Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2015 16:43 - БЕХ и партийната далавера !?
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 2223 Коментари: 5 Гласове:
9

Последна промяна: 30.11.2015 01:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
             С избуването на псевдодемокрацията в България от тотална приватизация, разграбване и продажба на скраб, бяха спасени много малко предприятия, дружества, холдинги. Това не означава, че станаха проспериращи и внасящи печалби в държавната хазна, обратно превърнаха се в буфер на тъпи и недъгави, партийни управления ! „Мъдрите” американски съвети за безконтролно оплячкосване от планът „Ран –Ът”, не успяха да достигнат до дружествата на БЕХ за радост, но и за срам на българите ! Първо що е БЕХ накратко:
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%B8%D0%B5%D0%BD_%D1%85%D0%BE%D0%BB%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B3
             Радостта е свързана с това, че ако бяха приватизирани, днес цените на енергията щяха да са баснословни  и щяхме да се върнем към газените лампи и лоени свещи ! Срамът е в опитите на всички, управляващи партии в прехода, да източат и унищожат БЕХ, да го обявят в несъстоятелност, да го плячкосат, по-познатите мафиотски схеми ! Политиката, финансовата и оперативна самостоятелност на БЕХ, не са ми известни, защото над всички оцелели държавни предприятия цари пълна секретност и информационо затъмнение! Затова ще се опитам да с помощта на логиката и „демократичните” критерии, да ви покажа главните виновници за налудничавите български, енергийни „чудеса” удивили целия, цивилизован свят ! За съжаление, тук не става дума за некъдърност и партийна некомпетентност, а за чист опит за ликвидация на България, предателство и марионетна подчиненост на чужди интереси ! БЕХ е изцяло държавен холдинг и се управлява от правителството и НС! Следователно ръководството на холдинга се назначава и подменя партийно чрез софийския мюдюрин, ако има някакви претенции към дейността му!
http://dedenze.blog.bg/politika/2012/11/29/miudiurin.1025779
           Държавните  фирми не са пансион за благородни девици, синекурни, сладки местенца и приют за безработни, те трябва да дават на бюджета чиста печалба от дейността си! НЕК например е собственик на 40 огромни водоема, ако не може да произвежда конкурентна електроенергия, да организира там платен, спортен риболов и приходите ще тръгнат !? Ако няма читави българи за тези съставни на БЕХ дружества, да се назначат управители от чужбина с конкурс! Истинската пълна отговорност за държавните фирми обаче, не носи управлението на БЕХ, а всяко „българско”, марионетно правителство и никой друг, ако компетентността не е била достатъчна, да се намеси НС, но и това не е направено. Обратното, всяко правителство, напълно безотговорно и престъпно, умишлено, по гнусен и антибългарски начин се е изхождало там ! Разбирате ли сега, защо се твърди, че държавата е лош собственик, да така е, но само и единствено в България ! Кратката хронология на събитията го показва : Костов – договаря изграждане и експлоатация на американски ТЕЦ с преференциални цени и условия на изкупуване, в противоречие даже на директивите на ЕС !? Сакскобурготски – затваря 4 годни реактора на АЕЦ Козлодуй и довежда чужди разпределителни дружества !? Станишев – започва раздаване на разрешителни за централи на ВЕИ с десетократно по-скъпа електроенергия и задължителни договори за изупуване !? Борисов – продължава пъкленото дело с разрешителните, като подписаните договори надвишават годишното потребление на ел. енергия у нас !? Спира изграждането на АЕЦ Белене, замразява вложените средства, предстои плащане на неустойки към руската страна !? Започва неизгодно договаряне за изграждане на 7 блок в АЕЦ Козлодуй , от американски фирми, на цени превишаващи довършването на централата в Белене !?
           Днес БЕХ търси заем от 1 милиард евро за погасяване на задължения, плод на тъпи и неотговорни, държавни управления и политически принуди!? Същевременно към БЕХ много други  фирми имат огромни задължения, само софийската топлофикация дължи над 400 милиона !? От американските тецове и евродирективите за централи на ВЕИ , дъщерната НЕК губи по 1 милиард ежегодно, спира АЕЦ Козлодуй при свръхпроизводство на електроенергия (при цена под 5 ст./квч) !? Никъде по света това не може да се случи, освен при нас!? Държавата се отнася към най-важната си, собствена, енергийна фирма като мащеха и страничен, евроатлантически наблюдател, още по-страшно, като неин ликвидатор !? Мисля, че всеки нормален човек разбира, за кого и за какво работят управляващите уж български партии, финансирани от нас, малкото останали тук българи!? Освен ликвидацията на българската държавност, партиите ни направиха за смях пред целия свят! Може да не ви звучи демократично, но в ограбена България, трябва да се забранят всички, политически партии, повода и нуждата от такова, крайно действие са очевидни ! За нанесените щети, освен конфискация на партийно имущество, трябва да се потърси и персонално плащане от членове и симпатизанти, твърди се, че в банковите им сметки, само в България, има над 80 милиарда лева?! Нищо, че изборите уж са тайни, ние ги знам подробно и лично кои са !

image

           От тази картинка, бих извадил само Жан Виденов, не му е мястото там, на негово място бих поставил Ахмед Доган, плюс новите партийци представени в НС !





Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dedenze - Благодаря анонимен за хубавия стих !
23.11.2015 17:45
Нищо, че не е по темата, но тук модераторите премахват анонимните коментари, дано не го направят !
цитирай
2. zaw12929 - Само модератори могат да сложат ...
23.11.2015 19:33
Само модератори могат да сложат АНОНИМЕН коментар...
цитирай
3. dedenze - Правилно кушел за бесилото са !
23.11.2015 20:46
Харесва ми интелигентното съкращение ЕПМ и го приемам на въоръжение ако не възразяваш ! Българските либерали не са и такива те са нови еничари, продажници гювечари ! В десетки постинги съм писал за държавното участие в производство и икономика, но това не е евроатлантически угодно ! И аз ще им ЕПМ !
цитирай
4. dedenze - Не знам кой и как го е сложил zaw12929 !?
23.11.2015 20:48
Но стихотворението е емоционално, топло и си го бива, не бих го изтрил !
цитирай
5. dedenze - Доброто невинно стихче се превърна в тъп цинизъм ?
25.11.2015 17:22
Принудиха ме да го изтрия ! Броячите на постингите се спират, от 1000 посещения дневно се отчитат в постингите най-много 50 !? Може би zaw12929 е прав, на мен ми намирисва на евроатлантическа ръчичка! Та както кушел казва да ви ЕПМ !!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3477894
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930