Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.10.2013 14:13 - Кратко ръководство за унищожение на държава
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 5028 Коментари: 8 Гласове:
10

Последна промяна: 06.10.2013 15:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


           Разрешавам си да напиша това кратко ръководство, без никакви претенции за авторство, съавторство и изчерпателност. Това само е едно аналитично наблюдение и запис на утвърдени практики в последните 30 години. Преди всичко трябва просто и ясно да се покаже и обясни, кое и какво налага унищожението на държава и народност. С едно елементарно изречение: Прекрояване на световната карта и преразпределение на материалните и природни блага! Ето как става това с най- новите похвати и интелектуални постижения, след като обекта и ползите са внимателно определени:
           1. Определят се и обединяват заинтересованите, които стават и източници за финансиране на операцията, по късно ясно се открояват, защото първи си връщат с добра печалба вложените средства.
           2. Намират се слабите места на съществуващия, обществен строй. Налага се ембарго, икономическа и политическа блокада. Извършва се медийна обработка и пропаганда, използуват се продажни, вътрешни съюзници, които формират управлявана опозиция и се представят за носители на нови и прогресивни идеи, героизират се, обявяват се за десиденти. Ако това е трудно и невъзможно, се връщат подготвени от различни служби имигранти и други, т.е. внася се опозиция.
           3. Организират се вътрешни безредици с външна подкрепа– заплахи, палежи, стачки, бдения, лагери, блокади.... Целта е свикване на върховния орган и промяна на действуващата Конституция и закони.
           4. Режисира се и подготвя текста на новата Конституция. Целта е пълно отсъствие на отговорност от управляващите, освен псевдоморална. Най- удобния вариант за това е партийното управление наричано „представителна демокрация”. Минимизира се държавното участие в стопанската дейност и производството, банкирането, комуникациите, медиите, държавната общонародна собственост се приватизира чрез временни структури с неясен статут и правила. Държавни остават основно непривлекателните сфери със социално значение. Държавната собственост се третира и управлява само като имоти със занижена оценка и амортизация. Въпросите за значимостта на производствата, енергетиката, перспективите, традиционните стоки, пазарите, имената и марките, конкурентността, наукоемкостта и националните интереси се оставят напълно в сферата на частните собственици....Крайната цел е партийното управление да не се занимава с нищо друго освен преразпределителни операции на бюджета събран от данъци, такси и акцизи. Така отпада и изискването за компетентност, образованост и водещи знания на управляващите.
           5. Под формата на конкуренция и изисквания от „свободния” международен пазар се ликвидират собствените, основни и жизненоважни производства – на храна, битова химия, козметика, облекло, промишлени стоки .... 
           6. Останали без работа и перспектива, се принуждават да имигрират всички хора с по-висок образователен ценз, амбиции и желание за работа. Остават болни, пенсионери и необразовани хора. Малцинства с особени битови, религиозни и племенни  форми на живот, трудно подлежащи на интеграция и промени.   
            7. Държавата не формира самостоятелни приходи от стопанска дейност, външнотърговския баланс е отрицателен, дълговете към външните кредитори растат. Така започва реалната и разпродажба, първо с привличане на чужди „инвеститори”, после с продажба на имоти уж с битово предназначение, накрая с продажба на земя, гори, водоизточници и пр.... Внушава се, че това е най- добрия път и кораба потъва бавно, тържествено и правилно !
            8. Започва участието в съюзи като ЕС, военни блокове като НАТО. Въвежда се чуждо управление на банките и собствената валута с валутен борд. Под формата на искане от чуждите институции се ликвидира армията, военната служба и оръжията.
            9. Населението реално се подлага на геноцид! Прираста е отрицателен. Настъпва демографски срив. Образованието и медицинските услуги стават платени и непосилни. Смъртността нараства значително, хората масово разпродават на безценица имущество и имоти. Нацията започва да се претопява и изчезва заедно с езика и традициите си. Политиците, с помощтта на управляваните медии, си формират сами ореол на национални спасители, реално са продажни, добре информирани, активни гробокопачи !
          10. В близко бъдеще изчезва и държавата ! Новите собственици цинично запазват старите оригинални названия на местности, реки и градове. Създават резервати с автентичен фолклор и правят печаливши туристически дестинации и атракции. Обличат ги с митове и легенди, героизират ги, правят филми и сувенири, предлагат ястия, песни и танци и пр... – печелят !

 

 

           В заключение трябва да се каже, че има и по- бърз, пряк път, който също се прилага, но с по- малък успех и по- голямо недоволство и противопоставяне – това е войната ! За справка четете за Виетнам, Чечня, Ирак, Афганистан, Либия и пр...

 

 

       

 

image
image


image



Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ferdi - До болка точно..
02.10.2013 14:22
До болка точно..
цитирай
2. dedenze - За съжаление ferdi !
02.10.2013 14:30
Мислех да има универсална истина не конкретно за България, но като го препрочитам се нашата съдба виждам !
цитирай
3. bubolina111 - с три думи
02.10.2013 15:34
Нов световен ред
цитирай
4. dedenze - Бих приветствувал ако беше наистина Ред bubolina111!
02.10.2013 16:40
По скоро това е безредие, диктатура и облагодетелствуване на по- силния - модерен, безнаказан геноцид ! Историята утешително показва, че рано или късно всички империи и подобни амбиции за притежание се сгромолясват и отиват във забвение ! За жалост отнасят със себе си много невинни животи и съдби !
цитирай
5. aip55 - Никой
03.10.2013 07:17
вече не вслушва в хубвите ти съвети Деденце. Даже и народът обезверен и от безнадежност я кара по поговорката ( като ми пееш Пенке ли, кой ли ми те слуша ). Безвъзвратно си затъваме в тресавището, самоунищожение, заради покорният ни робски мироглед. Отново поздрав от мене! Жив и здрав бъди......
цитирай
6. dedenze - Благодаря, много здраве и на теб aip55 !
03.10.2013 11:59
Много са ни трепали с векове тук на балканите и до днес продължават, това не може да не се отрази и на народопсихологията !
цитирай
7. schumpov - От създаванего си до днес българ...
08.10.2013 18:08
От създаванего си до днес българската комунистическа партия работи за унищожаването на държавата България. Войнишко въстание - кой се възползва от него. В чий интерес и защо бе първото антифашистко въстание 23г. Атентат 25г. Погром 44г. Федерация с Югославия. Шестнайста република. ТКЗС- АПК- АЕЦ Белене, ликвидация, приватизация - кой ги измисли, кому бяха нужни, кой беше губещият. Обезлюдяването на България ще спре когато хората видят някъква надежда. Докато ни управляват комунисти - надежда всяка оставете.
цитирай
8. dedenze - БКП отдавна не съществува schumpov !?
08.10.2013 19:41
По нейно време България от една изостанала аграрна държава разви промишленост повече отколкото и беше нужно, натрупа материални богатства които 24 години се грабят и още има !?
Днес няма комунистически партии и края на България се вижда ясно, до там я докарха всички капиталистически партии , излюпени в прехода и имитиращи демокрация, тях не ги виждаш, не оценяваш геноцида, ликвидацията, грабежа и царя ли беше комунист....!? Основната ти грешка е че не познаваш идеологията, истинските комунисти презираха материалното, имотите и парите, явно не познаваш такива, те бяха унищожени и претопени отдавна, започвайки от 1923г.....
Не виждаш и основните виновници и интереси, не си сам в подобни съждения, помисли кой те научи и как на тях, затова сме и на това дереже, жалко ....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3466838
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031