Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2014 14:12 - Айн цу, звайн цу, дрън !
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 2032 Коментари: 6 Гласове:
7

Последна промяна: 27.03.2014 22:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
           Бях намислил този постинг да го публикувам в категория Забавление, но когато приключих качването, никак не ми стана забавно, затова го насочих към категория Политика. В тази категория също има смях и забавление,  пълно е с шегаджии, политикани, вземащи се насериозно ! Извинявам се че в постинга са показани политици само от една партия, другите не са по- добри и по- малко смешни, няма да ги пропусна в следващите писания !
          Крилатата фраза на футболната ни звезда бе подета от родните политици, много от които отговарят и на идеята в гатанката от преди 30 години „Коя е тази родна поетеса, на два строя метреса ?” Може да се перефразира актуално така: "Кои са тези родни политици, в два строя носещи ибрици ? " Ибриците основно се ползуват активно при срещи, приеми и седянки по света, в услуга силните на деня. В тъжните години на прехода, съвсем демократично, в НС се организираха всякакви, безплатни, езикови курсове в работно време. Нужно беше да се знае, какво точно трябва да се мие и грешки не биваше да се допускат! Ето какво казва Бойко Борисов:

          „Нашите министри и кметове са предимно млади хора, завършили навън, с по няколко езика, много добри експерти са, заедно с мен знаем по 2-3 езика.

         В интервю за bTV през 2010 г. в отговор на въпрос как е с чуждите езици премиерът обясни: "Справям се прекрасно. Защото виждате практиката в Европейския парламент - всеки си говори на неговия език. Така че изобщо не се усеща необходимост да знаеш чужд език, но разбира се пък аз си комуникирам прекрасно с хърватите, сърбите, руснаците, македонците. Което пък не могат да правят други." Той разказва, че все пак учи английски от кутия с думи, която стои в колата му. „Чуя ли "Конгречулейшън, дженерал", преставам да слушам”, призна Борисов тогава.

         Да си припомним вица за двамата дървени, шопски полицаи, пред които спира западна лимузина, шофьора сочи карта и ги пита „Ду ю спики инглиш, шпрехен зи дойч, парле ву франсе ...” при което те дзяпат облещено, викат НЕ и отстъпват назад. Когато колата потегля, по младия казва „Вуте за да се опраим,  езици требе да учим !”, а другия му отговаря „ За кво са ни Нане, този де знаеше много, оправи ли се?"

        Незнанието на езици може да се преживее, но шопския манталитет е много по- опасен и започва от сентенцията „ От Витоша по- високо нема, от Искъро по- дълбоко нема, от София по убаво нема !” После продължава : „Hикoгa нeмa дa мe ocъдят тoлкoвa, кoлкo я cъм откраднал.” „Зaкoнo e тecнa вpaтa у шиpoкo пoлe. Caмo улaвитe минавaт през нея.” „Свето требе да се върти около нас, а не ние около свето!” „ Haй мpaзим дa миcлим, оти кат мислим се сгрешим.” Ето някои шопски, многоезикови, международни реализации от най- новата ни история:


image

 
image

image

imageimage

image

image

imageimage

image

image











Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. born - Трагична работа ! Но може би е за п...
09.03.2014 14:42
Трагична работа ! Но може би е за предпочитане пред рафинираните мръсници ? Не съм сигурен. Кажете Вие.
цитирай
2. dedenze - Много се спори дали и те не са сред най- рафинираните мръсници born ?
09.03.2014 14:55
Много неясни посещения по света направиха, много прегръдки и целувки с престъпници също, много съдебни дела, много олигархични игри, офшорки и пр....Най- лошото е, че в стремежа към гъзомиярство, вече явно продават националните интереси и оплюват България в политическата си импотентност !
Не ме разбирай неправилно, че другите играчи на политическата сцена са по- сой ! Те са същите, защото ги мотивира само личният финансов интерес !
Затова е нужна смяна на модела с представителна демокрация и пълни мажоритарни избори.....
цитирай
3. born - Нищо друго не мога да кажа, освен - ...
11.03.2014 23:10
Нищо друго не мога да кажа, освен - напълно съгласен ! Проблемът е как да стане /или както е модерно да се казва на папагалски - как да се "случи"/ ?
цитирай
4. dedenze - Има начин, не е лесен но има Борн!
12.03.2014 16:10
Ужаса е, че българите вече са угодно завсими от партиите, даже и повече, примирени са с ликвидацията на държавата !
цитирай
5. born - И все пак ще ми бъде интересно /и то ...
12.03.2014 18:10
И все пак ще ми бъде интересно /и то твърде интересно/, какво е мнението Ви по въпроса. Ако не Ви е удобно като коментар, може и като лично съобщение.
цитирай
6. dedenze - Нямам никакво неудобство да Ви отговоря Борн !
12.03.2014 18:43
Напротив, за мен е чест ! Прочетете този постинг, той е трета част, запознайте се и с другите две части, които са преди датата на последния:
http://dedenze.blog.bg/politika/2013/11/26/iskame-li-bydeshte-za-bylgariia-chast3.1211136
Обърнете внимание на посещението, коментарите и оценките на трите постинга ! Последният, даващ напълно конкретно и реално, изборно решение (част 3), при съществуващо законодателство, беше със спряни броячи, за да се прати в "трета глуха" !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3476680
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930