Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2017 17:56 - Мажоритарният уплах и шубе
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 1879 Коментари: 1 Гласове:
7

Последна промяна: 16.01.2017 02:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

           

          Когато започнаха промените, активно ни увещаваха че демокрацията, това е народовластие, при което с помощта на свободно, тайно гласуване и избор, ще стигнем до светло и прекрасно бъдеще !? Тук няма да коментирам до какво стигнахме, очевидно е за всеки, особено за останалите, немигрирали българи ! Днес обаче се прави явен опит за подмяна на т.н. демокрация в нейната същност ! Исторически погледнато, народовластието няма друг приемлив аналог и се прилага във все повече обществени системи в света ! Най- добрите и изпитани такива, прилагат това чрез мажоритарни избори, референдуми и системи с пряка демокрация ! Независимо от някои различия, за страни с пряка демокрация, се приемат страни като САЩ, Канада, Англия, Австралия, Швейцария, Израел ....! В тези държави има партии, които издигат кандидати, но изборите са мажоритарни ! Политическата дейност се финансира минимално от държавите и не е предмет на бизнес и печалбарство, в повечето случаи е патриотично задължение и отстояване на важни за хората програми и цели ! Характерно за тях е действуващо законодателство, ефективна, равна за всички съдебна система, свободни, неказионни медии, право за притежание на бойно оръжие и пр....! У нас 7 –то ВНС, не прие пряката демокрация, а т.н. партийно-представителна !? Осигури привилегии, финансиране, имоти, безотговорност, безотчетност (подобно на Светата синод) от държавата на партиите, с което направи партийната дейност, една от най-печалившите и желани бизнес дейности ! За 27 години преход, са съдебно регистрирани повече от 1000 партии, при реално население в България под 6 милиона !? Това доведе до мафии, олигарси, геноцид, обедняване и ликвидация на българската държавност !
         Продажността, липсата на знания, икономическата и политическа зависимост на България се посочват като главна причина за това ! Но по- голямата причина е преминаването на държавната собственост в частни ръце, по престъпен начин, разпродаването на безценица на държавните активи, ликвидацията на производството и стопанството ! Безмитното и безданъчно пускане на всички световни акули на нашия пазар, при пълно отсъствие на държавен контрол и регулация ! Това изискваше теорията на неолиберализма, за превръщане на Родината в управляема външно, колониална държава от третия свят ! Психическата обработка и опростачване на населението повече от 30 години се извършва от българи новоеничари, финансирани отвън от страна на ЕС и САЩ, чрез т.н. НПО!
http://dedenze.blog.bg/politika/2014/09/12/olele-pak-idat-kato-tigri.1296668
http://dedenze.blog.bg/novini/2014/07/01/provodnici-na-chujdi-interesi.1277669
         В горните постинги даже накратко са показани някои от тях ! Днес същите, външно финансирани проводници на западни интереси, наричани политолози, пак ни съветват, че мажоритарния избор е лош за България !? Да лош е, но не за българите, а за цялата формирана политическа класа, която ни доведе до тук ! Лесно се управлява външно една продажна партия, при партийно- представителната демокрация, подобни действия са невъзможни към целия народ, особено при пряка форма на демокрация ! Всички марионетни сили са активирани до край, представяте ли си да излезем от ЕС, НАТО и да възстановиме отношенията с Русия ! Това поражда уплах и неистов страх, не от загриженост към хората и тяхното бъдеще, а от ужаса на предстоящото възмездие и съд ! Не е ли правилно, всеки да си носи отговорност и плаща сметките, кое от написаното тук, не е вярно !?:
http://dedenze.blog.bg/politika/2016/01/24/sydyt-na-ugneteniia-narod.1424761

 

 image

          Днес ни плашат, че богатите ще влезат в парламента, или ще имат поставени лица ? Та днес това вече е направено чрез листите на партиите !? Какво е страшното и недемократичното, ако в избирателни райони, хората издигнат почтени и добри работодатели- бизнесмени, уважавани от тях, за сметка на продажните, партийни бездарници !? Плашат, че ще настъпи хаос в пътя на развитие ? Той хаоса царства партийно вече 27 години и никой не предлага общонародни -цел, план, интереси, освен слугинаж и подлоги на западни, користни „партньори” !? Нали сме правова държава с евроатлантическо законодателство и една от първите в света по брой на полицаите на глава от населението, как ще настъпи хаос, ако всеки спазва закона !? Защо всеки опит и грижа за хората се обявява за популизъм, за кого и как реално се грижите !? Хаоса идва от партиите, които даже не спазват и външно наложената Конституция ! Нима народните избраници не познават нейните текстове, в какво се кълнат !?
Чл. 67.
(1) Народните представители представляват не само своите избиратели, а и целия народ. Обвързването със задължителен мандат е недействително.
(2) Народните представители действат въз основа на Конституцията и законите в съответствие със своята съвест и убеждения.

         Народа 27 години очаква от „избраниците”, да вникнат в конституционното съдържание и да оставят партийните си пристрастия пред входа на НС, върху който цинично е изписано „Обединението прави силата !” Обратното, НС се превърна в кочина с отвратителна, партийна, котерийна борба за кокъла ! От Тошово време не се отмени нито една привилегия, увеличиха се, имунизираха се, пълен консенсус имат само по размера на заплатите и благините (тук няма партийни различия), администрацията набъбна двойно, а държавния дълг нарастна 5 пъти !? Днес, „ва банк”, независимо от волята на народа се играят мръсни и непочтени игри, в тях са включени всички медии, само и само до болка познатите партии, плюс някои с нова мимикрия, да властвуват и грабят поне още 4-5 години ! Страх ги е, и с основание, кой от днешните партийци и къде ще бъде избран, при мажоритарен вот, в едномандатен район !?

         Хората препатихме, нагледахме се и наслушахме, нямаме доверие в партии, искаме безпартиен парламент, мажоритарния вот е първата стъпка към истинската демокрация, връщане назад няма, освен през нашите трупове ! Към най- върлите, български, пишман демократи и евроатланти, ако друго, по-добро не можете, поне направете това : За няколко месеца от русофили станахте сащофили, сега въведете общественото устройство и законодателство на САЩ, 1:1, без побългаряване, без излишно политиканстване, защо не го направите, народа ще бъде съгласен !? Даже основния закон, го има преведен в нашите книжарници, действайте, не се страхувайте, тук не живеят аборигени ! Е, няма да може пладнешки да крадете толкова, но това е добро за всички !

image




Гласувай:
9



1. nagodi62 - Абсолютно точно казано!
15.01.2017 10:50
Абсолютно точно казано!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3468241
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031