Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2015 12:24 - Разстреляната Конституция
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 2097 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 21.04.2015 00:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

          Ако си направите труда да намерите първия вариант на Конституцията от 1991г. определено ще се затрудните. Партиите и коалициите формиращи мнозинство са си създали комфорт и безгрижие за всякакви промени в зависимост от къде духа вятърът!?  Т.н. ВНС е нужно и се свиква при нова Конституция, или при промени в териториалната цялост на държавата и формата на нейното управление (на куково лято). До сега са извършени десетки, партийни, конституционни промени, независимо, че те не отразяват истинското желание на народа и мнозинството от хората! Тук се съдържа нахалството и диктатурата на политическите партии! За да стане по- ясно днес в Конституцията са вкарани текстове за нашето участие в ЕС, НАТО, като еврозаконите са с приоритет и се изпълняват преди държавните, осигуряващи пълна подчиненост и невъзможност за самостоятелна политика и развитие!? При тази ситуация възниква въпроса защо е нужна държава, НС, Правителство и пр...., не е ли достатъчен един управляващ евроборд (подобно на валутния) !? Честните българи са абсолютно сигурни, че при един задължителен референдум , мнозинството ще гласува за излизане от ЕС и НАТО, затова такъв няма никакъв шанс да се проведе ! Излиза че от Тошовата диктатура сега сме в партийна, евроатлантическа димутратура с много по- мащабни, бедствени, страшни и геноцидни параметри ! Днес се извършва явно, пряко предателство и продажба на държавата прикрити с евроатлантически приспивни блейни! Ще кажете защо тогава си правят труда да променят текстове от върховния закон –Конституцията!? Първо за оневиняване, но второ което по значимост е по-голямо, за лесно обвиняване на хората, които не поддържат престъпната политика, че са извън закона !!!(хитро нали ? ) Ето как става това:
         „Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.

 

(2) Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността.

 

Чл. 57. (1) Основните права на гражданите са неотменими.

 

(2) Не се допуска злоупотреба с права, както и тяхното упражняване, ако то накърнява права или законни интереси на други.

 

(3) При обявяване на война, на военно или друго извънредно положение със закон може да бъде временно ограничено упражняването на отделни права на гражданите с изключение на правата, предвидени в чл. 28, 29, 31, ал. 1, 2 и 3, чл. 32, ал. 1 и чл. 37.

 

Чл. 58. (1) Гражданите са длъжни да спазват и изпълняват Конституцията и законите. Те са длъжни да зачитат правата и законните интереси на другите.”

 

          По тези текстове мен и редица съблогъри могат да ни набутат в затвора до смъртта, даже само за съдържанието на този постинг, защото ние сме против НАТО и ЕС ! Защото считаме, че те са въведени в Конституцията от малък кръг узорпатори, предатели и ликвидатори на държавата, марионетки, на които не им стиска да направят задължителен референдум по тези въпроси ! Вижте добре този член:

           Чл. 59. (1) Защитата на Отечеството е дълг и чест за всеки български гражданин. Измяната и предателството към Отечеството са най-тежки престъпления и се наказват с цялата строгост на закона.
            Нека да го обсъдим с оглед на бъдещи, близки събития! Тук тълкуването на  понятията измяна и предателство са коренно различни, едните са евроатлантически димутратични, другите да кажем народни ! ЕС и НАТО ни заставят да воюваме с Русия, среден път няма, защото ние сме напълно и сляпо подчинени ! Вариант едно, НАТО побеждава(избива 200 милиона руснаци, друг вариант няма) – такива като мене, отказали да воюват  отиват в затвора!? Вариант две, Русия побеждава(достатъчно е да загинат 1 милион евроатланти, другите сами ще се предадат и разбягат) – евроатлантическите активисти отиват в затвора (пак Народен съд, но без комунизъм като резултат, да кажем евразийски съюз)!? Какво става с главните виновници, които ни набутват в този казус, вместо да отстояват българския неутралитет !? Ясно ли ви е кой пак ще бъде виновен - народа, защото : !?
           „Чл. 69. Народните представители не носят наказателна отговорност за изказаните от тях мнения и за гласуванията си в Народното събрание.”
           Разбирате ли, защо Контитуцията не трябва да се променя на парче, във връзка с партиен или коалиционен мерак, още по- малко по външно нареждане ! За 25 години престъпните партии я направиха на дърмон и посмешище с това и българската държавност!  Много съм писал, критикувал и пояснявал това, затова тук ще ви предложа моето разбиране за конституционните промени:
http://dedenze.blog.bg/politika/2013/11/07/moiata-konstituciia.1201710


          Напълно съм на ясно, че докъто в България управляват лични, частни, партийни интереси, тази моя Конституция няма да се приеме, на надеждата умира последна! Не се страхувайте българи, имайте чест и достойнство, няма какво да изгубите освен нищетата, робството и безпътието !


image


Граждани търсят началните текстове на Конституцията!?

imageimage



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. nikikm - Браво
24.04.2015 20:46
деде!Браво!В същност те и тази Конституция не спазват!
цитирай
2. dedenze - Благодаря nikikm !
24.04.2015 22:06
Как да се спазва, когато се променя при всяко евроатлантическо гъзомиярство !? На всичко отгоре надмина по наивност, цинизъм и лицемерие американската където пише, че всеки има право на щастие ( при нас, че гарантира живота и труда на хората) !?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3467935
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031