Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2013 14:56 - Искаме ли бъдеще за България ? (част1)
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 7148 Коментари: 21 Гласове:
11

Последна промяна: 25.11.2013 01:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

          Години наред в българското самосъзнание изкристализира явно отрицателен отговор на този въпрос! Политическата, управляваща класа се опитва да придаде патриотично - угрижен нюанс на безобразията които върши, на геноцида и предателството. Главната цел и смисъл на подобно поведение е разграбването на държавата, осигуряване пари, образование и работа на децата -наследници в развитите държави, свободното придвижване и живот на по- уредени места, за сметка на останалите българи. Нароиха се и националистически партии, фашистки и други крайни движения, които също не мислят за България, защото в 21 век не може да се иска държава, без етноси, разлики във вероизповеданието и езика за общуване. Никой не бива да забравя, че древна България е създадена от различни етноси, с различни религии, обединени с обща цел за държавност и значимост! Нека не демонизираме турското робство и исляма, а с исторически факти, безпристрастно да анализираме този период. Първо да уточним, кой, как и защо пороби българите, каква държава са имали в този исторически момент !? Защо Цар Шишман бяга от Търново и оставя неговата защита на Патриарх Евтимий. Защо турците не са посмели да  убият духовния водач на българите, заедно със стотици други зверски избити, а са оценили неговата смелост, святост и саможертва !? После, по- късно, по време на робството, законите са били равни за всички,  християнската религия, българската писменост и училища разрешени, възможността за придвижване и учене по целия свят също. Стопанската дейност не е ограничавана, имало е много, богати българи, участвуващи в управлението на империята, даже и в съдебния състав, осъдил Левски !? Поробените българи са имали право да притежават оръжие !? Да не бъдем и крайни, имало е унижение, ограничение, изстъпления, убийства, геноцид но къде и кога, властвуващи и победители не са го правили !?
           Националната деградация, изоставането в науката и познанието, индивидуализма, предателството, липсата на чест, достойнство, сила и държавност, ражда чуждофилството ! Формира се стадна народопсихология, която води към ликвидация на българското. Не се отчита факта, че българско самосъзнание  може да се породи и в други етноси, още повече, че в този географски район няма чисти етноси и раси. Тук даже има арийци и индианци, категорично определящи се за българи ! Националното самосъзнание в съвременния свят е по- скоро състояние на духа, приемане на традиции и култура, език и ценности, отколкото на расов, религиозен и етнически принцип. Всички познаваме десетки руснаци, евреи, турци, арменци,... които имат българско самосъзнание, работят за България и защитават нейните интереси, даже и извън нейната територия !
           Българските имигранти се славят със срам към своя произход и народност, трудно създават общности и рядко си помагат, милеят за роднините но не и за България, не създават лобита и не защитават нейните интереси. Лесно е да се сравним с другите народности, констатацията е тъжна, страшна и неперспективна. В най- новата история, проследете поведението на нашите европарламентаристи, котерийните, партийни борби за удивление на цяла Европа са пренесени и тук, против интересите на България !? Така въпроса, кой и защо върши това, стои пред всички нас „със страшна сила” ! Категорично това са политическите партии на прехода дами и господа ! Те в борбата за власт и облаги създават ненавист, омраза, разединение, сеят чуждофилство, поклонничество и зависимост, извършват геноцид и ликвидация на държавността !
           Инстинктивно и директно българите чувствуват, че избрания път е грешен, че родните партии се превърнаха в мафии, не желаят,  нямат умствения и човешки ресурс да решат основните, национални проблеми. Всички искат промяна, протестират, стачкуват, окупират, други търсят избавление в самоубииството. Много хора разбират гибелното, партийно управление, говорат за гражданска квота, за нови необременени с грабеж и геноцид партии, за реформаторски блокове ... За съжаление до днес няма ясна и обща платформа, цел, програма и ново предложение, партийте, техните медии в общ фронт продължават да сеят раздор и заблуди, продължават да се представят като спасители и народни благодетели !? Повече от ясно е, че са нужни основни, конституционни промени и нов обществен ред и морал. Нито едно, партийно ръководство, няма доброволно да се съгласи с това, да се раздели с привилегиите, незаслужените пари и облаги ! Има такъв труден, но достоен път, той се базира на принципите на пряката демокрация. Но преди това, всеки трябва искрено и безпристрастно сам да си отговори на главния въпрос: Искаме ли бъдеще за България ?
            В следващ постиг, ще се опитам да опиша как може да стане това, отчитайки днешните условия на конфронтация и окупиране на властта и НС от политическите партии !

 

image



Гласувай:
11



1. dedenze - Труден въпрос българи !? Нали ?
24.11.2013 18:11
Особено за партийците и техните симпатизанти ! Нека ви помогна, отказа от българска държава е равен на имиграция без право за връщане. Всеки има в рода си имигранти, попитайте ги как ги посрещат, интегрират ли ги в чуждото общество, приемат ли чуждите порядки и отношения, как гледат на тях, каква работа им дават, имат ли носталгия, чувстват ли се като дърво без корен. Парите компенсират ли несгодите, несигурността и липсата на Родина !?
Помислете за пролятата кръв на стотици хиляди предци, деди и родители създали тази държава с цената на тежък труд, лишения и живота си дори. Лесно се изяжда, продава, руши и унищожава, изключително трудно се създава държава ! Как мислите в днешната действителност и псевдоглобализация колко години и жертви още са нужни на Палестина за да бъде приета като самостоятелна държава, а това може и никога да не се случи !? ....
Хората отричащи българската държавност и история Хилендарския монах Паисий, преди много години нарече уроди. До днес това определение и оценка не се е променила ! Страшното идва когато уродите имат претенции за мнозинство и влизат в управлението на държавата, чрез уродливи партии и лични сметки !
цитирай
2. maistora - Искам и настояще
24.11.2013 20:37
и бъдеше!
цитирай
3. tota - Това се нуждае от доуточнение!!!
24.11.2013 20:43
"После, по време на робството, законите са били равни за всички, християнската религия, българската писменост и училища разрешени, възможността за придвижване и учене по целия свят също. Стопанската дейност не е ограничавана, имало е много, богати българи, участвуващи в управлението на империята, даже и в съдебния състав, осъдил Левски !? Поробените българи са имали право да притежават оръжие !? Да не бъдем и крайни, имало е унижение, ограничение, изстъпления, убийства, геноцид но къде и кога, властвуващи и победители не са го правили !?"

Кога са реформените актове, касаещи поробеното население?
цитирай
4. dedenze - И аз искам maistora !
24.11.2013 21:54
Целия ми живот премина в глупави промени, но настоящето и бъдещето трябва да си го направим сами !
цитирай
5. maistora - До tota
24.11.2013 22:00
Прочетете за периода на Транзимат 1839-1878г.
цитирай
6. dedenze - Късно са tota, в началото на възраждането !
24.11.2013 22:09
Но преди тях е имало много неща които трябва да се зачитат и уважават като например управлението на Видинския санджак от Осман Пазвантоглу, който кара аскера да служи в казарма с формата на християнски кръст, а полумесеце на минаретата замества с човешко сърце !? и пр....
цитирай
7. dedenze - Може да е късно aip55 !
24.11.2013 22:11
Но преди да отидем на онзи свят, за чиста съвест и чест, трябва да опитаме !
цитирай
8. tota - Прочетете за периода на Транзимат ...
24.11.2013 22:12
maistora написа:
Прочетете за периода на Транзимат 1839-1878г.

Благодаря!
Зная за Танзимата, но е редно да се упомене в материала Ви. Всички промени в различните области на обществото и на поробеното население са резултат от настъпилите промени в Европа и натискът от страна на европейските държави към Османската империя за реформи. Именно от тях в известна степен се възползва християнското население. В противен случай излиза, че всичко ни е било наред в рамките на Османската империя.
цитирай
9. maistora - До tota
24.11.2013 22:30
Така е. Но и сега Европа ни "натиска" за демократични промени, а резултат няма поради липсата на политическа воля, каквато дори султаните са имали.
Необходимо ни е ново възраждане.
цитирай
10. zaw12929 - Искаме ли бъдеще за България- от...
25.11.2013 07:16
Искаме ли бъдеще за България- отговорът е утвърдителен.
Като се прочете омесеното ви обяснениея съдържащо верни и неистинни твърдения и текста: „Повече от ясно е, че са нужни основни, конституционни промени и нов обществен ред и морал.” Става ясно накъде тикате каруцата- към изменения, които сега веднага да дадат властта на моралните реформатори.
Да, не съм против, но при спазване на Конституцията и законите, защото те са хармонизирани с тези на ЕС, които ни приема като демократична държава.
Още със старта днешните реформатори- тогава сини демократи започнаха
цитирай
11. zaw12929 - Още със старта днешните реформа...
25.11.2013 07:17
Още със старта днешните реформатори- тогава сини демократи започнаха
- от мухата да правят слон, като представиха България пред света, с картата на концлагери, дето сме надминали и хитлеристите
- после „заради бълхите изгориха аргана” – съсипаха селското стопанство
- невежи и злобни сами свалиха министър председатекя си, като не му гласуваха вот на доверие
- палиха портретите и обявиха за враг собствения си Президент
- после, лишени от човещина, чувство за доброта, толерантност, каквото налага демокрацията, а те се бяха обявили за единствените истински демокради, те започнаха да се делят, да се люспят и народиха 300 партии
- сините с вземането на властта и до днес, където имат микрофон ежедневно се занимават с „проблемите на църквата, с цел да я унищожават, което е най сигурното средство, че сините им глави са пълни с комунистически бръмбари! Помним двата синода!

цитирай
12. zaw12929 - Още със старта днешните реформа...
25.11.2013 07:18
Още със старта днешните реформатори- тогава сини демократи започнаха
- продължиха да ползват, като патерица на властта ДПС, както по традиция българите над 130 години унижаваме и си отмъщаваме на българските турци за онова време, ония 500 години, когато сме били роби, а сме си имали имоти, училища, църкви… сложно недомислие, при което започна да се множи омразата и днес тя е на всеки, срещу всеки.
- Днес и вие, не сте заблуден, а добре знаете какво искате – властта и затова ни съобщавате, че
„управляваща класа се опитва да придаде патриотичено - угрижен нюанс на безобразията които върши, на геноцид и предателството

Това не е само лъжа, това е подлост, каквато няма оправдание:
върши, на геноцид” – лъжа, сините съсипници не искат да я има България и искат властта за да я закрият
Съобщете в какво се състои геноцида на тази власт, която искате да свалите, защото не са управници сините, моралните, красивите съсипници на България, които не искат да я има България и искат властта за да я закрият
цитирай
13. zaw12929 - замислете се над вредите, които ...
25.11.2013 07:20
замислете се над вредите, които причиниха наречените днес реформатори на България. имате 4 години да разберете, че идват млади, способни българи със знания, които ще излязат с програма за национална кауза не само да я има българия, а тя да се нареди между проспериращите с икономика, която дава доходи . защото има култура, която дава духа на уважение, равнопоставеност, да ина една побеждаваща трудности българия: с учени и спортисти на световно ниво. амин!
желая ви успех и настроение
цитирай
14. zaw12929 - Имало ли е в САЩ робство?!
25.11.2013 07:24
tota написа:
maistora написа:
Прочетете за периода на Транзимат 1839-1878г.

Благодаря!
Зная за Танзимата, но е редно да се упомене в материала Ви. Всички промени в различните области на обществото и на поробеното население са резултат от настъпилите промени в Европа и натискът от страна на европейските държави към Османската империя за реформи. Именно от тях в известна степен се възползва християнското население. В противен случай излиза, че всичко ни е било наред в рамките на Османската империя.


КАКТО КАКВО ЩЕ ОЦЕНИТЕ, КОГАРО ДЕЦА СА ЗАКАЧАНИ С ВЕРИГИ КУМ ПРЕСИ ЗА ДА ... РАБОТЯТ...?! ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ
А КОЛОНИИТЕ... ТЕ РОБИ ЛИ СА, КАТО БЪЛГАРИТЕ И ВЪОБЩЕ МОЖЕТЕ ЛИ ДА МИСЛИТЕ РЕАЛНО С ФАКТИ, А НЕ С ВНУШЕНИЯ...
цитирай
15. dedenze - Благодаря zaw12929 за коментарите !
25.11.2013 11:41
С някои съм съгласен с други не, но това е пътя по който се ражда истината ! Ясно и точно трябва да си кажем отношението, позицията, да ги аргументираме и накрая общо да изберем най- правилното. Всеки греши, затова опита за налагане и обожествяване е опасен и смешен ! Темата ще има продължение, надявам се пак на коментари и честното ти мнение !
цитирай
16. batogo - !!!:)))Поздрав за постинга и позицията!
25.11.2013 13:58
Естествено е като българи да искаме бъдеще за България и то не какво да е, а добро за нейните граждани... Но, според мен, явно сме толкова обезверени и разединени, че не сме в състояние да се обединим около такава кауза, защото всеки се е устроил някъде, захапал е някаква службица и го е страх да не изтърве гювеча... С манталитета на дребни тарикати, успяващи чрез дребни хитринки да надлъжат ближния си, който манталитет трайно се е възцарил у нас, трудно ще постигнем стойностни цели и достоен начин на управление и живот в България. Иначе е много добре, че давате тази тема за размисъл...
цитирай
17. dedenze - Благодаря batogo !
25.11.2013 15:49
За мене е чест, твоята оценка и коментар ! Трябва да направим нещо докъто ни има, да обединим и убедим хората, че са нужни общи усилия и борба, това е наш дълг към всички българи ! Личното моментно благополучие е кратко и илюзорно !
цитирай
18. tota - Прочетете за периода на Транзимат ...
25.11.2013 19:41
zaw12929 написа:
tota написа:
maistora написа:
Прочетете за периода на Транзимат 1839-1878г.

Благодаря!
Зная за Танзимата, но е редно да се упомене в материала Ви. Всички промени в различните области на обществото и на поробеното население са резултат от настъпилите промени в Европа и натискът от страна на европейските държави към Османската империя за реформи. Именно от тях в известна степен се възползва християнското население. В противен случай излиза, че всичко ни е било наред в рамките на Османската империя.


КАКТО КАКВО ЩЕ ОЦЕНИТЕ, КОГАРО ДЕЦА СА ЗАКАЧАНИ С ВЕРИГИ КУМ ПРЕСИ ЗА ДА ... РАБОТЯТ...?! ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ
А КОЛОНИИТЕ... ТЕ РОБИ ЛИ СА, КАТО БЪЛГАРИТЕ И ВЪОБЩЕ МОЖЕТЕ ЛИ ДА МИСЛИТЕ РЕАЛНО С ФАКТИ, А НЕ С ВНУШЕНИЯ...

Освен внушенията имам собствено виждане по въпроса. Не намирам за необходимо да споделя тук, поради това, че целта на публикацията е друга. Факт е, че носим черти на народностния характер, повлияни от предшестващите ни времена. Без ни най- малко съмнения в това. Чест прави на автора, че повдига въпроси, които са болезнено актуални за съдбата ни.
цитирай
19. zaw12929 - После, по- късно, по време на роб...
02.12.2013 20:25
После, по- късно, по време на робството, законите са били равни за всички, християнската религия, българската писменост и училища разрешени, възможността за придвижване и учене по целия свят също. Стопанската дейност не е ограничавана, имало е много, богати българи, участвуващи в управлението на империята, даже и в съдебния състав, осъдил Левски !?

Това "по време на робството, " си го залепваме по инстинкт- не сме имали държава, но не сме били РОБИ и само прочитането на тази извадка го доказва и казвам: да се забрани употребата на думата турско робство, защото

Първо тогава не е имало и България и Туеция- също

виж: Майтап бе Ули!? - Великобританските тайни служби създали… Турция
http://zaw12929.blog.bg/
цитирай
20. zaw12929 - После, по- късно, по време на роб...
02.12.2013 20:26
После, по- късно, по време на робството, законите са били равни за всички, християнската религия, българската писменост и училища разрешени, възможността за придвижване и учене по целия свят също. Стопанската дейност не е ограничавана, имало е много, богати българи, участвуващи в управлението на империята, даже и в съдебния състав, осъдил Левски !?

Това "по време на робството, " си го залепваме по инстинкт- не сме имали държава, но не сме били РОБИ и само прочитането на тази извадка го доказва и казвам: да се забрани употребата на думата турско робство, защото

Първо тогава не е имало и България и Туеция- също

виж: Майтап бе Ули!? - Великобританските тайни служби създали… Турция
http://zaw12929.blog.bg/
цитирай
21. dedenze - Не мога да се съглася zaw12929 !
03.12.2013 01:56
През 15- 17 век е имало робство, насилствено покръстване и какво ли не ! Тота е права с уточнението за реформените актове които идват чак през 18 век ! Турция е наследница на Османската империя, затова народному е прието да се казва турско робство, въпреки че няма общо със съвременна Турция. Това е подобно на твърдението, че БСП е приемник на БКП, между двете партии и тяхната идеология също няма нищо общо !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3466957
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031