Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2014 15:45 - Политиката на прехода
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 1526 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 16.11.2014 18:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

            Т.н. „преход”, всъщност е връщане назад към стара, капиталистическа България, извършен от група юристи, икономисти, агенти на чужди служби, хора с хуманитарно, военно и езиково образование, както и без образование, с явна и тайна помощ отвън ... Статистиката показва, че в състава на ВНС е имало 187 служители и доносници на ДС, няма данни, колко са били агентите на ЦРУ, МОСАТ, МИ6 и пр....!? Технически грамотните, разбиращи от производство и техника, технологии, се брояха на пръсти, така е и до днес, те рядко се появяват в политиката, повечето имигрираха и работят за чужди икономики !? Медиите масово промиваха мозъците на хората, че от утре ще настъпи едно благоденствие и просперитет, което даже и комунизма не смееше да обещава! Но при едно условие – да се ликвидира напълно държавната собственост и производства, да се извърши криминално, преразпределение на благата, като за всичко се обвини и заклейми хипотетичния, комунистически блян, неписано да се лустрират 1200000 членуващи в БКП !
dedenze.blog.bg/politika/2011/02/26/etimologiia-na-syvremennite-nashi-politici.694540
           Успешният, нов човек, трябва да е „демократ”, русофоб, сащофил, антикомунист, подръжник на евроатлантическите ценности, даже и те да са в разрез с българските интереси, бит, религия и култура! Да, така се върнахме към капитализма, но не към модерния нов, а към стария, първобитен, неидустриален, без аграрен и скотовъден елемент , модел неприсъщ даже и преди 1944 г., с всички произтичащи от това нещастия!

            Днес 25 години след това, същите еничари извършили ликвидацията на държавата отчитат, че прехода „успешно и необратимо” е завършил. Приетата форма на представителна, партийна демокрация, не разрешава формиране на общонационални цели, приоритети, задачи, защото партиите са финансово и властово обвързани с частни олигарси, фирми и задължения, мафиотски структури, чужди интереси, нямащи нищо общо с националните! За 25 години не съществува такава програма за развитие, базирана на науката, футурологията и развитието на човечеството, обща за партиите, няма референдуми по най-важните за българите въпроси ! Партиите безсрамно обявяват към кои европейски партии принадлежат и чии интереси защитават и прокарват у нас, нямат собствени политически позиции! В България има въведена т.н. пазарна икономика в която реално и умишлено сме лишени да участвуваме по десетки причини ! Изхождайки от законодателството и продажността на политиците, корупцията, с математическа точност може да се докаже, че всяка инициатива тук, в частно производство на нещо, е обречена на гибел! „Успеха” се състои в това, че прокудиха 3 милиона кадърни българи по целия свят, че 25 години имаме отрицателен търговски баланс, че държавния дълг нараства с всяка изминала година и е с пъти по- голям от този който имахме през 1989г. ! За успех се определя ликвидацията на селското стопанство, унищожението и разграбването на фабрики и заводи, продажбата им на скраб, превръщането на държавата в колониално зависима и ограбвана!? За успех се отчита факта, че всеки член на ЕС може да си купи свободно част от България, че имаме на наша територия безплатни, военни бази на САЩ !? За успех се отчитат чуждите банки, молове, медии, разпределители,  енергопроизводители, концесионери, консултанти, НПО и пр... източващи оскъдните, български средства, наричат ги цинично „инвеститори”! Малкото, истински инвеститори в конкретни производства бяха прокудени с бюрокрация, корупция, данъци, кражби с отказ за държавна подкрепа ! Безработицата нарастна, квалификацията изчезна с имигрантите, над 40% от хората живеят под прага на бедността, битовата престъпност, кражбите станаха нормално ежедневие, условията в затворите значително по- добри от тези в катуна и махалата !? Магазините са пълни с блянуваните в соца ковбойки, банани, вносни цигари, уиски, кока –кола и какво от това, когато нямаш работа, доходи, здраве и сигурност !?
           В услуга на чуждите интереси, започна заличаването и подмяната на историческите истини, отричане на всичко постигнато, на основните човешки добродетели, реставрация на хилеро- фашизма. В тази гадна дейност се стигна до там, че в детската асамблея "Знаме на мира" , оценена високо от целия свят, с организатор Людмила Живкова, се твърди че участвували децата на терористи, комунисти и пр...????
http://freeoldmen.blog.bg/technology/2014/11/10/temata-na-nova.1312187

            Говорителите на медиите включително и БНТ, едногласно подблейват и показват „основните ужаси” на тоталитаризма – няма свобода на словото, уседналост чрез жителство и забрана за пътуване, чакане за кола и жилище, неконвертируема валута  .... Тихо пропускат други истини и факти, днес също има цензура (нарича се модериране), мен лично ме изгониха (баннаха) от частния форум „Наука .бг” без да съм нарушил правилата на форума, но не съм поддържал евроатлантизма !? Опитайте се да кажете нещо по някоя медия без да плащате !? В соц. Югославия, нямаше жителство и забрана за пътуване и работа в чужбина, скроиха им шапката с етно-религиозната карта, бомбандираха ги, наложиха им изолация и ембарго, но до днес те запазиха националното си достойнство, нямат политическа проституция !? Т.н. жителство регулираше пренаселването на градовете, София град проектиран за 600-700 хиляди души, днес е град държава с над 2 милиона жители, тук е съсредоточено всичко, НС, Правителство, служби, митници, агенции, посолства, партии, банки, медии и пр.... Излезте по улиците, вижте задръстванията, мръсния въздух, запрашеността, озверелите физиономии – харесва ли ви !? Нека честно да видим, за какви забрани става дума у нас, категорично, като личен свидетел, мога да заявя, че всеки, средно интелигентен човек, който искаше, имаше десетки начини да имигрира, без никаква опасност за живота, хиляди го направиха! Друг е въпроса, ако години наред си бил бард, лансиран литератор, партиен другар, участник в ловните подвизи и дружески веселия в компанията на Тодор Живков, после отиваш на запад, разказваш, украсяваш, плюеш и печелиш пари от това, чадъра ти е вързан в кърпа, така е по целия свят и в ЦРУ е така, вЕрвайте ми !!! Днес на същия роден "великан" му откриха паметник в София, финансиран отвън !? Сега за колите и жилищата, чакаше се за тези предоставени от държавата на ниски цени (двустаен 65 м 2, панелен с ТЕЦ в Люлин, струваше 7200 лева в 1979г.)! Сега попитайте по-възрастните – имаше ли свободен пазар на имоти, жилища и коли !? Имаше, по- скъпичко, но имаше, колите, които съм карал тогава и на голяма част от моите познати и роднини бяха от там, купуваха се веднага ! Ако толкова си умрял за банани, ковбойки, западна електроника и техника, имаше Кореком с долари и преводни рубли, имаше и черен пазар за валута! Но никой не умираше от глад, нямаше безработица, просяци, обратното, престъпния контингент, без постоянна работа се ловеше по баровете и кафенетата и се устройваше на работа !? Лишаваше се от слободия на гърба на родители и близки, това лошо ли е, точно тези лумпенизирани типове, по-късно се вписаха в „бойните” партийни отряди, в демонстрациите, грабежите и палежите, така до днес !

             Днес всячески се заличават и унищожават документи за производствената мощ на НРБ и това, което беше направено за 45 години ето една малка, кратка част:
http://forum.clubpolitika.com/index.php?showtopic=24031
http://bezlogo.com/2012/10/%D0%B2%D0%B8%D0%BA-%D0%B7%D0%B0-%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0.html
             В тези материали почти нищо не се казва за цели отрасли, лека промишленост, селско стопанство, тежка и електро промишленостти..., ако само годишното производство на всички видове ел. двигатели се подреди в ред, един до друг, щяха да покрият всички граници на България с тях! В Елпром имаше 120 завода, два института и стотици хиляди работници, дано някой ги опише по подробно, преди пълното забвение и омаловажаване! Четете, търсете, скъпи, млади хора, нищо, освен ликвидацията, омерзението и загубата на национално достойнство, не е започнало преди 25 години !. Ето един от създателите на българската електропромишленост:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0_%D0%91%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%BE%D0%B2
Тук нещата са описани по-мащабно:
bgistoria.jimdo.com/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BA%D0%BE%D1%8F%D1%82%D0%BE-%D0%B8%D0%B7%D0%B3%D1%83%D0%B1%D0%B8%D1%85%D0%BC%D0%B5/

            
            Да се върнем на големите лъжи на „прехода”.  Първата стартирана от наивника, предател Горбачов, че света ще се разоръжи, се изрази в ликвидация на Варшавския договор, но НАТО не се ликвидира, а разшири! Врагът го няма, но икономическите и геополитическите интереси останаха, НАТО днес ги обслужва всячески! Втората беше, че ще се появат инвеститори, включително и във военната промишленост, които ще създадат работни места и нови производства у нас, почти няма такива, има печалбари, които не създават БВП, изнасят спечелените капитали с милиарди годишно !? Третата решаваща лъжа е, че държавата е лош стопанин, затова всичко държавно трябва да бъде ликвидирано и подменено с частно, така се стигна до съдбата на банановата република в която не растат банани! Резултата от тези действия освен демографска катастрофа, обрече на геноцид и бедност основната част от населението. Мащаба и ужаса е толкова голям, че и циганите започнаха да имигрират, тук останаха болни и възрастни хора !? Приходите в бюджета се формират само от данъци, акцизи и такси, които са крайно недостатъчни, започнаха заемите от евроатлантическите банки, за които никой не може да каже как и с какви средства ще се връщат!? Това поставя държавата пред ясната перспектива за пълна зависимост и ликвидация! Престъпността на третата лъжа се илюстрира с този пример – в Германия над 50% от БВП се формира от държавни фирми и участия!? За най-големите тъпанар- политици от ранга на Иван Костов, възниква въпроса как се допусна, освен всичко останало, да внасяме от Китай, Турция (държави не членуващи в ЕС) тоалетна хартия, сапун, перилни препарати, храна...., къде са защитните мита и ролята на приватизираното, родното производство!? Не е ли ясно, че със заеми не може да се живее, само с туризъм, проституция и хазарт също, трябва нещо да се произвежда и изнася, или поне да обезпечава вътрешните потребности !? Нека правителствата ви дадат сведение, колко пари се харчат годишно само за печатарска и копирна хартия, от къде се внася, а вие си направете изводите ! Истината е, че държавата е подложена на пълно материално и финансово източване и обедняване! Това е подготовка за евтино изкупуване ! Когато Турция влезе в ЕС, а това ще се случи съвсем скоро, ние ще бъдем безпрепятствено изкупени от тях и стария великотурски мерак ще се реализира напълно законно, безкръвно и лесно ! Политиците ви успокояват, че земята не може да се изнесе, да но българите ще бъдат унищожени, изгонени или набутани в резервати с автентичен фолклор, подобно на индианциите... Четвъртата преходна лъжа е свободата на словото и медиите ! Вече и западните наблюдатели ясно отчитат, че такава свобода у нас няма, че те включително и държавните БНТ, БНР обслужват партийни интереси, евроатлантически мераци и „ценности” !
              Много хора считат, че не е възможен друг път и преход към пазарна икономика, връщане към капитализма, това в един глас пеят и хората ангажирани с финансираните отвън НПО и западно зависими партии! Възможен е, ключа се крие в държавното управление и формата на демокрацията ! Ще го опиша друг път в категория „Технологии” на блога, защото все по малко се четат и осмислят по- дълги постинги, твърди се че в годините на прехода над 50% от българите са имали психически проблеми! Просто казано – побъркаха ни, но в природата има плюс и минус, така и в живота има възмездие за стореното зло ! Ако разбирате смисъла и значимостта на казаното, разпостранявайте и от ваше име, нямам авторски претенции !

 

image

imageimage

Новите, евроатлантически ценности и свободи !

image





Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. nikikm - Ех,деде,деде!
11.11.2014 23:07
Какво да кажа,като за всичко си прав!
цитирай
2. dedenze - Благодаря за съпричастността nikikm !
11.11.2014 23:14
Ще ми се да можеше да ми кажеш, че всичко може да се оправи, но ще го приема за лъжа !?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3480644
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930