихме България, превърнахме я в място за живеене, което даже циганите и мигрантите не желаят !? От райски природен кът стана буренясала пустиня, без индустрия, стопанство, без млади, образовани българи, с ужасяваща демографска криза и Трета национална катастрофа !? Разпродадохме я териториално на скраб и безценица (никой не смее да покаже статистическите данни за това), сами се подложихме на страшен геноцид !

 image

           В тези условия, виновните за днешната трагедия водят пак избори, обещават чудодейни неща и перспективи !? Никой не им вярва, 50% от задължените да гласуват, не отидоха до урните !? 100% е сигурно, че и това НС няма да направи нищо за българите и Родината ! Кандърмите, уйдурмите започнаха, защото тук от партийни „дейности”, се правят големи пари, много по- големи от всеки, възможен, честен бизнес ! Всички партийци реват като вдовички, против предложения мажоритарен вот и последващата пряка демокрация, които са единствен, възможен изход и шанс нещо да се промени ! За невярващите:
www.dnes.bg/politika/2017/03/30/deputati-pensioneri-s-nad-7000-lv-na-mesec.336594

         За облъчените и опростачени хора, ще дам още един пример: ГЕРБ подхвърли на електората бомбонче с т.н. преференции в партийните листи ! Това даде право на хората да си изберат „любимец” в листата и да го поставят на челно място, създаде се смешен елемент на мажоритарност !? Хората веднага се възползуваха и за пореден път показаха нуждата от мажоритарен избор ! Фрапиращ е случая с Цецка Цачева (кандидат за Президент), която едва ли ще влезе в 44 НС ! Ха сега си помислете, къде и как, в кой район, и от кого ще бъде избран Цв.Цв. при мажоритарен вот и пр............  !?

image
image

        Ако Бойко Борисов държи на думата си, че уважава народния вот и референдума, то живота на 44НС, трябва да бъде кратък с основна работа за нов изборен кодекс, въвеждане на пълен мажоритарен вот и сваляне субсидиите на партиите ! После по естествен път ще дойде и пряката демокрация ! Аз не вярвам, а вие !? Независимо, че не е морално, човешко и естествено, да печелиш от политическа дейност, ограбвайки хора под границата на бедността, народа си, особено ако не ставаш за нищо друго !
         Във всеобщата трагедия, има нещо добро и славно, евроеничарите наречени десни, загубиха тотално и нямат представители в 44НС, браво сънародници !




Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. apostapostoloff - Последните избори доказаха за
30.03.2017 18:08
пореден път, че Бойко Борисов е най- големият български политик. Нито един българин не е отбелязал такива успехи на това поприще. Бойко Борисов е велик син на България, който обнови и преобрази страната ни. За много кратък срок той повиши БВП цели 11 пъти! Това го нарежда в Пантеона на великите българи.
цитирай
2. dedenze - Право си превъртяло апостолче ! За увеличението на БВП, той ли ги го каза или Цв.ЦВ.!?
30.03.2017 18:32
Бойко не е човек и мъж, той е Бог ! Ако с новия мандат увеличи БВП поне още 3 пъти, ще станем най богатата държава в света !
цитирай
3. mileidi46 - На Постола отдавна не му, , Го гов...
02.04.2017 19:56
На Постола отдавна не му ,,Го говорят звездите"!!
Само срами името на АПОСТОЛА..
цитирай
4. dedenze - Не е възможно сравнение с Апостола на свободата !
02.04.2017 20:48
Той едва ли знае за него, пък и идола му Бойко, още по-малко ! Той е малко апостолче на лудите, на които им говори странен вътрешен глас ! Опасното е, че се размножават облъчени от димутрацията !
цитирай
5. dedenze - Този постинг за пореден път е цензуриран !
04.04.2017 12:09
Спрян е брояча на посещенията, за което и сами може да се убедите ! Причината е повече от ясна, не е успореден на евроатлантизма и неолиберализма !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3468027
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031