Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2017 17:14 - Непростимата политическа "грешка"
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 1891 Коментари: 4 Гласове:
4

Последна промяна: 08.03.2017 14:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

          Тя се състои в унищожаването и ликвидацията на печалившата част от държавната промишленост и кооперативното стопанство, преди да бъде изградено, каквото и да било друго ! Абсолютно грешен, недопустим ход в условията на неолиберализъм, проповядващ свободен пазар, отворени граници и глобализъм ! Извършителите на това, доведоха до геноцид над българите и Трета национална катастрофа, лицата и техните партии се знаят поименно ! В условията на безпътица, след разпада на соц. лагера, в България победиха продажниците и крадците, умело направлявани  от запада и финансовия капитал за да се случи точно това:
http://dedenze.blog.bg/politika/2013/10/02/kratko-rykovodstvo-za-unishtojenie-na-dyrjava.1155115
http://dedenze.blog.bg/history/2017/02/14/shto-e-nacionalna-katastrofa.1509912
         Влизайки напълно неподготвени, с ликвидирана икономика в ЕС се превърнахме в просяци, роби, слуги живеещи бедно, на подаяния ! Изгубихме честта и достойнството на българи, самостоятелността, подменихме традиции, език, култура и се превърнахме в безмозъчни, зомбирани марионетки ! Днес на 3 март, уж честваме освобождението на България от турско робство, но настроението е тъжно и критично !
http://www.dnes.bg/politika/2017/03/03/zaradi-poptodorova-bylgariia-e-v-diplomaticheski-skandal.333758

            Великия Вазов по неотразим начин описа началото :

Нека носим йоще срама по челото,
синила от бича, следи от теглото;
нека спомен люти от дни на позор
да висне кат облак в наший кръгозор;
нека ни отрича исторйята, века,
нека е трагично името ни; нека
Беласица стара и новий Батак
в миналото наше фърлят своя мрак;
нека да ни сочат с присмехи обидни
счупенте окови и дирите стидни
по врата ни още от хомота стар;
нека таз свобода да ни бъде дар!
Нека. Но ний знаем, че в нашто недавно
свети нещо ново, има нещо славно,
що гордо разтупва нашите гърди
и в нас чувства силни, големи плоди;
защото там нейде навръх планината,
що небето синьо крепи с рамената,
издига се някой див, чутовен връх,
покрит с бели кости и със кървав мъх
на безсмъртен подвиг паметник огромен;
защото в Балкана има един спомен,
има едно име, що вечно живей
и в нашта исторья кат легенда грей,
едно име ново, голямо антично,
като Термопили славно, безгранично,
що отговор дава и смива срамът,
и на клеветата строшава зъбът.

           Сега си помислете 139 години по-късно, свободна ли е България, робството свършило ли е, какво направихме и докъде стигнахме !? За какво, за кого се сражаваха и гинаха нашите опълченци в състава на руската армия и останалите християнски братя !? До 26 март, денят на новите избори ще ни побъркат, залеят и удавят с тъпи платформи, лъжливи обещания и фалшиви намерения ! Пълно е с норми и евродирективи – щастливи кокошки и прасета, прави краставици, без смъртно наказание, отлична инфраструктура, истинско правосъдие, високи заплати и пенсии, защита от мигранти, ислям и пр..... Хистерично словоблудство, с неща очевадни за всеки и нито едно предложение и обяснение, как ще стане това ! Всеизвестни неща от всеизвестни продажни, болни, недъгави, роящи се партии, които не могат да формират точни и ясни национални цели и задачи, освен неистовото ни подчинение и вярност на ЕС, НАТО, САЩ ! Позната картинка от 139 години насам, сменят се само кукловодите ! Едно е абсолютно ясно, че докъто не произвеждаш нищо, достойно за световния пазар, докъто имаш отрицателен ВТБ, си обречен на бавна и мъчителна смърт ! Развитието на производството и икономиката с конкретни предложения и действия, трябва да са преди всичко, иначе нито една партийна програма не може да се реализира и е чиста лъжа ! За бедна държава, без честно забогатяли бизнесмени и индустриалци, пътя е единствен и се нарича държавен капитализъм !
http://dedenze.blog.bg/history/2013/04/16/shto-e-dyrjaven-kapitalizym.1101299
           Сега вижте в кои програми на партиите, за които ще гласувате, има подобна платформа  !? След това оценете кой признава народната воля за пълен мажоритарен избор ! Прочетете за пряката демокрация в най- развитите страни в света :
http://dedenze.blog.bg/politika/2013/02/18/shto-e-priaka-demokraciia-i-ima-li-bydeshte-u-nas.1055029
http://dedenze.blog.bg/politika/2013/11/26/iskame-li-bydeshte-za-bylgariia-chast3.1211136

           Ако не откривате в партийните алабалистики подобни неща, по- добре не гласувайте или попълнете „не гласувам за никого” ! Българските партии се създават с цел грабеж и внедряване на чужди интереси, те се интересуват от живота на българите само по време на избори !

 imageimage

 




Гласувай:
4



1. raders - Пък аз си мисля, че онези, дето на...
03.03.2017 18:13
Пък аз си мисля, че онези, дето направиха национализацията и експроприацията след девети септември са главните виновници. Без тези доказани идиотщини, България сега щеше да е една от най-богатите европейски държави. И децата ни нямаше да бягат от тук.
цитирай
2. dedenze - Едва ли щеше да е от най- богатите държави, при нашенската политкласа !
03.03.2017 18:27
Национализацията и експоприацията ни беше наложена отвън, както днес неолиберализма ! Но промишления и икономически растеж в условията на тоталитаризма е факт, който никой не може да отрече, даже след 27 годишен грабеж има още останало ! Истината е друга тя се нарича независимост и самостоятелност, неутралитет - точно това българите за 139 години не го разбраха и постигнаха, за разлика от много други, даже съседни народи ! Точно за това бягат децата ни и се срамуват да се нарекат българи ! Приватизацията, връщането на земите в реални граници е подобно на експоприацията и национализацията, но резултата 27 години е нулев !?
цитирай
3. danielita - Иска ми се да ти отговоря надълго и нашироко
03.03.2017 23:16
но нямам време а сигурно и нямам право, тъй като съм от "избягалите". Но преди това 10 години се мъчих да проумея от къде тръгнаха и накаде отиват нещата. Само преди няколко години стана ясно, че всичко е било подготвено от вън, че имало план Ран-Ът, че всичко, което бяхме учили за капитализма било вярно и пр. Тогава сляпо повярвахме на СДС - нали имаха философ, който успя да намери аналогията между фашизма и тоталитаризма, но неможа да се ориентира в капитализма, който се кланяше на Ран (има снимки) и не подложи на всенародно обсъждане плана му. Нали имаха икономист -Иван Костов, който нанесе непоправими щети на икономиката а от там и на самочуствието на българина и т.н. списъкът е дълъг. Българинът е предприемчив и работлив, когато работи за себе си. Това беше тънката струна на приватизацията- всеки тръгна да приватизира (до което имаше достъп) без да мисли какво го чака.Никой и през ума му не мина, че това е разграбване на държавата. А в това време СДС се беше отнесло по реваншизъм - то бяха досиета, то бяха реституции и противопоставяне, вместо обединение на малкото останали наистина демократични сили. После война на мафии и формиране на финансови елити. Ако българинът беше прочел поне Карл Маркс, щеше да се досети какво го чака. Ама не, Иванчо вярва на Пенчо какво казал в кръчмата (и до сега е така), пък и Интернет намаше все още. Не че другите народи са по-образовани, но са по-критични и търсещи истината, особено когато им запари на ходилата. Какво да се прави не знам, дано с мажоритарния вот който ти проповядваш нещо мръдне, иначе пак ще чакаме великите сили да си поделят сферите на влияние и после да казваме че комунистите или сега демократите са виновни за всичко.
цитирай
4. dedenze - Благодаря за обстойния коментар danielita !
03.03.2017 23:48
Време е българина да разбере, че къщата му гори, че му колонизираха държавата, че му отнеха всичко ! Процеса е бавен, но започна, днес на 3 март стотици хиляди се събраха не само на Шипка, а на места в цялата страна ! Дано политиците извършат желаните промени, да възстановят честа и достойнството на българите, без гражданска война, която напълно е назряла !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3479442
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930