Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2015 14:12 - Тъпата, губеща, българска военщина
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 2078 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 03.02.2015 12:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

           Откакто първобитният човек е оградил парче земя и я обявил за своя собственост, от тогава са възникнали войните за притежание на разни ценности. Даже по-късните, религиозни войни, независимо от духовния елемент, са пряко свързани с преразпределениение на материални блага, със завладяване на нови територии и природни богатства! Опита да се властвува, да се налага определен, измислен ред, религия, винаги е бил неуспешен, защото до сега, никой не е формулирал и открил най- добрите такива! Разума, науката и човечеството, непрекъснато се развиват, раждат се нови необходимости и отношения, затова никой не може, не бива да твърди, че нещо е идеално, оптимално, най- доброто!  Когато не можеш да се похвалиш с интелектуални, научни, цивилизационни успехи, обикновено наблягаш на боя и войната, а това е крайно недостатъчно! Трудно схващаш символичните и по- сложни неща, хвалиш се с мускули, свирепост и бабаитлък (същевременно национално си бил под две, многовековни робства) ! Неразбираеми са ти съвременните финансови, неолиберални хватки и заробване! Ето един откъс от разказа на Чудомир, "Българи", описващ почти актуално, интелекта на българина:

 

          „На сутринта отидох на хотела, пихме кафе, закусиха те и понеже исках да ги изненадам, да ги учудя, реших да ги изведа да видят най-напред Vцlker-schlachtdenkmal — знаменития гигант-паметник, въздигнат в чест на победата над Наполеона от съюзените армии на 18 октомври 1813 година. Качихме се на трамвай № 15 и по Augustusplatz пристигнахме там. Който пръв път има щастието да види това чудо на архитектурата, високо повече от 90 м., от черен гранит, с гигантски фигури и релефи, което е строено цели 10 години и е струвало навремето десет милиона марки, не може да сдържи възторга си и да не извика от учудване. Из пътя бях разправил историята на боя, та като стигнахме, само им посочих паметника с ръка и понеже исках да ги наблюдавам какво ще правят, оттеглих се две-три крачки настрана.

 

          Хаджи Петър дигна глава, тикна си калпака на тила, кръстоса ръце отзад, поразкрачи се, погледа, погледа, има-няма, половин минута, па без да каже нищо, обърна се гърбом и почна да пали цигара. Бай Танко, и той отиде при него и посегна към кутията му. Не можах да се стърпя и отидох при тях:

 — Е, дядо хаджи, как ти се вижда, а? Чудесия, нали? Грандиозно нещо?

 — Хм… — промърмори хаджи Петър, метна поглед към него и рече: — Три кила пироксилин му е майката! Сложи го в темеля, запали фитиля и камък върху камък няма да остане!

 — Тъй, амчи каак! Татък!… Около три кила… Па може и по-малко — добави бай Танко и си избърса носа с ръкава.”

             В 20 век, се случи нещо за първи път, един по- несъвършен строй си отиде доброволно, без кръвопролития и войни! Двуполюсният модел беше ликвидиран, заедно със соц. лагера и военната му структура – Страните от Варшавския договор, при превес на въоръженията и военната готовност в негова полза!? Човечеството очакваше пълно разоръжаване и изключване на войните, като средство за решаване на конфликти и разногласия. Земята трябваше да стане място за благородно съревнование, наука, екология, взаимопомощ, базирани на човешките права и свободи! На практика се получи нещо съвсем друго, другия, противоположен, военен блок НАТО не се закри, а разшири, включително и с част от държавите на бившия, соц. лагер! Даже "великият" лауреат на Нобелова награда и виновник за множество, днешни беди Горбачов заяви, че са го излъгали !? Локалните войни се разшириха и базите на НАТО по света надхвърлиха 700, най- голямата сила, с най-голямата войска в НАТО са САЩ, освен споменатите, те имат свой, отделни, военни бази, само в България са 4 на брой (сега предстой пета, този път на НАТО)!? Финансовият капитал, съсредоточен в САЩ, реално стои зад този военен блок, чрез него контролира целия свят, включително и ЕС! Целта е елементарна, под формата на „демокрация” , нов неолиберален ред, да се извърши пазарно, териториално и суровинно преразпределение на света!
http://dedenze.blog.bg/biznes/2014/07/12/neoliberalizym-modernata-biznes-dalavera.1280329
          Теоретичното оръжие за това се базира на примамливи и лъжливи, „научни” схващания за свободен пазар, глобализация и космополитност. Всъщност, се изразява в завоюване на нови пазари, суровинна база за крупните монополи на финансовия капитал, който притежава световните средства, хората, които го представляват са под 1% от населението на Земята!? Производствата на бившия соц. лагер не се интегрираха, а ликвидираха! Утвърдените им пазари се заграбиха от западните монополи, държавите им станаха колониално и политически зависими! Анализа на водените от САЩ и НАТО войни ясно, точно го показвазват, независимо от циничното им представяне като миротворчески и демократизаторски !
          България не беше пощадена от тези процеси, малка група хора, добре финансирани отвън с осигурени медии, извършиха прехода и донесоха у нас управление на силови, нискоинтелигентни, продажни структури, превърнаха промените в димутрационни! (дим и мутри).
http://dedenze.blog.bg/novini/2014/07/01/provodnici-na-chujdi-interesi.1277669
         Процеса формира мафии, корупция, беззаконие, реално унищожи българската държавност и превърна България в изостанала, бедна, колониална държава , върната в развитието си с 50 години назад! Стигна се до геноцид и нова Национална катастрофа! От първи приятел и брат на СССР, станахме най-големия, плюещ противник на Русия, влязохме в НАТО, ЕС, включихме се във военните действия, предоставихме безплатно военни бази !? Унищожиме най-добрите си оръжия, купихме и купуваме натовски!? Много държави в ЕС, Европа не членуват в НАТО, не дрънкат оръжия, не стрелят по света, не раздават съмнително, ангажирано правосъдие, ние обаче го правим - ЗАЩО !? През 2007 г. се взе решение за отмяна на редовната, военна служба , армията бе разоръжена и съкратена 10 пъти, но ние станахме членове на НАТО с формулата, че те ще ни пазят – ОТ КОГО !?  Днес се връчват повиквателни за наборите преди 2008 г., Министерството на отбраната твърди, че не се готви за война !? Може би си играе на война, вдъхновено от „стратегическите” партньори ? По скоро при една трета народ, принуден да имигрира, не се знае кой е останал и може ли да бъде мобилизиран !? САЩ , ЕС и НАТО са определили врага Русия и ние сме първи , разгорещени, официални поддръжници на тази теза! Интересно е как ще мобилизират хора служили преди димутрацията, те са се клели във вярност на НРБ, а не на дн
ешните продажници и НАТО, ликвидирали държавата !?
http://dedenze.blog.bg/lifestyle/2014/12/02/dami-i-gospoda-politicheski-tikvenici.1319046

 

         България отдавна не е военен фактор в Европа, реално не може да се защити от никого! Странна и къса е историческата ни памет, от създаване на Третата Българска държава, не помним, че винаги сме воювали за губещи каузи и страни, дали сме в жертва цвета на нацията!  Днес пак сме се хванали за тях, обречените на провал, милиони ни го казват и доказват, явно 5 века робство ни е направило откачени, непоправими садомазохисти !? Простотията и слугинажа на управляващите, води до дрънкане на оръжие , обвинения, порицания на чужди държави, без нотка на самокритичност и човешка благодарност! С кого и за какво сме тръгнали да воюваме и убиваме скъпи сънародници !? Недостатъчният ни интелект води до военни участия и решения, до самоликвидация на всякакво, родно, печалившо, държавно производство, а не до неговото възстановяване, до пълно безпътие и не разбиране нуждите на хората и държавата !?  Управляващите, партиите създаваме ние съучастниците, симпатизантите, наричаме се народ !? Ние не сме народ, а мърша, долна, продажна, безродна, двулична пасмина, която наскоро продаде хиляди места по черноморието и България на руснаци, евреи...без да членуват в ЕС, посреща ги с песни и танци в нашите курорти, ухажва ги, търси ги! Повече от 80% от хората са русофили, но същевременно допуска официалните власти, НС и партии да гласуват санкции, да плюят по медиите Русия, да оскверняват руските паметници!? Ще тръгнете ли утре с оръжие срещу тях и ЗАЩО !? Разбирате ли до какъв абсурд ни докараха всички, политически партии на прехода, до кога ще ги търпим !? Българското двуличие ражда презрение и гибел, то няма нищо общо с ролята на древноримския бог Янус и винаги е свързано с лично облагодетелствуване!
dedenze.blog.bg/zabavlenie/2014/12/14/shte-puknem-ot-meraka-za-kelepir-i-dalavera.1322595
       Ние сме народ с избраници без чест и достойнство, без последователна политика, без цели и интереси, вземете пример от гърци, сърби ...., не изпитвате ли чувство за срам !?

 



imageimageimage
imageimageimage



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3476498
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930