Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2013 16:13 - Край на илюзиите, да излезем от мъглата на прехода !
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 1292 Коментари: 2 Гласове:
7

Последна промяна: 05.07.2013 16:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

           След 24 години преход към фалшива демокрация, мъглата взе да се раздига и резултатите лъснаха. Просто казано -Трета национална катастрофа, демографска, социална, културна, образователна, обществена във всички сфери. Една трета от работоспособните, останали тук българи имат що годе добра и сигурна работа, сред тях са и 4-5% приказно богати и доволни от новия живот, останалите живеят ден за ден, на и под прага на бедността, изгубили пътя и надеждата. Политическите партии отчитат, че прехода е завършил, при това успешно, че вече живеем в т.н. демокрация и ЕС !? Хората, които подскачаха и скандираха на сините митинги, които заклеймяваха комунизма и пееха песни, които прокарваха закони за забраната му като идеология, днес ясно виждат, че са били употребени и излъгани. Независимо от лъскавите витрини на моловете, банките, застрахователите, България се върна в развитието си с 50 години назад и е пред прага на своята ликвидация. За това освен конкретни личности и партии са виновни и наложените грешни ценности, постулати и път на развитие.
          - В основата на всичко стои въпроса за собствеността над средствата за производство. В целия свят най- трудно се изгражда и стопанисва общата,  държавна собственост, тя е изключително ценна и пряко демонстрира нивото и интелектуалните възможности на всяка нация. Българите, с американска помощ, още във ВНС, взеха гибелното решение за ликвидацията на държавната собственост с особен ентусиазъм, даже и на печалившата такава. Поради липса на собствени, лични капитали се извърши цяла поредица от престъпни действия като масова приватизация, РМД, фалит на банки формиращи кредитни милионери, обезценяваща преоценка на активите, продажба на скраб, преговори с потенциални купувачи, ипотека и залог и пр... Грешността на тези действия, ярко се илюстрира от състоянието и тежеста на държавния сектор във водещите страни. За разлика от поетия път, за пълна ликвидация на печелившите, държавни, производствени предприятия, за което главна, българска вина имат Луканов, Филип Димитров и Иван Костов..., другите водещи капиталистически страни не само имат голям такъв сектор, а непрекъснато го увеличават. Тук по- подробно с факти и данни е описано:
http://dedenze.blog.bg/history/2013/04/16/shto-e-dyrjaven-kapitalizym.1101299
http://dedenze.blog.bg/history/2013/04/09/nai-goliamata-politicheska-lyja.1099146
          Особено показателно в това отношение са Полша, Словакия и Германия, където държавните производства формират над 50% от брутния, национален продукт !? В последните години сме свидетели и на безпрецедентно одържавяване на банки и производства в САЩ, империята на частната инициатива, за над 1,7 трилиона долара ! Тенденцията за разширено участие на държавата в производствата, банките и търговските фирми е в целия свят и дава отлични резултати. В Китай държавата има мажоритарно участие в 161000 фирми и 70% в капитализацията ! Грешния, български път на раздържавяване продължава, сега се посяга вече на БДЖ, пощите, военната промишленост ...! Резултатите са трагикомични, ужасяващи и видими от всички !
          - Реализацията на престъпното раздържавяване, изискваше представителна, партийна „демокрация”, като обществен модел. Тя на последователен, редуващ се партиен принцип, реално унищожи държавата. Освен, че получават пари и имоти от бюджета, партиите станаха икономически сдружения с цел облагодетелствуване на тесен кръг от хора. Те формираха непробиваем, законен чадър за присвояване на обща собственост, разграбване и геноцид, направиха съдебната система покупна и неработеща, както и силовите органи на реда. Родиха се олигарсите, охранителите, недосегаемите и привилегированите. Участието в управлението на партиите, НС, властта, се превърна в най- печалившия бизнес. Партиите имат едни и същи платформи, независимо то опита за самоопределяне като леви, десни и център, реално нямат разлика.
http://dedenze.blog.bg/history/2013/06/26/ha-naliavo-ha-nadiasno.1124145
         Нито една от тях не можа да предложи перспективна програма за развитие на държавата, да формулира общонационални цели ! Основната им задача се състоеше в персонално облагодетелствуване на личния състав ! Затова до днес са регистрирани над 700 партии при 6,3 милиона население! Създадоха непробиваемо, избирателно законодателство, при което хората са принудени да гласуват за тях само с ДА, без право за избор на личности. На принципа разделяй и владей партиите не обединяват нацията, обратното сеят омраза и конфликти, недоверие в държавните институции, гонят младите и образовани българи от Родината! Конфликта между равнопрестъпните ГЕРБ и БСП е ярка илюстрация на казаното!!!  Всеки опит това състояние да се промени се унищожава в зародиш. Оправданието е, че в Европа е същото, което напълно не е вярно.
http://dedenze.blog.bg/politika/2013/06/11/padenieto.1119208
http://dedenze.blog.bg/novini/2013/04/19/kak-da-osydia-dyrjavata.1102127
http://dedenze.blog.bg/politika/2013/02/18/shto-e-priaka-demokraciia-i-ima-li-bydeshte-u-nas.1055029
          - Друга огромна грешка е приетата принуда за разпродаване на собственост и земя на чужденци. Основно това се извършва чрез т.н. инвеститори, чрез подмяна и деформиране на понятието. Тук се въртят мащабни, корупционни схеми, офшорни и други сметки, продажба на национални интереси. Като един пример вземете чехската, държавна фирма ЧЕЗ, която „разпределя” българския ток с гарантирана печалба !? Срещу 300 -400 милиона „инвестиция”, която се връща само за година, получаваме робство завинаги! Това не е инвестиция, а продажба на национални интереси, подобно е положението с банките, застрахователите, американските ТЕЦ, моловете, ВЕИ, медиите, водоснабдяването, концесиите и пр...  Ето тук по- подробно, какво нашенската политическа класа разбира като инвестиция и защо го прави:
http://dedenze.blog.bg/biznes/2013/05/15/shto-e-investiciia.1110668
          Въпросните „инвеститори” реално отнеха възможността за създаване на средна класа, за наш бизнес и неговото развитие. Тук бяха допуснати най- големите капиталистически акули, които унищожиха всичко родно. Истинските инвеститори създаващи производства, нови, добре платени, работни места и БВП за България са изключително малко.
         Това са основните причини за днешното тъжно, безизходно състояние на нещата. Партиите са виновни без изключение, но същата вина носят и техните съучастници, хората които гласуват за тях, които не оценяват обективно до къде са ни довели, които не знаят, че има и друг път ! Днес задължително трябва  да направим поне това, утре повече :
http://dedenze.blog.bg/novini/2013/07/03/pravilata-na-izbora.1126435

         Живота е много кратък дами и господа, не разрешавайте на група наглеци и хищници да се подиграват с вас, да ограбват и малкото, което имате, да потъпкват останалото ви човешко достойнство, да ви насаждат чужди ценности ! Мъглата на прехода се вдига и става ясно, че още не е започнал, че демокрацията я няма, че сме вървели по грешен, престъпен и опасен път !

 

 

 image

 

Нужна е пълна промяна, ако искаме това знаме да не стане музеен, европейски експонат, а българите подобно на индианците, да са атракция в резерватите !



Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tota - Истини, от които боли.Трета национална катастрофа...И потребност от пълна промяна... има ли воля за това?
05.07.2013 22:50
"Нужна е пълна промяна, ако искаме това знаме да не стане музеен, европейски експонат, а българите подобно на индианците, да са атракция в резерватите !"

цитирай
2. dedenze - Много боли tota !
05.07.2013 23:26
За това и пиша в блога и се опитвам да събудя някого. Ако нямаме воля и желание за промяна, поне да го обявим и сами да се отправим към резерватите, агонията не може да продължи до безкрайност !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3480584
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930