Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2013 15:58 - Геополитическите интереси към България
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 2477 Коментари: 3 Гласове:
7

Последна промяна: 21.11.2013 16:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

            Ако някой ви каже, че много обича българите и няма геополитически интереси към държавата ни, не му вярвайте, приемете го като най- голям враг! Най- тъпия българин е наясно от какво е продиктуван интереса и какво следва при продажността на нашата, политическа класа. Първите „ демократични” песни се запяха още на Кръглата маса и във ВНС с ясната цел да се омаловажи всичко постигнато и извоювано в България след 1878 г. и особено в НРБ. Под формата на антикомунистическа хистерия се отричаше всяко, даже и печелившо с пазарна обезпеченост държавно производство, омаловажаваха се природните богатства, находищата от кариерни, цветни, радиоактивни и благородни материали, бентонит, дървесина, минерална и геотермална вода и пр.... Общонародната държавна собственост се трансформира в частна, дребните остатъци са без защита от Конституцията и законите, тя не е неприкосновена както частната !? Реално народната, обща собственост, плод на труда и лишенията на поколения,  стана собственост на управляващите партии и бе разпродадена на цената на скраба, основно на чуждестранни фирми и лица, нагло наричани инвеститори !?
           Така днес осъмнахме почти без нищо българско, с отрицателен търговски баланс и растящи дългове към света. Встрани от медиите и научната информация останаха геополитическите интереси, които винаги са в по- дългосрочен план. Те не се коментират и представляват приоритетни знания само за владетелите на света – финансовия капитал. От 2014 г. всеки може да си купи българска обработваема земя. Само не си мислете, че някой я купува за да отглежда на нея компири, праз и други. Земята се купува определено за последващо преобразуване и трансформация в друг вид. Ето тук са написани причините за такава промяна. Таксите и цената не са високи и са напълно достъпни  за всеки чужд гражданин. Нагледен пример досега са централите на ВЕИ с хиляди декари, преобразувана, земеделска земя, складови бази, молове, "бизнес" центрове и пр... !
http://www.geoimot.com/index.php?lang=bg&page=FAQ&faqId=1
           Продажната политическа класа с особен консенсус се опитва да ни внуши, че това е нормално и няма нищо страшно, земята не може да се изнесе и пр...!? Действително тя няма да се изнесе, само ще се трансформира в селищна и на нея ще живеят всякакви други, не и българи ! Интереса към това е много голям, ето една основна причина, която не се коментира умишлено:
           Климата, растителноста и природните богатства определят и заселването по Земята. В пустините, студените райони няма заселници, най- предпочитан е т.н. умерен пояс и тропик. Климата обаче се мени, напоследък пряко свързано с човешката дейност, популация и екология. В Европа решаващо климатично значение оказва топлото течение Гълфстрийм . Затова в държави доста по на север от България е по- топло и влажно. Преноса на въздушни маси през зимата е основно от североизток, затова има периоди през които температурата у нас пада даже под -25 0 С. Екологичните промени спират и забавят това течение, прогнозите са даже да смени посоката си !
http://touristmaker.bg/klimat/galfstriym.html
http://btvnews.bg/article/svetut/glfstriim-globalnoto-zatoplyane-i-loshoto-vreme.html


            Как ще се отрази на климата у нас подобна промяна ? Би следвало да се увеличи преноса на по- топъл въздух от Африка и Средиземно море , от югозапад. Което означава, че България ще се запази като прекрасно, климатично място за живеене ! Това скъпи сънародници формира основния геополитически интерес към нашата страна ! Това обяснява и причината за финансиране от ЕС на инфраструктурни проекти, а не на промишлени производства. Първото което уж дариха на България, бяха станции и апаратура за денонощен мониторинг на замърсяването на въздуха и водата, въвеждането на по строги норми , ликвидацията на всички замърсяващи производства! Върви подготовката и трансформацията на държавата в „приказна”. Как мислите колко и кои българи ще живеят в нея? Със скрито задоволство се констатира, че смъртността у нас е водеща в ЕС !?

 

 

 

 

imageimage





Гласувай:
7



1. freeoldmen - Ех, деденце,
21.11.2013 19:38
колко ще прочетат това, колко ще се замислят...:((
И все пак трябва да се пише!
Думичка тук, коментарче там, някой прочел, лека полека идеите ще намерят своя път.
Само не знам имаме ли време за това...
Поздрави!
цитирай
2. dedenze - Дълг е да го правим freeoldmen !
21.11.2013 20:04
Дали имаме време, нямаме явно, но с нас не свършва света! По -младите хора трябва да имат достъп до достоверна и пълна информация, да мислят самостоятелно да продължат борбата за България, да жънат реколта от добри семена !
цитирай
3. dedenze - Дано не ви изтрият, тук анонимните коментари се трият !
22.11.2013 22:26
Разбира се, че могат да се изредят още десетки интереси, политически, икономически, сфери на влияние... Но когато САЩ и Русия изчезнат подобно на Римската империя, климатичните промени ще останат водещи и определящи в по- дългосрочен план. Особено интересен става въпроса, при липса на самостоятелна политика с кого сме ЕС, САЩ или Русия !? Аргументиран политически отговор и консенсус все още няма !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3468020
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031