Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.10.2013 23:01 - Бежанец или беглец ?
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 1657 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 14.10.2013 11:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

          Много опити са направени да се даде изчерпателно определение на  понятието бежанец, но все още има доста спорни елементи. Само като пример и повод за размисъл, над 2 милиона български, икономически имигранти в последните 24 години, не са ли чиста проба бежанци !? Надали някой здравомислещ ги приема като безгрижни екскурзианти и туристи ! Оставането в България застрашаваше пряко тяхното здраве, живот и възможност за реализация !
           Истинските бежанци обаче са майките, бременните и техните невръстни деца, хората със заболявания и неравностойно положение. Защото един здрав и читав мъж не е бежанец, а реално е беглец ! Той става бежанец, ако е лишен от правото и възможността да притежава оръжие и да защити себе си и близките. Хвърлям бомба в „хуманитарния” казан, но първо да видим, откъде идат бежанците и защо, кой произвежда такива? На първо място в тази класация са войните в Азия и Африка, провеждани основно с икономически и политически цели. Сирийската война е ярък пример за това, войната започна, когато в шелфа на Сирия се откриха големи, нефтени находища. САЩ са лидера и инициатора на тези войни, те се появяват неканено и моментално, като главен демократизатор, омиротворител, бъдещ строител, "възстановител" и експлоататор. Интересна е равносметката от войната в Ирак, тази древна държава, днес за американското „миротворчество” дължи на щатите огромна сума, неизплатима в близките 50 години, тя вече не е самостоятелна държава ! Фосилните горива са на привършване и в битката за тях няма морал и хуманизъм !
          Бежанските вълни са нещо страшно и трагично, особено щом опряха чак до бедна и разграбена България. Сирийските  бежанци станаха пишман че са дошли тук, такава бедност и мизерия не са предполагали , че може да има уж в страна на ЕС! Стандарта на техния живот и средствата в световните банки са несравними с нашите възможности, те молят само за едно – статут на бежанец и права на свободно придвижване в ЕС. Почти никой не иска да остава тук !
          Какво прави света и ООН – нищо !? Когато е ясен подбудителят и финансиращият войната е редно да бъде задължен да приеме и бежанците !? Обикновено, който пие и се гласи да пирува, трябва да плати и сметката ! Колко сирийски бежанци приема дневно и въобще приема ли САЩ !? Защо не се осигури свободен достъп до бойно оръжие на всички сирийци и не само на тях, да се принудят с чест и достойнство сами да си решат проблемите. От бегълци да станат борци !? Не е ли нормално и човешко, правото да можеш да се защитиш !? Защо американците имат това право, притежават по домовете си над 300 милиона бойни единици оръжие, а ние го нямаме, колко бежанци още трябва да произведем, заради родните продажни партии !?
             До кога трябва да се разчита на „миротворци” и оправячи, платени от световния финансов капитал и интереси, които носят „демокрация” и не зачитат националните особености и интереси ? Само готвените за приватизация, наши Вазовски заводи, може да въоръжат до зъби всички бежанци, от всички държави. Народовластието – демокрация, изисква равни права и възможности! Пълна възможност за защита на собствената  чест и достойнство, другото е политичски и финансов геноцид, при който плъховете, гъзомиярите и техните чужди, богати водачи и вдъхновители, ликвидират народи и държави. Днешната ситуация в България, не се различава особено много от тази в Сирия, методите за изселване и унищожение, просто са по- рафинирани ! Вече имаме 25% бежанци, кой ги изгони, как и защо, време е на тези въпроси да си дадем ясни и точни отговори ! После ще помислим и за истинските бежанци от другите страни, ще изгоним хитреците бегълци !
             Спомнете си жертвите на ВСВ, клакьорите и кой се напечели от нея, кой тихо оцеля и се наплоди, за сметка на кого, в колко села и градове имаше останали основно жени ? Колко здрави и достойни мъже бяха унищожени, тогава сигурно ще разберете и смисъла на днешните гейпаради и хомосексуализъм, на ликвидацията на човешките добродетели, на същността на хората, формиращи господствуващия финансов капитал и интереси !  

 

imageimageimage         

 







Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3481498
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930