Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2017 15:50 - Фашизмът и комунизмът в Третата българска държава
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 2225 Коментари: 6 Гласове:
6

Последна промяна: 20.02.2017 18:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

            Необразоваността и липсата на политическа култура и знания, често пъти водят българите до неправилни определения, етикети и разбирания ! Най- често се бъркат основни понятия като фашизъм, комунизъм, социализъм .....Преди време съм се опитал да опиша някои базови понятия:
http://dedenze.blog.bg/politika/2015/12/09/shto-e-patriotizym-fashizym-nacionalizym-i-globalizym.1413519
           В света всичко се развива, изражда, придобива нов смисъл, но принципните неща и определения, трябва да остават същите . За изродените им форми са нужни повече думи, пояснения и прилагателни за да няма двусмислие ! Това е важно, особено за по-неуките хора, които грешно тълкуват медийните и партийни внушения ! Днес например думата фашист е нарицателна и се свързва с нацист и подръжник на хитлеризма, което не е правилно ! Същото може да се каже и за определението комунист , която се свързва с тоталитарните соц. общества и подръжниците на сталинизма, живковизма .... В теоретичната, неуродлива част двете теории са градивни , те поставят обществения интерес и цели над личните ! Разликата е, че фашизма третира развитието на една нация, докъто комунизма е интернационален ! (Днешната еманация на фашизма е неолиберализма при който се преследва просперитета и развитието на международния финансов капитал и задълбочава експпоатацията на хората!) Целта е национален просперитет, по- добър живот, развитие на промишлеността, конкурентността, търговията ! Те са свързани в голяма степен с интелекта и значимостта на една нация и са сума от отговорната и съзидателна работа на всеки ! За да стане по- ясно, може да вземем за пример Германия след разгрома във ВСВ ! Независимо от политическото разделение на ГДР и ГФР, градивния фашистки принцип остана в голяма степен, т.е. общото благо и развитие над личното ! В „демократична” Германия, още в средното училище, учениците бяха оценявани по заложби и възможности ! Безплатно образование във ВУЗ, по конкретни специалности се предоставяше на най-добрите !? За по- ограничените с амбициозни родители, висшето обучение се заплащаше ! Нямаше никакъв шанс с подкуп и корупция да се пробута някой, защото учителя, надценил ученик,  държеше и отговаряше за професионализма и достойнството си ! Немеца открито, точно оценява възможностите и способностите на всеки и го издига, съдействува, поддържа обществено и лично ! Същото се отнася и за професионалните качества, заплащането и растежа по- нататък в живота ! Там в ГДР, нямаше недъгави партийни парашутисти в производствата и промишлеността ! Днес Германия е с водеща икономика в ЕС, над 50% от БВП се формира от държавно участие в производства, банково дело, търговия и пр.... Подобен пример може да се даде и с много други държави в които добрата, конструктивна част на фашизма се прилага успешно ! В България далеч не е така, тук важи вица за единствения казан в ада, оставен без дяволска охрана, българския казан, в който всеки опитал се да излезе е върнат обратно от другите сънародници !
            У нас заченки на комунизма и фашизма има до 1924 година ! Фашизма в условията на монархия, всенародния подем и жертвоготовност, приключват след хилядите жертви на ПСВ и Ньойския договор, поставящ края на българската независимост ! От тогава до днес, няма условия за появата на фашизъм, защото сме зависими и подчинени ! Днешните медийни определения фашист и комунист, визират симпатизанти и основно чуждопоклоници, лакеи и продажници на българските интереси ! Класически пример е премиера, уж българин, Богдан Филов , който е член ( забележете) на германската, националсоциалистическа партия и като такъв, сключва договор за присъединяване на България към оста Рим-Берлин-Токио , обявява война на САЩ и Англия !? Комунистите, почти избити до 09.09. 1944 г., се появяват на политическата сцена след това, като съветски „симпатизанти” след документалното преразпределение на сферите за влияние (притежание) от Чърчил и Сталин ! Сред тях има много малко, идейни комунисти, които са подложени на унищожение,  гонения и терор, защото не поставят материалния, личен интерес над обществения ! Истинският, идеен комунист, ненавижда материалното и жертвоготов за пролетариата !!! Трябва да се отбележи и отдаде заслуженото на Тодор Живков, който с недотам достойни и хитри действия, направи стандарта на живота в България по- висок от този в СССР, превърна една аграрна страна в индустриално развита ! Социализмът се превърна в тоталитаризъм, но едва ли имаше друг по- добър, възможен ход в тази международна обстановка !
          Днес имаме други господари, Бойко Борисов, галено ги нарича началници и главнокомандващи ! От 7-то ВНС до днес, никой не е направил нищо за българската независимост ! Обратното, здраво вървим по пътя на самоунищожението, унижението и бедността ! Докъто ни управляват отвън и нямаме независимост, ще бъде така ! Оределите българи, наивно чакаме някой друг да ни реши проблемите, отиваме на гурбет, гласуваме за наглеци и престъпници, губим държава и нация ! Циганите вече мигрират яко, днешна България и на тях не им харесва !?
http://dedenze.blog.bg/history/2017/02/14/shto-e-nacionalna-katastrofa.1509912
          Родните, продажни политици не могат да се справят, не могат да формират национални приоритети, цели и задачи , за това трябва да бъдат отстранени и осъдени ! Винаги съм мислил, че нещо може да се спаси и направи, надеждата умира последна !

image




Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. schumpov - И бозата вече не е същата и тя се разв, ...
20.02.2017 17:39
И бозата вече не е същата и тя се разв,,, .
цитирай
2. dedenze - Да schumpov, особено тази която се произвежда по евроатлантическа рецепта !
20.02.2017 17:50
Тя е пълна с консерванти и подсладители и има безкрайна трайност ! За съжаление вкусът и е отвратителен !
цитирай
3. krumbelosvet - Не издържах да дочета.
20.02.2017 17:52
Щото основната идея май е колко са долни българите. Трябва да се гледа по-малко телевизия, щото улицата оттам прихваща тая зараза.
цитирай
4. dedenze - Не си схванал krumbelosvet, сигурно защото нямаш търпение !
20.02.2017 18:11
Казионната телевизия внушава, че сме много велики, ама не сме ! Истината обаче се крие в робската психика, завистта, келепира и далаверата, индивидуализма и ниската образованост ! Там е разковничето, това обяснява партийните ни любови, уважението към бабаити и палачи, ненавистта ни към по-богатите и по- учените и знаещите ! Сигурно не сме много по- "горни" от внушението, щом станахме за смях със самоунищожението си пред целия свят !? Но на народа има основание исторически да се прости, да се прояви съчувствие и снисходителност, но за политиците на прехода никога, при никакви обстоятелства ! За геноцид и предателство няма давност и прошка, има възмездие !
цитирай
5. krumbelosvet - нас ни
20.02.2017 23:40
Самоунищожават. Не очаквах всички клевети накуп.Човек, който мисли така за народа си...не е от тоя народ.
цитирай
6. dedenze - Уважавам патриотизма krumbelosvet и го споделям, но: !
21.02.2017 11:33
За това свидетелстват стотици мои авторски постинга ! Да унищожават ни, при това успешно ! Редно е да бъдем по- самокритични, решителни и действени, сега се замисли, за 27 години останахме тук под 7 милиона, но регистрирахме повече от 1000 партии по официални данни ! Истината е болезнена не е клевета, а опит за спасение и размисъл !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3468031
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031