Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2013 20:08 - Народ, самосезирай се !
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 3434 Коментари: 12 Гласове:
9

Последна промяна: 01.04.2013 23:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg



          В тълковния речник тази модна чуждица се обяснява като поставяне на въпрос за обсъждане и решаване пред по- висша инстанция. Произхода на думата е френски, от глагола хващам !? В България няма разделение на властите, инстанцията е една – управляващата партия или коалиция. Затова всички опити за сезиране са смешни и нерезултатни. Особено смешно и неработещо е т.н. самосезиране, което означава съответният орган да разгледа и реши сам проблема без други да го молят за това, т.е. органа сам да си създаде неприятна работа или да си изпълни задължението! 24 години въпросното действие се извършва рядко при кокошкарски проблеми или въобще не се извършва. Когато става дума за нарушаване на законите този орган е прокуратурата, към разделената власт на съдебната система. Самосезирането, разследването, обвинението, изисква отлични, конкретни познания или умело ползуване на консултантски и други услуги. Това изисква достъп до информация, която умишлено се крие и заваоалира, иска ангажираност и жертвоготовност, неподкупност. Неща, които тук са непонятни смислово, практически и морално на всички власти и партии. Партийните бардове в един глас ще ни увещават, че всичко е законно, в името на народа и в спазване на клетвата която са дали ! Горещо ще ни убеждават, че са най- добрите, най- некорумпираните, най- угрижените за нас ! Знаещи и можещи, да ни заведат за кратко време в бляскавото, радостно бъдеще ! Същевременно престъпленията добиват космически мащаби и никой 24 години не се самосезира !? Ето много, малко факти, за тези, които още не вярват:

          Енергетика: Затвориха годни блокове на АЕЦ, без официално искане от ЕС!? Евтината енергия от АЕЦ се продава през посредници навън ? Доведоха американци да строят ненужни, частни ТЕЦ с крайно неизгодни, обезпечени от държавата договори. Разрешихме строителство и експлоатация на частни ВЕИ при излишък на скъпа ел. енергия. Гарантираха се високи цени на преференциално изкупуване, нарушаване на екологията, трансформация на обработваема земя! Пуснаха се чужди фирми монополисти – разпределители ? Никой не отчете социалния ефект при непосилната цена, спрямо средната заплата ! В това участвуваха всички, управляващи партии ! НИКОЙ НЕ СЕ САМОСЕЗИРА !?
        Лека промишленост: Приватизираха всички печеливши предприятия и заводи – Арома, Ален Мак, Завод за хартия – Белово, Верила,БТ.... Влезте в магазините, всичко е Китай, Кипър, Турция, плюс ментета, от сапуна до тоалетната хартия? Къде са защитните мита и митниците? Преди време бе констатирано, че в магазинната мрежа има десетки пъти повече стока от регистрираната влязла в страната !? Пак всички партии участвуваха ! НИКОЙ НЕ СЕ САМОСЕЗИРА!
       Хранително- вкусова промишленост и селскостопанско производство: Всички предприятия бяха приватизирани или ликвидирани. ТКЗС – унищожени. Какво ядем сега Бифидус есенсис на Данон, вместо уникалното българско Лактобацилус булгариком на Сердика !? Чесън и „Смилянски” боб от Китай.... !? Знаеме и виждаме всички ! НИКОЙ НЕ СЕ САМОСЕЗИРА!
       Тежка промишленост: Почти всички предприятия са продадени, затворени и ограбени, едно от последните беше Кремиковци. Сега внасяме метали, проводници, ламарина, кабели, ел. двигатели, табла, КИП и А.... Цимента, кариерните материали, торовете от нашите заводи, ни ги продават чуждестранни собственици !? Почти свичко е с „пазарни”, монополни цени !? Рудата и природните изкопаеми са дадени на смешна концесия! Безработицата надмина 13 % Родните партии го натвориха за 24 години ! НИКОЙ НЕ СЕ САМОСЕЗИРА!
         Военна промишленост: Тук върви тиха приватизация. НАТО не иска нищо от нас, но ни задължава да купуваме и предоставяме безплатни бази ?! Заводите се източват и закриват, никой не мисли за гражданска продукция. Така са обвързани законово, че трябва да бъдат приватизирани и разпродадени! Последната сага е ВМЗ Сопот, където хиляди работници бяха оставени месеци наред без заплати, при положение, че са дали на държавата много милиарди долари и левове ! Не дай боже някой да ни нападне и армия нямаме ! НИКОЙ НЕ СЕ САМОСЕЗИРА!
        Транспорт, съобщения, медии, телекомуникации: Основната, решаваща част в чуждестранни ръце, най скъпите телефонни услуги в света ! Предстои приватизация на пощите и БДЖ ! Цифровизацията на телевизията, кара принудително всички да купуват устройства, лишава ги от правото на безплатна осведоменост, вкарва ги в ръцете на кабелни телевизии и платени канали! Придобитите от приватизационните процеси средства, права, такси и данъци не се реивестират обратно в държавна собственост, просто казно веднага се изяждат по различни схеми! НИКОЙ НЕ СЕ САМОСЕЗИРА!
         Наука, образование, култура, здравеопазване : С различни темпове става платено. Дотираната „безплатна” част не е достатъчна, без частни уроци, самообучение, не ставаме и за берачи на боровинки в Швеция. Освен таксите за преглед и лабораторни изследвания, заплащане на храната и леглата в болниците, вече от къщи си носим и специализирани техники стендове, клапи, стави, болтове, шини, мрежи, конци и пр.... Плащаме рекет за екип, защото тихо ни намекват, че кадърните лекари имигрираха и реално ни лекуват санитари и чистачки !? Културата е изродена в чалга, а на невръстните деца поясняват, че безразборния, неангажиращ, спортен секс е много полезен, ако се практикува с презерватив, извън класната стая и не се пуши !? НИКОЙ НЕ СЕ САМОСЕЗИРА!
         Имиграцията, безработицата и държавния модел: Това е най- голямата, национална катастрофа от 1400 години. Над 2 милиона бяха принудени да напуснат държавата по чисто икономически причини, без перспектива да се върнат. Всички политически партии на прехода са виновни, особено в частта за продажбата на националните интереси и липса на самостоятелна външна и вътрешна политика ! Непрекъснато заблуждават хората, че са нужни точно в този безотговорен вид – с пропорционални листи и избор на партия, не на личности ! Лъжат, че пряката демокрация не е възможна в България и ще доведе до нещо по- страшно от тях! Никой не се интересува от съдбата и живота на обикновените хора и държавата, имат само вътрешнопартийни, чисто икономически интереси ! НИКОЙ НЕ СЕ САМОСЕЗИРА!
        Тези малки и крайно недостатъчни примери, показват ясно накъде сме се упътили ! За изборите, хиените обединени в 71 глутници, чакат поредните окаяни, измършавяли и оглупяли овце ! Добре, ще ги изядат, а после ще започнат да се самоизяждат!  Тогава от самолетоносача ще слезе миротворецът, стратегическият партньор, ще ни набута в резерватите, ще си монтира колонките за наш шистов или какъвто намери газ, ще ни „глобализира” и ще покаже на света своята „велика” мисионерска роля!?
         Скъпи сънародници, все пак, преди тази замислена и подготвена съдба, не е ли време, да се събудим, осъзнаем и САМОСЕЗИРАМЕ, преди поредното гласуване за по- малкото зло съставено от куцо, кьораво и сакато !?


 

imageimageimageimage
imageimage
imageimage

imageimage
image

Извинете момичета, но партиите днес приличат на вас, малко безвкусно натруфени и подмамващи ! Разликата е, че вие сте млади, а те са стари, известни, омръзнали брантии !





Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. hloris - Здравей!:)
01.04.2013 21:11
много трудно се коментира при теб по простата причина,че думите-истини
ги ковеш като пирони със замах...
Много успешно/невероятно точно/ сравнение на партиите с момичетата-
само да допълня,че младостта предполага развитие,грешки и прошка,докато при
партиите тяхната старост вони на разложена,гниеща плът,капеща все едно са проказно болни,и по закона на природата би следвала....смърт,единствено и само
тя би оправила нещата.

НАРОДА ДА СЕ САМОСЕЗИРА?!
Добър призив,но за да го направи,то във вените му трябва да тече кръв,но уви...
той вече е достатъчно обезкървен,което ме навежда на мисълта,че се пропиля доста ценно време в самозалъгване и самозаБлуди.
Време е да се появи един нов МОИСЕЙ,който да преведе своето стадо до обетованата земя...простичко е,просто ни трябва ЕДИНСТВО.
цитирай
2. dedenze - Благодаря hloris !
01.04.2013 21:38
И на мен много ми се иска да се появи този Моисей отнякъде, с радост бих тръгнал след него. Край на заблудите, зад нас няма нищо освен физическия, недостоен край, ако всичко продължи постарому !
цитирай
3. born - "Надежда всяка оставете. . . ...
02.04.2013 10:27
"Надежда всяка оставете...". За съжаление ! Те и в глобален мащаб нещата вървят май по нашия пример и отвреме-навреме някои граждани се самосезират, но човешката глупост и манипулираност е преминала всякакви граници - дори тези на самосъхранението.
цитирай
4. dedenze - Да born за съжаление, това което казваш е вярно !
02.04.2013 13:33
Идиотокрацията постепенно завладява света и води до самоунищожение. Най- лошото е, че успяха да направят апатични и пасивни хората между 20 - 40 години, да ги обезвярат, тези които носят промените и прогреса.
цитирай
5. rakurs - ВРИД премиера каза,че сега е време на тези които са мълчали.
02.04.2013 14:25
Аз мълчах,но на 13 май съм свободен!Те какво си мислят,като прибавиха две лъжици мед към кацата със себе си?
цитирай
6. dedenze - Според мен е крайно време да спрем да гласуваме за партии ракурс !
02.04.2013 14:52
Лошото е, че промяна на системата се извършва много трудно, затова всички здравомислещи трябва да обединим усилията си в тази посока. Трябва да се предизвика референдум и смяна на избирателната система с мажоритарна и безпартиен парламент !
цитирай
7. rakurs - Брой ме 1+
02.04.2013 16:20
!!
цитирай
8. born - !! Е, нека сме трима ! Само да не е ...
03.04.2013 17:48
rakurs написа:
!!

Е, нека сме трима ! Само да не е като във вица за македонската чета : войвода, четник и предател.
цитирай
9. dedenze - Предатели все ще се намерят !
03.04.2013 18:06
Отчитайки този факт, борбата трябва да е явна и открита, в началото се казваше гласност, после прозрачност, сега трябва всичко да е публично, колкото и да ни ограничават купените частни медии !
цитирай
10. born - Отчитайки този факт, борбата тр...
05.04.2013 10:06
dedenze написа:
Отчитайки този факт, борбата трябва да е явна и открита, в началото се казваше гласност, после прозрачност, сега трябва всичко да е публично, колкото и да ни ограничават купените частни медии !

Напълно съгласен.
цитирай
11. dimat - dedenze,
05.04.2013 21:07
Щом и Вие чакате някакъв Мойсей,май най добре е да си намерим въженца за бесене.С такъв,срам ме е да кажа,"народ" и десет Мойсеевци не могат да помогнат.Никакъв Мойсей не може да ни помогне.Нещо повече,не трябва.Вредно е.Преди всичко,за самия народ.Не може вечно да чака,някой "да го оправи".Така
правят само малоумните народи.Тези,които чакайки "оправячи",донатаковани
до дупка,си отиват от историята.
цитирай
12. dedenze - Прав си dimat, нас и Мойсейчо даже да се появи фантастично, не може да ни оправи !
05.04.2013 21:21
Разбира се, че сами трявба да реагираме, борим и оправим ! Ако не го направим, това означава, че си заслужаваме ликвидацията и съдбата ! Най - лесно от всичко е да бъдеш пасивен наблюдател, но когато безучастно гледаш ураган и пожар, не се знае дали няма да те стигне с пълна сила !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3466818
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031