Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.11.2016 14:32 - Българският „цивилизационен” избор
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 2067 Коментари: 3 Гласове:
7

Последна промяна: 03.11.2016 21:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

           Още в заглавието има грешка, защото избора не е български, на българския народ, а на една малка, продажна част от него, грижливо подготвяна отвън, през годините на социализма ! Той не е и цивилизационен, защото върна развитието на държавата със сто и повече години назад, подмени националните ценности, разпродаде България и подложи българите на геноцид по- страшен от този през турското робство ! Промитите и зомбирани мозъци, трудно могат да разберат написаното, затова ще поясня по- подробно:
         Като първи, цивилизационен избор се приема, пълната ликвидация на кооперативните стопанства, държавната промишленост, банките, застрахователите и пр..., включително и печалившите !? Разграбване, разпродажба и приватизиране почти на всичко ! Загубиха са традиционни пазари по политически причини ! Обявявиха само частната собственост за неприкосновена !? Резултата е убийствен – безработица, икономическо прогонване на 3 милиона (30%) от образованите и трудоспособни българи, превръщането им в мигранти ! Внос на всичко, включително и хранителни продукти със съмнително, опасно качество ! Никой не предложи и обсъди варианта с т.н. държавен капитализъм при който държавата участва активно в производството и бизнеса (в Германия такова участие формира над 50% от БВП) !?
         Втория избор е вида на държавното управление - демокрация, партийно- представителна с избор на партия с партийна листа от неизвестни хора !? Така при 6 милиона население за 26 години са регистрирани над 1000 партии !? Българската уникалност се изразява в това, че партийната дейност се финансира и обезпечава материално от държавата !? Референдумите са обречени на гибел, особено по съществени и решаващи въпроси, поради невъзможните, тежки изисквания за иницииране и провеждане ! Например тук е невъзможен референдум за излизане от НАТО и ЕС !? Никой не предлага вариант за пряка демокрация - подобно на САЩ, Англия, Австралия, Швейцария ... !? Резултата е уникално лош, с по- малко от 30 % от гласовете на всички избиратели, може да си спретнеш тоталитално управление с пълна подчиненост включително и на медиите, които стават финансово и силово казионни !? Губи се блянуваната свобода на словото и т.н. разследваща журналистика ! Властите не са разделени, затова няма правосъдие ! Чрез уникална система от т.н. НПО и задкулисна намеса, политическа и финансова зависимост, държавата се поставя в услуга на неолиберализма, геополитическо преразпределение на света, чрез неговите лостове – глобализъм, мултикултурализъм, отсъствие на национални, държавни интереси и защита ! Управляващите партии не могат да бъдат на власт, без външна благословия и подкрепа, те не са леви или десни, те са подчинени ! Държавата се превръща в бедна, ограбена колония с валутен борд и невъзможност за самостоятелно развитие ! 
         Така се проправи пътя към следващата „ценност” - участието ни в ЕС !? Привържениците на това действие го обясняват със свободно придвижване,  право на работа и платено образование в ЕС, пазар за нашите стоки и финансови помощи ! Почти от 10 години сме вече пълноправни членове и какво се констатира: Който по- подробно е запознат с т.н. задължителни евродирективи, лесно и ясно разбира, че това са правила за богати, индустриално развити държави с утвърдени монополни производства и пазари ! Много милиарди са загубите на България, свързани с членството ни, нищожни са придобивките !  Норми, крайно неподходящи, смешни и трудноприложими  за българската действителност ! Сред тях са правилата за вида и състоянието на краставиците, щастливите кокошки и прасета, правата на животните, липсата на смъртно наказание, демонстративното въвеждане на хомосексуализма, еднополовите бракове и пр.... „цивилизационни постижения” !?  ЕС е базиран на бюрокрация, неолиберализъм, финансови интереси и нуждата от евтина работна ръка, на примамливи и неизпълними обещания за наивници ! Този съюз няма бъдеще, зависи напълно от САЩ (на които същевременно въобще не е нужен) и в близко време ще се разпадне, първи сигнал за това даде Англия, втора по вноски и икономическа сила държава ! Като оркестъра на „Титаник” с нашите „политици”, ще останем последни на ЕС борда, шизофренно свирейки „Одата на радостта”, защото не знаем, още никой не ни е казъл, накъде да вървим !?

            ЕС ни доведе и до тъпия „цивилизационен” избор НАТО, когато на целия свят вече стана ясно, че в 21 век, нещата не се решават с войни и унищожение ! Оправданието е, че ще ни пазят от Русия, ще ни възложат военни поръчки !? Истината е друга, те ни разоръжиха, унищожиха единствените ни по- модерни оръжия, съкратиха армията ни десетократно и ни принудиха да купуваме тяхно оръжие за милиарди ! Принудиха ни икономически да жертваме български, наемни войници за техните мисии със свръх съмнителни цели и задачи, наречени „миротворчески”!? Тези „мисии” взривиха Либия, Ирак, Афганистан, Сирия ...., родиха много смърт и ново преселение на народите ! Днес лицемерно ни принуждават да приемаме техните прокудени семейства, да приютяваме ислямските бойци, обучени и въоръжени в ЕС, САЩ....!? Препатила България от войни, дала хиляди жертви в тях, днес акомпанира пак с оръжие на злодейте – миротворци !?
            Това е нашият, срамен, политически, „цивилизационен” избор, това обаче не е избора на българския народ ! Братя и сестри, определете ясно и лично, кой, как и защо направи този избор, партиите се състоят от хора, обединени в продажността и грабежа ! Може да е закъснял, но иде Видовден ! Да изтрием срама от челото ! Сменете турците с българските политици на прехода, те ни причиниха по-страшни беди и е нужен решителен отпор, днес Вазов и Ботев са по- актуалени отвсякога!


image

               Кой превърна Родината, в масово използуван и "обичан " клозет на ЕС !?








Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dedenze - Малко пояснение:
04.11.2016 11:20
Възможността да се наложи пълно,тоталитарно управление, от партия неподдържана от мнозинството, но завзела властта, освен чрез финансови механизми се дава от Конституцията, чрез т.н. областни управители, които контролират и реално управляват отделните области, лишавайки ги от каквато и да било автономия. Те са нещо като пълномощен и активен, правителствен, дискретен съдия изпълнител ! Това е заимствано от Османската империя,тогава са се наричали мюдюрини !
цитирай
2. dimat - dedence,
05.11.2016 14:59
Всичко изброено от теб е така,С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА ЕДНО НЕЩО -"НЕВИННОСТА" НА НАС,ЦЕЛОКУПНИЯ НАРОД!!!

НЕ САМО,ЧЕ НЕ СМЕ НЕВИННИ,НО И НОСИМ ГЛАВНАТА ВИНА ЗА ТОВА,КОЕТО СЕ НАПРАВИХМЕ!!!

Само,че,колкото пъти съм се опитвал да изкажа това свое мнение,толкова пъти са се нахвърляли върхо мен,КОЕТО ДОКАЗВА,ЧЕ "ТОЗИ НЗРОД",СИ ЗАСЛУЖАВА СЪДБАТА!!
цитирай
3. zaw12929 - На кръстопът сме- изборът зависи от ...
18.11.2016 05:37
На кръстопът сме- изборът зависи от зрелостта на партиите да се обединят срещу ГЕРБ- следват тежки битки Бойко Борисов си е наумил да използва мажоритарния избор да се върне на бал кон, като вземе цялата власт сам и... завинаги.Наглостта му е безкрайна- не е изненадващо
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3479601
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930