Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2015 14:16 - Евроатлантическата имитация
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 2666 Коментари: 4 Гласове:
4

Последна промяна: 16.01.2015 22:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

          Много хора по света гневно оприличават Европа със стара и грозна проститутка. Сериозно основание за това им дава обективната история на континента, преди и след новата ера. Тук се е родило робството, колонизаторството, лихварството, банкерството, капитализма, комерсиалната религия, проституцията.... Водени са най- много войни с неизброими жертви,  те не са свързани с осигуряване на препитание, оцеляване и пренаселване, а с чиста, хищническа лакомия за притежание и власт! Европейците са унищожили много цивилизации, духовни и материални ценности, окрали са значими неща от целия свят, плагиатствали са знания, създали са САЩ... Влезте в музеите и частните колекции на най- развитите европейски страни и ще разберете ясно, за какво става дума ! Развитието на цивилизацията, науката, изкуството, културата, показват недвусмислено, че притежанието на пари, не е критерий за значимост. Зверската, хищническа експлоатация на хората и ресурсите, създават нерешими екологически и социални въпроси, водят към деградация и самоунищожение. Европейските народи имат претенциите, че са най- цивилизованата и човеколюбива част от населението на Земята, обединяват се, премахват границите помежду си, създават ЕС. За съжаление, това не се извършва от хуманни съображения, а от чисто икономически и финансови, от малка група свръхбогати хора, като нов вид колониална политика, наречена неолиберализъм. При него се снемат всички държавни функции и защити свързани с производство, контрол, мита, ограничения и се дава път на частната инициатива и „свободния” пазар. Печалбата и парите се съсредоточават в ръцете на крупни, наддържавни финансови и производствени империи, които реално управляват света ! Всичко това води до тежки, финансови кризи, безработица и по-голяма експлоатация на работещите наемно хора! Внушава се илюзията, че всичко зависи от личната инициатива, работливост, находчивост, знания и умения... На практика се въвежда кастово деление и пропаст между 2-3 % притежаващи капиталите и 97- 98 % наемни работници, пенсионери, социално слаби и безработни ! Създава се фалшива реалност, в която капитала се грижи усърдно за нас, тъй както вълкът се грижи за агнето ! Ето някои примери и аспекти:

imageimage

 

 

            С раждането, европейската държава се грижи за децата, имунизира, обучава, особено отношение има към болните и неравностойните, създава правила за отглеждането им. В древна Спарта, новородените са потапяни в студена вода и са се отглеждали само здравите и жизнени деца, подобно на естествения подбор в природата. ЕС приема това за варварско и дивашко отношение, започват имунизациите, инвитро оплождането, сурогатните майки, формира се пазар за деца !? Цяла индустрия, фирми, сдружения създават и се хранят от нещастията на семействата. Целта е да се спасят повече деца, даже и с такива увреждания, за които по-доброто решение е евтаназията ! Тези деца се превръщат в потребители и източници на печалба, независимо от тяхната обреченост ! Развива се показна благотворителност, събират се помощи, демонстрира се грижа! Никой не търси обаче истинските причини, виновните за това, не ги отстранява с профилактика, анализ , наказание и възмездие. В древна Спарта не е имало детски диабет, аутизъм, множествена склероза, деца пеперуди и пр.... Доказано е, че тези болести са причинени от многото, ненужни имунизации, Е добавките, ГМО в храните, химикалите с които плодовете и зеленчуците се обработват за трайност, външен вид и пр...., но ЕС не се занимава със съществените проблеми, той само имитира грижа, особено когато става дума за финансови интереси! За да може и най- тъпия да разбере написаното, ето един опростен пример: Представете си, че нечия лакомия и безотговорност ви е продала продукт от който сте изгубили зрението си. Вината е трудно доказума и възмездие няма ! Но нахалството не свършва до тук, виновника нагло става инициатор на вашето скъпо и негарантирано лечение, като източва всички, ваши средства, допълнително събира пари от състрадателни хора !? Фармацевтичните гиганти са едни от най-крупните представители на финансовия капитал и управляват голяма част от света! В гонитбата на огромна, принадена стойност, те сами създават страшни проблеми и после ги решават с парите на болните ! Проведено е изследване над голяма група болни хора над 15000 души, които били разделени на две равностойни части. На първата в продължение на години се е давало само плацебо (имитация на лекарство), втората е била лекувана с най- добрите известни и утвърдени лекарства. Крайният резултат показва, че втората, истински лекувана група е дала два пъти по- висока смъртност от нелекуваните !? Това категорично показва, че социалната и здравна имитация е навлязла здраво не само в ЕС, а и по целия свят !

imageimage

           Подобен е и въпроса, защо средното образование 11-12 клас, не е задължително в ЕС , при това приемано за успешно с тестове за реални знания !? В престъпната, българска Конституция, е записано задължително учене до 16 годишна възраст, което дефакто означава, повтаряне на първи клас до навършване на възрастта, без никаква връзка с реално придобитите познания !? Да не говорим за съдържанието на учебните програми, в които духовните проблеми и принципи напълно отсъствуват, морала и етиката са мръсни думи, а юридическите, политическите и здравни познания са почти забранени !? После техните носители се явявяват като висш ешалон от „кадърни”, богопомазани магьосници и  шамани, на които трябва да се вярва задължително !? Т.е. учене проформа, без връзка с нуждите на обществото, без осигуряване на работни места, остава да ви светне лампата за целта на евросоциалната, образователна имитация. Целта е народа в масовата си част да остане необразован, лесно манипулируем, умствено ограничен потребител ! Последиците от това евроорганизирано действие са очевидни – кастово делене,  религиозен фанатизъм, насилие, тероризъм....!

 

          Една от най- големите евроимитации е свързана с мултикултурната и религиозна толерантност, ще кажете, това вече си е цивилизационно постижение!? По улиците, прегърнати, ръка за ръка, се разхождат жени надянали бурки заедно с Кончита Вурст!? Протяжния вой от минаретата на джамиите се съчетава с хоровото пеене на християнските храмове, а юдеите се тръшкат безплатно в кръг под такта на чуждата музика !? Циганора джебчийства и краде необезспокоявано, използувайки транса и религиозния екстаз!? Истината пак е съвсем друга, старата европроститутка приема всеки, от всякъде, който има пари ! Например броя на руснаците притежаващи имоти в Англия, значително превишава броя на англичаните в камарата на лордовете! Бедните успели да се доберат и останат по някакъв начин в евродържавите и да се размножат там, не са особено желани, те работят най-мръсната и нископлатена работа. Те са и най- големият европроблем, защото пряко виждат огромната диференциация между бедни и богати, методите, начините и за сметка на кого, Европа е забогатяла!Те не приемат т.н. европейски ценности и култура, не са съгласни с кастовото делене по рождение, с ролята на парите! Така се ражда организирания тероризъм, винаги се намират необразовани, фанатизирани лумпени, които убивайки невинни, мирни граждани си мислят, че си осигуряват място в несъществуващ Рай! Но има и друга много съществена причина- европейската илюзия за справедливост и социално равенство, която обезмисля и обезценява човешкия живот ! Евродържавите реагират моментално, защото е нужна само още една крачка за да лъснат и разкрият поименно виновните за устройството на днешния свят и терора да се насочи към тях! Лесно се разпознават по охраната, оградите, палатите, яхтите, личните самолети ....! Остава да се разбере и осъзнае правилото, че религиите и културните традиции не са проблемът и врагът, никой не трябва да мисли че неговите вярвания са най – добри, да се опитва да ги налага над другите, общия враг са парите и наложената монетарна система разделяща хората ! В опита за създаване на ислямска държава , се сражават много родени и обучени в стара Европа граждани от почти всички държави от ЕС !? Те воюват и против измамните европейски „ценности”, против евросоциалната имитация и илюзия, лошото е, че наивно го правят само от религиозни съображения, а не от общочовешки, не срещу финансовия капитал управляващ света! Защото не Аллах, а природата, вселената са велики и безкрайни, само един малък астероид е достатъчен да унищожи Земята, заедно с всички религии и вярващи !

imageimage

imageimage

imageimage

imageimage
imageimage
          Това е мултикултурката, религиозната толерантност, евродирективите, дали са съвместими !? После Европа фалшиво плаче и се вайка ! Тук може да прочетете и за още един аспект на евроимитацията свързан със затворите и съдебната система:
dedenze.blog.bg/politika/2014/12/30/evropeiskiiat-humanizym.1326600

   
        Имитациите не свършват дотук, най -недостойната част е свързана с възрастните и неравностойни хора. Неолиберализма поставя тяхното оцеляване и препитание в ръцете на властвуващите за деня. При бедна държава потънала в дългове те са най- уязвимата част, обречена на бавна и мъчителна гибел. Евросоциалната имитация и неолиберализма не е заделил и компенсирал инфлационно средствата, които те са предоставяли чрез задължителните данъци на държавата в продължение на годините в които са се трудили ! В бившите страни на соц. лагера, освен данъците, не се отчита и формираната държавна собственост, промишленост, материална и суровинна наличност, енергетика, инфраструктура и пр.... Така правителствата на ЕС раздават пенсии и осигуровки от държавния бюджет, те се явяват благодетели, правещи помен с чужда пита !? В евроимитациите не са познати категориите срам, чест, достойнство, доблест, парите на техните деди са окрадени персонално, а наглеците сами са си сложили ореол на спасители !? Те „хуманно” раздават пенсии и социални помощи, подобно на милостинята по религиозните празници !? Мечтата им е масова, тиха смърт на пенсионерите, социално слабите, неравностойните, за която работят с пълна сила ! Примерите са много, но най- фрапиращите са удължаване на пенсионната възраст до смъртта, ограничение на работата и правомощията на ТЕЛК, принуда на хората да продадат имуществото си ...! После показно и срамно, пред обективите на медиите, се раздават помощи, топла (котлова) храна, дрехи, проявява се „състрадание” и  пр....!?  Евроатлантическото лицемерие е безкрайно, то не решава проблемите на хората, то единствено и само, имитира решение ! Вземете крупните, античовешки действия на финансовия капитал, който се храни от лихвите, фалита на банките, инфлацията, печатането на пари без покритие и пр... ! Какъв е техния социален ефект, кой в крайна сметка и с какво плаща !? Какви са реалните права и свободи на обикновения човек, ако се замислим той даже няма право да умре по собствено желание, защото ще намали броя на потребителите !? В ЕС няма смъртна присъда и за най- големите и страшни изроди, нямаме и право на евтаназия !? Какъв хуманизъм, какви ценности, какви грижи - трябва да си едновременно достатъчно ограничен, нискоинтелигентен, нискообразован, тъп, глупав и прост, за да повярваш !?

image

 







Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. nikikm - Много добър материал!
13.01.2015 19:31
Много хубав и обхватен!С едно само не съм съгласен и моля да не ми се сърдиш: .."Европейците са унищожили много цивилизации, духовни и материални ценности, окрали са значими неща от целия свят, плагиатствали са знания, създали са САЩ... "

Това просто не е вярно в исторически план!Най-старата цивилизация в света,както се очертава за сега поне е тракийската,т.е. българската,защото траките е чуждо наименование на огромен брой български племена! Населявали са Мала Азия,Балканския полуостров и голяма част от Европа! Европа е българско име,а т.н. гръцка култура си е чисто българска,"взета назаем",за да не кажа крадена от т.н. гърци,които не са гърци,а етиопски данайци!Та българите не са взели,а са ДАЛИ всичко на тогавашния свят-култура,писменост,земеделие,обработка на метали,знания за природата и обществото,математика и каквото ти дойде на ум!Обожествявани са!Не случайно Раковски извежда името богари,като Бог-ари-ора-хора,Божи хора! Това,което твърдиш,маоже да се приеме за вярно,но не е направено от българите,а те са европейците,главно!Макар сега да изглежда другояче!Наполеон не напразно е казал,че "Историята е една общоприета торба с лъжи!"Това просто за доизясняване и надявам се,а и знам,че няма да ми се разсърдиш! Поздрави!
цитирай
2. dedenze - Няма за какво да се сърдя nikikm, напротив благодаря за коментара !
13.01.2015 21:16
Много ми се иска това което твърдиш да бъде доказано с безспорни факти. Като факта, че ние сме донесли много по- малко злини на хората !
цитирай
3. nikikm - Деде,
13.01.2015 21:41
доказано е повече от това,което ти пиша!Аз не съм историк,просто се интересувам.Ако се заровиш брат в нашата история истинската,...нямаш представа..!За това ни хулят и плюят по света,защото НЕ ОНИЯ,НИЕ СМЕ БОЖИЯТ НАРОД! НО ДНЕС ТЕ ВЛАДЕЯТ И В БИБЛИЯТА Е ПИСАНО ЗА ТОВА! Па ти не се свръхвпечатлявай,наред съм с ума,поне за сега!нО,АКО ХОРАТА ЗНАЕХА....НЕЩАТА ДНЕС ЩЯХА ДА ИЗГЛЕЖДАТ РАЗЛИЧНО! зА ТОВА ТРЯБВАТ БУДИТЕЛИ,БУДИТЕЛИ И ПАК БУДИТЕЛИ!Както някога.защото със заспал,всичко може,НО ДАЙ БОЖЕ ДА СЕ СЪБУДИ НАРОДА!
цитирай
4. dedenze - Светла е тази вяра, заразна и не вреди на никого !
13.01.2015 23:10
Народа трябва да се събуди и да вземе живота в ръцете си ! Друг няма да ни помогне !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3477300
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930