Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2015 15:25 - За , против и други относно ставащото с Атака
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 3695 Коментари: 11 Гласове:
9

Последна промяна: 30.10.2015 16:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
           Когато се прави оценка за партия и действията на нейните лидери, трябва първо безпристрастно да се изяснят обстоятелствата и фактите, после да се анализират причините довели до това състояние, да се извърши следствие, ако има престъпление, съда да се произнесе и да издаде присъда! След това може да има обжалване и чак тогава ефективно изпълнение! В повечето случаи винаги има две страни, които твърдят противоположни неща, а при политически процеси страните и твърденията могат да бъдат много повече ! Ето някои факти, които може да охладят страстите или да ги засилят, но с които трябва всички да се съобразяваме, да ги разделим в три групи за, против и други:
В подкрепа на Атака:
           Партия Атака е единствената, опозиционна партия в България, която се противотоставя изцяло на т.н. неолиберален път на развитие! Против унищожението на държавния сектор в производството, концесиите, чуждите електроразпределители, „инвеститори”... ! Те са против милитаризацията, участието ни в НАТО и ЕС, като колониална държава! Против санкциите срещу Русия и влошаване на търговските, културни и политически връзки ! Против бежанските потоци и ислямизацията на държавата ! Против обвързващите заеми и управлението на държавата, под диктовката на САЩ и ЕС с незачитане на националните интереси! Правилността на тази основна, политическа платформа се илюстрира с жизненоважни параметри натрупани за 25 години : Три милиона работоспособни и образовани имигранти ( подготвени отлично и безплатно в НРБ), реално изгонени, поради липса на условия за труд и реализация тук ! Отрицателен търговски баланс и разрастване на държавните дългове! Най- ниско заплащане, осигуровки и пенсии в ЕС! Неработеща промишленост, геноцид към българите във всички сфери, най-много в търговията, услугите, банките, телекомуникациите, разпределението ! Пълен провал в образователната система и здравеопазването, липса на правосъдие! Огромен полицейски апарат, но партийно зависим, липсва независимост на изпълнителната и съдебна власт! Партийно организирана, на мафиотен принцип държавна, изборна и медийна система !.... Просто казано, система, при която държавата ще бъде заличена, а българската нация претопена и унищожена в рамките на няколко десетилетия! Причините за това са геостратегически, икономически, а реализаторите са марионетки и модерни еничари, на които помагат 35000 НПО финансирани отвън!
Против Атака :
            Партията е създадена и олицетворява личността Волен Сидеров, еднолична партия, която приема всички пасиви и активи на лидера си, затова много хора я оприличават с националсоциалистическата партия на Хитлер! Подобно на тях, се формира лощо отношение към евреи, цигани, мюсюлмани! Така партията предварително губи 50% от избирателите останали в България с друг етнос и вероизповедание! Подобно отношение в 21 век е недопустимо, по този път вече е минато със забраната и заклеймяването от целия свят на хитлеризма и нацизма ! Партия Атака, не иска конституционни промени (като пряка демокрация, мажоритарни избори...) и допуска, че ако по силата на днешната Конституция дойде на власт, ще оправи нещата, което не е утопия, а политически наивитет! Това поражда и един голям парадокс, отлична, правилна, опозиционна платформа изложена по-горе, а малък брой поддръжници! Проблема на партията се крие в действията на Сидеров! Същия проблем го има и в другата еднолична партия на Борисов- ГЕРБ! Разликата е, че ГЕРБ обслужва чуждите финансови и геополитически интереси и затова получава всякаква подкрепа отвън! Пипалата на октопода са проникнали навсякъде и осигуряват 20- 25% от гласовете на електората, което е достатъчно за пълна свобода на действията !!!! Днес едноличните партии и управления нямат бъдеще, защото умствените възможности на отделната личност са ограничени природно , но докъто българите осъзнаят това, държавата няма да я има! Когато 20 години заради описаните грешки стоиш на едно място и губиш поддръжници при добра основна платформа, започваш да се изнервяш! Започваш да се заяждаш, да се взираш в тревичките да обявяваш за важни следствията, а не причините, да изпускаш нервите си, да си поставяш ореол на величие и важност. Не бива със съпругата си кърмачка на едномесечно бебе, да ходиш по фоайетата на институции и да търсиш биячи по снимка с ясното съзнание, че ще има конфликт !? Самопоставил се в подобни условия, човек развива фобия за преследване, за убийство, отпада самокритичността и пр.... Тогава е редно с чест да се оттеглиш от лидерското място в името на партията и целите които преследва! Това един голям политик го показа на практика как да стане – Ахмед Доган! Мисля, че всички са убедени, че той активно, до днес участвува в работата на ДПС, но просто не е в обективите и медиите !
Други :
             Известно е, че когато влизаш в политиката, ставаш т.н. публична личност. Получаваш привилегии, но и много негативи. По целия свят, най- успешните политици са получавали закани, заплахи получава ли са цветя, но и камъни, яйца. Тълпата е непредсказуема, в нея има организирани провокатори, сеирджии, изроди, ненормалници, затова е нужна полиция и правилна реакция. В случаите с главен „герой” Сидеров, се действува крайно непрофесионално, което оставя впечатление, че се прави организирано и нарочно!? Защо никой не прави анализ, кой организира и откъде се появяват тези яростни, политически противници, каква е тяхната цел и задача!? Това се отнася не само до личността на Сидеров !? Например, когато ни набутаха без референдум в НАТО имаше много противници, защо не убиха и пребиха Соломон Паси, до днес той е на мушката, кой и как успешно го защити и защитава до днес !? В историята на днешната„демокрация” е пълно с насилие и политически убийства, да не говорим за старта на Третата българска държава !? Защо ? Днес Сидеров обяви, че е нужно хайдушко движение, това ли е пътя, не е ли по- добре референдум и промяна на обществения строй с пряка демокрация!? Българина е страхлив, пасивен пред чуждото нещастие, не е и състрадателен! До болка е уродливо да издигнеш искане за отнемане родителските права на Сидеров и Гаджева !? Сидеров ли е в основата на ликвидацията на българската държавност, той ли е най- страшния проблем за НС !? Кога ще се научим да приемаме и друго мнение, спокойно и упорито да търсим факти и аргументи ! Да приемем, че истината е понятие измислено от човека, тя се мени в зависимост от обстоятелствата и прогреса ! До кога ще бъдем уроди и чуждопоклонници уважаеми сънародници ? Сигурно до деня в който България ще бъде заличена на картата, та този ден стремително приближава, това ли искаме, да си го кажем открито и ясно !






Гласувай:
9



1. ssvetozar - "Атака"
28.10.2015 16:43
е хибрид между комунизъм и национализъм.

От прочетеното разбирам, че Вие имате комунистически убеждения, т.е. искате от "Атака" да се премахне национализма и тя да остане чисто комунистическа партия. Само че такива партии вече има в България и те нямат голям успех.
цитирай
2. dedenze - Ако нещата бяха толкова прости, нямаше да има проблеми ssvetozar!
28.10.2015 16:58
За какъв комунизъм става дума, когато самите комунисти в цяла Европа се отказаха от него безкръвно и с тежки лични и държавни негативи ! Нима държавното участие в производството и икономиката е комунизъм, това го има в най развитите и проспериращи капиталистически страни !? Нима пряката демокрация, мажоритарния избор в САЩ, Англия, Швейцария, Австралия, Канада е комунизъм !? Оправете си понятията ! Комунизма действително е хубаво нещо на теория, но на практика е утопия за днешния етап на човешко развитие ! Още повече истинските идейни комунисти отдавна бяха избити и унищожени !? Нима си мислите, че днес някой ще отиде на барикадите, ще се сражава, ще умира, за да живеете вие, а не той по-добре ????
цитирай
3. ssvetozar - Оправете си понятията ! Аз н...
28.10.2015 17:11
dedenze написа:
Оправете си понятията !


Аз наистина опростявам нещата, защото мисля че са ненужно усложнени. Както и да е, мисля че разбрахте мисълта ми. Вместо комунизъм може да сложите "лява идеология", социализъм и т.н. Разликата е в степента на едно и също.
цитирай
4. dedenze - Разбрах мисълта ssvetozar !
28.10.2015 17:31
Това е нещо напълно различно ! Голям процент от държавните ръководства в света прилагат лява идеология и социализъм ! Да аз я подкрепям, като веднага заявявам, че БСП, АБВ са дясни партии, създали тежки проблеми за България! Тук имаме краен недостиг на истински леви убеждения и партии, защото по инерция се демонизират и обявяват за комунистически ! Левите убеждения са чист, народен приоритет и мечта, защото мнозинството, обикновени и трудолюбиви хора по света и у нас, не са се родили със златна лъжичка в устата, с гувернанти и лични учители, сред разкош, излишък и безгрижие, нямат синя кръв ! Лявото е равен старт и възможност за всеки, без клеймото на произхода, без парите да добиват първостепенно значение, без кастово деление и с обективна оценка на личните качества и възможности ! Така света би бил едно по- достойно и желано място за развитие и живот !
цитирай
5. zaw12929 - ПРЕДИ ДА СПОМЕНАВАТЕ КОМУНИСТИ- НАЦИОНАЛИСТИ - МИСЛЕТЕ КЪДЕ СТЕ?!
28.10.2015 19:32
ssvetozar написа:
е хибрид между комунизъм и национализъм.

От прочетеното разбирам, че Вие имате комунистически убеждения, т.е. искате от "Атака" да се премахне национализма и тя да остане чисто комунистическа партия. Само че такива партии вече има в България и те нямат голям успех.


ПРЕДИ ДА СПОМЕНАВАТЕ КОМУНИСТИ- НАЦИОНАЛИСТИ ПРОЧЕТЕТЕ МАТЕРИАЛА И ТОЙ НЕ Е НАПИСАН ОТ АТАКИСТ, А ОТ УМЕН АНАЛИЗАТОР, МИЛЕЕЩ ЗА БЪЛГАРИЯ.
МЕЖДУ ДРУГОТО И ПОСТИНГИТЕ ВИ НЕ СА ПО АКТУАЛНИТЕ ТЕМИ НА ДЪРЖАВАТА , НА УМРЯЛО КУЧЕ- КОМУНИЗМА НОЖ ВАДИШ - ХАЙДЕ СТИГА У НАС КОМУНИЗЪМ НЕ Е ИМАЛО! РУСИЯ ПОБЕДИ НАПОЛЕОН, ХИТЛЕР, ЩЕ СЕ СПРАВИ И С НЕОФАЩИЗМА, МАСКИРАН ЗАД ИСЛЯМИЗМА, А ВИЕ ЩЕ ОСТАНЕТЕ С ОТВОРЕНИ БЕЗ ЗВУК УСТА!
ОТ МЪРЗЕЛ ДА СЕ МИСЛИ СТАВАТ ВСИЧКИТЕ ГЛУПОСТИ!
цитирай
6. zaw12929 - НЕ ОПРОСТЯВАТЕ, А ОПРОСТЯЧВАТЕ
28.10.2015 19:38
ssvetozar написа:
dedenze написа:
Оправете си понятията !


Аз наистина опростявам нещата, защото мисля че са ненужно усложнени. Както и да е, мисля че разбрахте мисълта ми. Вместо комунизъм може да сложите "лява идеология", социализъм и т.н. Разликата е в степента на едно и също.


НЕ ОПРОСТЯВАТЕ, А ОПРОСТЯЧВАТЕ - ЛЯВА ИДЕОЛОГИЯ, СОЦИАЛНА ДЪРЖАВА НЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И НЕ Е КОМУНИЗЪМ, НИТО НАЦИОНАЛИЗЪМ И НЕ УЧЕТЕ ДРУГИТЕ НА НЕЩАТА, КОИТО СА ВИ НЕЯСНИ
цитирай
7. dedenze - Благодаря за подкрепата и коментара zaw12929!
28.10.2015 20:36
Българина винаги е бил спец в политиканстването и парадирането ! Виждаме го ясно във всички НС на прехода и сред всички народни избраници ! Той обаче е лишен ментално от самостоятелност, дипломация, аналитично мислене и честна, реална оценка и подкрепа на своите истински лидери - резултата е очеваден ! Той все още разчита, че може да се оправи с келепир, далавера и мафиотство !? Ярка илюстрация на казаното, е израза на Андрей Луканов, пред ВНС "" Мисля, че планът "Ран-Ът", ни удовлетворява - сини и червени ! "" Тава е старта, от там тръгна ужаса и ликвидацията на българската държава, наистина удовлетвори новите еничари, направи ги богати за един миг !
цитирай
8. danielita - Както винаги - задълбочен анализ на събитията!
29.10.2015 02:17
Искам само да добавя: българите, поради своята природна интелигентност, мислят че всичко им е ясно- черно и бяло, комунисти-демократи, социализъм-капитализъм, русофили-русофоби и пр. И как никой не се досеща че няма нужните знания и информация, че трябва да се учи и тогава да се изказват мнения. Съвременната политическа и икономическа доктрина тепърва ще се създават, но не от улични викачи, а от мно-ого знаещи и мислещи хора. Те трябва да създадат първо теория на бъдещия обществен ред, след тях практиците да изградят стратегия и тактика и на края сърцати хора, без страх за битието си да ги реализират. За някои ще се стори парадоксално, но много хора на запад започнаха да четат трудовете на Маркс. Сигурно не за да реставрират комунизма, а да вземат положителното и го издигнат на друго ниво. И у нас някои млади хора почват да налучкват пътя- например син и внук на физици отива да учи философия, не в София, а във В. Търново, сигурно са изградили добра школа там.
цитирай
9. dedenze - Благодаря за коментара danielita !
29.10.2015 10:59
Бих добавил, че днес, това ново, друго ниво не може да победи само в една, единствена държава! Нужна е нова световна доктрина и цивилизационни правила, нова работеща ООН ! Тогава и много партийни проблеми ще отпаднат, много партии ще станат ненужни и безмислени !
цитирай
10. ssvetozar - Оправете си понятията ! Аз н...
29.10.2015 16:29
zaw12929 написа:
ssvetozar написа:
dedenze написа:
Оправете си понятията !


Аз наистина опростявам нещата, защото мисля че са ненужно усложнени. Както и да е, мисля че разбрахте мисълта ми. Вместо комунизъм може да сложите "лява идеология", социализъм и т.н. Разликата е в степента на едно и също.


НЕ ОПРОСТЯВАТЕ, А ОПРОСТЯЧВАТЕ - ЛЯВА ИДЕОЛОГИЯ, СОЦИАЛНА ДЪРЖАВА НЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И НЕ Е КОМУНИЗЪМ, НИТО НАЦИОНАЛИЗЪМ И НЕ УЧЕТЕ ДРУГИТЕ НА НЕЩАТА, КОИТО СА ВИ НЕЯСНИ


Това че Вие мислите, че нещо не ми е ясно, не значи че на Вас ви е по-ясно.
цитирай
11. dedenze - Прав си ssvetozar!
29.10.2015 16:54
Никой не бива да твърди нещо от последна инстанция, защото няма такава и обществото се развива ! Ние коментираме и анализираме единствено с надеждата да вървим напред, към по- доброто! Обучението и придобиваето на знания е един важен и задължителен елемент!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3478836
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930