Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.12.2015 16:04 - Накъде евроатланти, знаете ли ?
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 1660 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 11.12.2015 17:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
        Мина периода на строевете и обществата базирани на понятия завършващи на  „изъм”, фашизъм, национализъм, патриотизъм, комунизъм, социлизъм, капитализъм! Отминава и времето на т.н. фалшив глобализъм, защото и той наред с другите не обслужва интересите на хората по Земята! „Зъмовете” причиниха смърт и страдания на много милиони хора, днес на дневен ред стои въпроса :  Накъде да вървим, кой по малък зъм да изберем !?
http://dedenze.blog.bg/politika/2015/12/09/shto-e-patriotizym-fashizym-nacionalizym-i-globalizym.1413519
         Докъто „зъмовете” делят хората на бедни и богати, на угнетени и привилегировани, на хора със синя и червена кръв, на бели, черни, жълти..., на различни религиозни принадлежности,  въпроса ще бъде открит, грабежа,  кръвопролитието и унищожението няма да спре! Философията определяща насоките на човешкото развитие, беше набутана в ъгъла и заменена от платени партийни „анализатори” и манипулатори –социолози! Тук ще се опитам скромно да опиша и предложа поне посоката, която трябва да следваме. Първо, както твърди дядо Маркс, революцията в мисленето и живота, не може да победи в една, отделна държава! Другите рано или късно ще я отровят, обсадят, разкъсат и изядат ! Значи са нужни общи, световни действия, цели и правила! Нужна е глобализация на човечеството в духовен и материален аспект, базирана на общочовешките ценности! В този мащаб са най- важни: Обща духовна и идеологическа платформа за човешкото развитие! Еднакво, безплатно и достъпно за всички образование до т.н. 10 -11 клас, със осигурена прехрана и здравеопазване за учениците!; Отстраняване на всички религии от медии, обществен и публичен живот ! Те трябва да се подвизават без ограничения, само в личния живот, семейството, дома и храмовете!; Безвизово право за учене, придвижване и работа по целия свят !; Обвързване на популацията с доказана възможност за издръжка и отглеждане на деца !; Отпадане на днешните държавни функции, на граници, митници и уеднаквяване на законодателството в основните неща, обща правосъдна система !; Създаване на обща армия за охрана на човечеството и постигнатите споразумения, разоръжаване на всички останали ! Това трябва да е приоритет, задача и работа на ООН с нов устав и правилник! Очевидно е, че това не може да стане за ден два, но друг път няма ! Нужна е твърда, обща воля и желание от всички хора ! ЕС имитира опит да го направи, но едностранчиво, на база само на геополитически и финансови интереси, което е крайно недостатъчно и неправилно! Ако някой си мисли, че натрупаното богатство дава особено предимство се лъже! Само едно по- голямо  природно бедствие, ще докаже напълно правотата и нуждата от нов път !
         Като анализираме „зъмовете” се стига до извода, че където и да ходим, пак при Маркс и неговия „Капитал”се връщаме! До световната, глобална комуна, но освободена от „диктатурата на пролетариата” и партиите! Накрая ще се освободим и от монетарната система ! В днешният свободен и осигурен информационно свят , при наличните конфликти на интереси, на първо място стои пряката демокрация и мажоритарния избор на хората! Истинската глобализация на духовното и материалното, в името на науката и развитието на човечеството без касти, роби, бедни и богати с общи цивилизационни правила ! Това не е утопия, а единствен изход, богатите също са разумни и образовани хора, които по-ясно от всички разбират, че днешното, световно устройство е поставено на грешна основа!  Не може да си богат на илюзорен остров, в морето от глад и нищета ! Понякога един медал или орден, една висока, общочовешка оценка, са много по-ценни от купища пари!  Много бизнесмени и богаташи, вече даряват богатствата си за различни каузи и благотворителност, ето малко примери, сумите са в долари : 40 щатски милиардери даряват половината от парите си , списъка е в нета, други - Владимир Потанин – 10 милиарда; Пол Алън – 13 милиарда; Алуалид бин Талал – 32 милиарда; Марк Зукърбърг -  45 милиарда , Уорън Бъфет – 2,8 милиарда, Бил Гейтс – 80 милиарда; Олав Тун – 4,2 милиарда; Чък Фийни – 6,2 милиарда и още много други.... Българи трудно се намират, дано се появят ! Липсата на независимост и самостоятелност, ни прави политически и технически опашкари и кокошкари, което пряко рефлектира в нивото и качеството на живота !
          
image



Гласувай:
4



1. danielita - Mnogo dobar opit da se pokaje patia. ...
11.12.2015 19:07
Mnogo dobar opit da se pokaje patia. " Не може да си богат на илюзорен остров, в морето от глад и нищета ! " Tova e. I vrashtaneto kam zabravenia i zakleimen Karl Marks e pravilno, no triabva da se osavremeni. Koito sazdade teoria i praktika na Novia sviat triabva da stane Nobelov laureat. I tuk az vijdam roliata na OON, koiato v momenta nishto ne varshi. Drugiat nachin e globalno bedstvie, koeto da obedini ostanalite jivi hora ili dobronamereni izvanzemni da se legitimirat nai-posle i da pokajat patia. Sashto roliata na izkustvoto - kak nikoi ne napravi film, makar i fantastichen, za alternativnite patishta na chovechestvoto! Samo voini i orajia. Izvini me za latinizata i davai vse taka, narodni buditeliu!
цитирай
2. dedenze - Благодаря danielita!
11.12.2015 20:20
Ще давам все така, в борбата с лайненцата пишеши тайно минуси, без обосновка !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3475789
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930