Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2015 11:58 - Моралният кодекс на хората
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 2365 Коментари: 6 Гласове:
6

Последна промяна: 15.09.2015 17:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


           В историческото си развитие, хората по целия свят са се стремили да създадат такъв кодекс, който да им осигури сигурност и проспериращо развитие. Общи закони и правила, които да гарантират тяхната безопасност и взаимно разбиране, да формират общовалидни ценности, духовно и еволюционно развитие, различно от животинското и инстинктивното. Пионери в това отношение са религиите, които са обединили духовно огромни човешки маси. Анализа им показва много общи признаци и постулати, нека споменем само християнската религия, но подобни текстове с близко съдържание има и в другите :
          „ Почти всички Основни учения на Исус Христос са свързани с отношенията между хората. Десетте заповеди също са свързани с отношенията – между Бога и хората.Един от най-познатите текстове за съденето е записан в Евангелието от Матей, 7-ма глава; нека го разгледаме.
Не съдете, за да не бъдете съдени. Защото с каквато съдба съдите, с такава ще ви съдят, и с каквато мярка мерите, с такава ще ви се мери.
И защо гледаш съчицата в окото на брата си, а не внимаваш на гредата в твоето око? Или как ще речеш на брата си. Остави ме да извадя съчицата от окото ти; а ето гредата в твоето око?
Лицемерецо, първо извади гредата от твоето око, и тогава ще видиш ясно за да извадиш съчицата от окото на брат си.
Не давайте свето нещо на кучетата, нито хвърляйте бисерите си пред свините, да не би да ги стъпчат с краката си и се обърнат да ви разкъсат.
(Матей 7:1-6)”
               Независимо от доброто желание общочовешки, морален кодекс не беше създаден . С развитие на стоково- паричните отношения, пропастта между бедни и богати непрекъснато се разраства. Религиите се комерсиализираха и започнаха да обслужват интересите на богатите властимащи. Превърнаха се в догматични, схоластични и мистични институции, които загърбиха постиженията на науката и неуспоримите факти. Намесиха се във войни, походи, разпределения, политика и загърбиха духовното си, възпитателно и хуманно предназначение. Човешкото „стадо” изгуби духовните си пастири, а религиите своите последователи. Материалното, парите унищожиха духовното и обединяващото. Религиозната принадлежност стана показна и фалшива с чисто политическа украска. Религиозните войни до днес са едни от най- мащабните, разрушителни и кръвопролитни!
            Историята на  човешката еволюция, категорично показва, че до днес не е намерен най- добрия модел на развитие. Монетарното общество е изчерпало своите възможности, вече вреди и носи застой, регрес и самоунищожение. Хора с ограничени познания и интелигентност, по целия свят вече разбират, че феодализма, робовладелството, империализма, социализма, капитализма, и монетарния комунизъм нямат бъдеще заради паричните отношения. Философската наука е на изчезване, без развитие, авторитет, осмивана и нефинансирана. Най- страшното доказателство за грешния път на развитие го дава природата на планетата ежедневно. Нарушеният баланс от зверската експлоатация, замърсяването и печалбарството дават опасен резултат. Ако някой все още не схваща, ето един пример от медиите: Циганка се оплаква, че няма пари за памперси на многодетното си семейство!? Моето поколение е отгледало децата си с пране на ръка и тензух, живи и здрави са, не е било голямо затруднение ! Сега добавете екстрите на въпросните памперси – внасят се, не горят, не се разграждат, а са  милиони тонове! Това ли завещаваме и оставяме на следващите поколения, де да бяха само те...!?       
               Едно е повече от ясно, хората по целия свят с основание негодуват! Все още не е намерен верния цивилизационен път на развитие! Никой няма право да дава оценки и да внушава грешни решения от последна инстанция, особено когато е във властта ! Ако се върнем в нашия разграден двор и държава в ликвидация, трябва да замълчим и да потърсим възмездие за ликвидаторите и унищожителите лично ! Не може Президент, Премиер и правителство на най-бедната и изостанала страна в ЕС да твърдят , че сме добре и на прав път, да налагат ембарго и санкции на Русия. Без никой да ги кара, да блеят и раздават продиктувано правосъдие над други държави, гръмко да го афишират! По- добре е мълчаливо да се досетят, че човешките, умствени възможности са ограничени и обективната истина не е само евроатлантическа ! В природата и живота, всичко се мени и подчинява на немонетарни закони , длъжни са да се съобразяват с това ! Империята САЩ е на глинени основи, няма бъдеще и перспектива, самите американци го констатират ежедневно, да не стане както при Хитлер, Сталин, Горбачов !? Третата българска държава винаги е била на страната на губещите, така е и днес! Цената която сме платили е чудовищна - стотици хиляди свидни жертви за чужди интереси, ликвидация на българското и България ! Ограничени, родни политици, не ставайте марионетки и ибрикчии, защото има и спонтанен, непринуден, народен съд, за геноцид давност няма! Спомням си в първите митинги на СДС, партийния секретар от БКП на Институт по електропромишленост – Лазар, скандираше с тънко гласче тъпите „демократични” лозунги. Беше сменил боята за 24 часа, преди това беше отвратително, партийно тормозил доста хора !? Човещинка, пази си дупето човека! Но когато извади, разгъна и развя синия байрак, не се сдържах и го описах в моите постинги! Та кротувайте, симпатизирайте, обслужвайте, само не продавайте интересите на България и българите, не вейте чужди байраци, не си отваряйте устата, освен за поредното хранене ! Ясно запомнете, само за 25 години, ни върнахте умишлено, със сто и повече назад !

 

image





Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. aip55 - Поздравление приятелю!
13.09.2015 12:11
Ще дам линка на публикацията ти във фейсБоклука. Горчиви истини, подкрепени с аргументи.
Весеремос...
цитирай
2. dedenze - Благодаря aip55!
13.09.2015 12:18
Дано повече хора прочетат и се замислят !
цитирай
3. dartanjan - Верният цивилизцаионен път е даден ...
13.09.2015 12:39
Верният цивилизцаионен път е даден от Бога. Само че хората иска да да вървят по своите страсти и да търсят училители за тях. Откакто са се отвърнали от Бог и словото му не е имало дълготраен мир, справедливост и благоденствие на Земята. Хората ги сърбят ушите за лъжливи учения от падналият и неговите последователи. Основа на хуманизма, който е дирекнто свързан с комунизма например е идеята че човек може да живее без Бог. И да проедолява трудностите на живота без Неговата крепка ръка. Това беше и първото внушение на змията в райката градина. Чрез познанието хората да станат като Богове. Но Бог искаше на научи хората на отгворност за да им разкрие постепенно правилното познание. а не лъжливите теории които хранят гордостат и суетата но те държат в мрак.
Хуманизма е безумството на горделивият човек заслепен в своите заблуди и демонстрира пълно непознаване на физическа среда в която живеем и взаимодействия в природата. Основен емоционалне двигател на тази идеология горделивостта и суетата , коуто са следствие на невежеството.
Не разбрах смятате ли Билията за човешко дело понеже говорите за моралния кодекс на хората, но там е да заявен моралният кодекс на Бог?
цитирай
4. dedenze - Слаб съм в теологият dartanjan.
13.09.2015 13:08
Библията е обобщено, голямо, философско, човешко дело, започнало още от шумерите! Моят безименен бог е любовта, доброто и еволюцията на разума, помощта към слабите и необразованите, равния старт на хората, развитие и прогрес! Хуманизма не е безумство, а опит да загърбим животинските инстинкти от еволюционното развитие и да ги заменим с разум и интелект!
Моят бог не е свързан с църкви, джамии, синогоги...с инквизиция, индулгенции, кръстоносци, ислямски и юдейски претенции ! Той е този, на който се кланя Христо Ботев в своята "Молитва"!
цитирай
5. dartanjan - Библията е Божие дело, но няма как да ...
13.09.2015 21:30
Библията е Божие дело, но няма как да го знаете след като не сте чели поне някой от Библейските книги. Те са писани по различно време от различни хора на различни географски ширини и въпреки това са в пълна хармония една с друга благодарение на Светият дух. Една трета от библейските текстове са пророчества повечето от които вече изпълнени с абсолютна точност въпреки че са писани столетия и хилядолети преди действителните събития . Човек няма как да познава събития в детайли които ще се случат столетия и хилядолетия напред в бъдещето. Бог е изявил чрез Светият дух и пророците така тези прочества че те стават ясни когато вече се сбъдват за да не влияят на събитията преди това. Благодарение на послдмните пророчества християните знаят какво предстои в близките години и то се изпълнява точно както е записано в Библията и по специално в книгата "Откровение" - последната от Новият завет.

Еволюционата митология е комунистическа пропаганда чиято основна цел е узаконяване на греха и създаване на толерантно към него общество, което ще толерира греховете на тези които са придобили политическа и финансова власт чрез беззаконие. Тази идеология оправдава диктатурата на "висшите" над "нисшите" или робството. Тя е основа на фашизма, комунизма, евгеника, генното инженерство и хуманизма които са предизвикали доста страдания и смърт по света. Тя няма научна основа и разчита основно на пожелателното мислене и на страстите на хората, които нямат нужните познания по физика и биохимия и не задават въпроси когато "експертите" говорят.

Виждам че имате леви убеждения които са твърде далеч от християнството, но бихте ли дали пример за увеличаване на порядъка в една физическа система без идеите, волята и действията на интелигентно същество , а само благодарение на случайни събития.
цитирай
6. dedenze - Последното изречене много ми хареса dartanjan !
15.09.2015 11:35
Да няма просперираща обществена, физическа система без "идеите, волята и действията на интелигентно същество ", постиженията на човечестото се дължат точно на това ! Но не само на едно, божествено същество, а на всички еволирали хора по света !Това е и контекста на постинга - повече интелект и разум в световен мащаб ! Ако религиите, Бог, помагат за това - отлично, ако вредят, не трябва да имат последователи !
Някои приемат, че световното развитие и съществуване става по волята на един общ Бог, други го персонифицират в Христос, Аллах, Буда, трети в плеада богове! Философията го определя като Висша идея и "библиотека" от човешко познание ! Физиката- като процес за създаване на устойчиви енергоикономични системи... Каквото и да е, едно е общото - духовността, материалното на втори, трети план, край на монетарното, защото в природата има хармония и строги екозакони, няма индулгенции и пари ! Богата Япония се върна с години назад след бедствието във Фокушима... !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3481037
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930