Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2014 15:09 - Играта продължава
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 1308 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 29.01.2014 15:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

           Хитрата политическа игра на тарикати и абдали, продължава с пълна сила независимо, че от българските избори нищо особено не зависи, освен келепира на нашенската, политическата класа. Изборите за европарламентьори е особено вкусен, защото е свързан с космическо за нашите мащаби заплащане, без особени професионални изисквания към „кандидатите”. За там обикновено се издигат като награда видни, партийни дейци, които тук вече са употребени с голям лайнометски, активистки опит и заслуги. Още преди изборите и официалното им „издигане”, повечето от тях вече са ясни за всички. После започва овайкването, че клепат държавата и работят против интересите на българите ! Това и всичко останало, ще бъде така до финализирането на българската държавност, което ще се състои в обозримо време. Единственият микрошанс за промяна може да бъде свързан с промяна на обществения строй чрез пряка демокрация и пълни мажоритарни избори не само на партийни членове, което е крайно, партийно неугодно!
http://dedenze.blog.bg/politika/2013/11/26/iskame-li-bydeshte-za-bylgariia-chast3.1211136
          В днешната ситуация от особена важност е имигриралата, по- образована и интелигентна част от българите, да бъдат лишени и ограничени в гласуването при всякакви избори. Причината за това е, че трудно могат да бъдат агитирани и манипулирани от родните партии, особено от по -бедните нови. Това става най- лесно, като се лишат от правото за гласуване по интернет. Основният аргумент в това отношение е, че може да се наруши „тайната” на вота, да се създадат предпоставки за купуване на гласове ! Нека сега след 24 години ужасяваща демокрация и тайни вотове да видим реално какво става : Първо, ако някой иска да разбере какъв е бил вашия вот няма никакви проблеми за това ! Може да стане с много, оборотни, технически средства – мобилни телефони, миникамери - предаватели продавани навсякъде, които освен в избирателя, могат да се монтнират и т.н. „тъмна стаичка”... Друг вариант са белязаните бюлетини ( сега се говори за номерирани такива). Но най- простия начин, на който се позовават социологическите агенции в прогнозните резултати, е чистосърдечното признание на избирателите, трябва да се отбележи че резултатите им са точни +/- 1-2 % ! Второ, в условията на прехвалената „демокрация”, когато никой не може да бъде съден за политически убеждения и има пълна свобода на словото, на кого е нужна анонимност и тайна на вота !? Това явно обслужва неморални, слаби хора, зависещи от партии и съмнителни лица. Хора, които са се намърдали на службички и местенца при „врага” и не искат да бъдат разкрити. Пляскат с ръчички, пеят псалми, но когато дойде време за действие, стават престъпници, предатели и мръсници. НС и партиите са пълни с такива ! Законодателството и Конституцията, явно защитава и лансира подобни хора, които не могат открито и честно да заявят своите виждания и принадлежност, хора без доблест и чест, за тях е тайната на вота, анонимността ! Стига се до там, че Конституционният съд обявява за противоконституционно гласуването по интернет, защото се нарушавала тайната на избора !? Сега предполагам, че почвате да разбирате уважаеми сънародници, каква желязна Конституция са ви спретнали партийците, кого и как защитава ! От огромна важност е нашият живот да премине в партийно омагьосан кръг от наглеци и продажници !
           Свръхумниците на ГЕРБ, предлагат официално, държавно купуване на гласове с валчери за административни услуги, с което гласуването да стане привлекателно и почти задължително. Интересно защо не предложат ето това:
http://dedenze.blog.bg/politika/2011/08/13/mejdinno-prekrasno-reshenie.801070
          Та да се върнем на тайната на вота, явно там се съдържат всички оправдания, амбразури, окопи и партийни блиндажи. Повече от половината българи са готови и явно обявяват за кого ще гласуват, не обичат анонимните. Даже за тези, които се явяват и агитатори е измислен денят за размисъл! Кое и на кого пречи, да се въведе смесена форма на гласуване- явно и тайно. Тези които са съгласни да дадат вота си явно, е достатъчно само с ЕГН  и някакъв кратък, скрит, регистрационен номер да гласуват по интернет, подобно на извършеното при преброяването на населението в 2011 г. Даже може да има и обратна връзка за да се определи, дали някой не е променил вота ! Партиите ви казват, че работят за вас, хората, защо не ви предоставят възможността да гласувате по интернет от къщи, а тези, които искат тайна на вота да ходят до урните !? В края на краищата, за какви избори и далавери става дума пак, не е ли най-добре :
 
http://dedenze.blog.bg/novini/2014/01/25/novata-dyrjava.1231642
         Новият избирателен кодекс е пълен с несъществени козметични промени, утвърждаващ господството на нашите престъпни, омръзнали партии, техните „лидери” и слуги, така... до края на България ! Всичко е вързано с печелене на незаслужени пари от политическата класа до последният, възможен момент, за сметка на народната мизерия и безпътица !

 

 

 imageimageimage

 





Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3468069
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031