Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2013 22:49 - Бедни, богати- партийни, безпартийни
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 2669 Коментари: 3 Гласове:
8

Последна промяна: 23.03.2013 23:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

           Хората се раждат еднакви и близки по умствени и физически възможности, всички останали теории представляват расизъм и грандомания. Различията се появяват по- късно и са обусловени от средата в която отрастваме, богатството и интелекта на родителите, обществото в което живеем. В Индия това е религиозно и държавно възприето, чрез кастово делене, при което родените в кастата на „робите” не могат да преминат в тази на господарите. Реално това е така по целия свят, разликата е, че не се обявява и се дават фалшиви надежди, че с много труд може да се постигне всичко !? Категоричен пример в това отношение са осиновените деца с „нерасов” произход, които поставени в добри условия, показват еднакво добри резултати с „расовите”! Това е една голяма социална несправедливост, която не съответствува на човешките добродетели, но тихо се възприема без особени коментари в името на онаследеното богатство. В социалния живот на хората, от особено значение е физическото състояние и възрастовите изменения. Малко може да се направи с помощта на парите за удължаване на творческата възраст и здравето, има редица хронични и нелечими заболявания, пред които богатствата са безсилни, за които никой не е застрахован.
           Ако трябва да категоризираме хората по активност и темперамент, се формират три групи – мързеливи, работливи и работохолици. В основата на успеха стои степента на образованост, знанията и уменията, усърдието и отговорността. Така се формират две основни групи хора- първата, малобройна под 5-6 %, в нея влизат управленците, работодателите, водачите; втората е на изпълнителите и наемните работници. В природата също има подобно делене, при пчелите, стадото и пр.... Трябва да се каже ясно, че тези групи и различия са в симбиоза, не могат да съществуват самостоятелно, една без друга ! По просто, за да се реализира по- умния, са нужни други по- наивни . Всички тези съждения са нужни за да осмислим днешния опит на новата, експлоататорска, политическа класа да играе фалшивата роля на благодетел и състрадател, да прави с чужда питка помен! Случаят е особено подходящ при преход от общонародна, държавна собственост към частна, нещо което не се е случвало никъде до сега.!
             Какви са изходните условия, трудно се намират данни, предполагам, че са унищожени и умишлено се крият !? През 1989 г. БВП беше около 28 милиарда долара при държавен дълг 10 милиарда към външни кредитори. Днес е около 29 милиарда долара (за 2012г.) при 11 милиарда евро държавен дълг и 30 милиарда евро друг дълг, необезпечен от държавата. Трябва да се отчете че за 24 години има международна и наша инфлация над 200%, т.е. БВП през 1989г. се равнява по днешен курс на около 87 милиарда долара. При приетата схема на раздържавяване и приватизация с чуждестранно участие, даже и на печелившите, държавни производства, отлично се знаеше че това ще доведе до олигарси, монополи, безработица и демографски срив! Знаеше се, че тук ще останат болните, пенсионерите, социално слабите и неграмотните! Разпродажбата върви с пълна сила, основно под масата, с фантастични корупционни схеми. Никой не формира фонд за хората създали всички блага с 45 годишен нископлатен труд в соца и при големи цивилизационни и материални лишения ! Точно обратното, обявиха ги за комунисти и виновници за всички неудачи и проблеми на прехода. Поставиха ги в условия на геноцид, унижение, под прага на оцеляването и бедността! Тези хора, които с много труд и саможертва, направиха от феодална България, една, добра, промишлена държава с ядрена енергетика, развито земеделие, транспорт и пътища ! Себестойността на електроенергия, вода, отопление до днес е същата, в производствената схема и съоръжения почти нищо не е променено, нищо ново не е инвестирано и добавено, всички надбавки и увеличения са свързани само и единствено с корупционни схеми, монополи и олигарси! Обикновените хора бяха ограбени и доведени до просешка тояга и безработица над 20% , принудиха ги да имигрират масово, да напуснат насилствено Родината ! Всичко това, направиха партиите на прехода без изключения, за делата им и геноцида спрямо българите, може да се пише, доказва и показва с години ! Българина знае да живее с 2 и с 200, той е изключително търпелив и толерантен, но мрази да го мислят за тъп, глупак и слепец, да го правят на идиот! Ако днес се направи референдум с въпрос кой е виновен за днешното икономическо състояние на държавата с два отговора : Световната икономическа криза или нашите политически партии ? Ще се гласува над 90% за  това, че именно партиите са виновни ! Ако въпроса е за забрана на партиите резултата ще е още по- категоричен ! Същите партии, обогатени с няколко новопрохождащи, ни чакат след месец –два пред урните с бюлетинката „ДА” , уж за по- малкото зло!

http://dedenze.blog.bg/politika/2011/08/18/shto-e-gionsurat.804034

          Освен геноцида и грабежа, политическата класа се държи унизително и обидно с обеднелите, безработни, пенсионирани и социално слаби хора. Вменява им вина, че те са виновни за състоянието си, стимулира пенсионери да работят, плаща символични пенсии и осигуравки, най- ниските в ЕС и света. Същевременно си придава несъществуваща, партийна роля, че видите ли нашата партия ви плаща, нашата партия ви вдига пенсиите, нашата партия се грижи за вас !? Техните правителства дават пари от бюджета , който пълним всички ние, даже и социално слабите, с данъците, акцизите и таксите, те не дават и не разпределят партийни пари, обратното партиите получават огромни субсидии, имоти и пр... от държавната хазна ! Затова всяко говорене и биене в гърдите е смешно, дразнещо и отвратително! Равностойно е да вляза в домът ти, да окрада всичко пред очите ти и накрая да ти дам „загрижено” 1 лев за хляб !? Ето за това, хората се самоубиват и палят, предпочитат смъртта пред гаврата с тях и техните семейства, пред унизителното съществуване и вегетиране. Продължението на подобно отношение и политика е взривоопасно, исторически известно е, какво прави озверяла тълпа от гладни, лъгани, обезверени и обезумяли хора !
         На всичко това, политическата класа реагира по очаквания унизителен и неадекватен начин!? Заплаща на лекари, психолози, социолози, психоаналитици, екстрасензи и пр... , да ни убедят да кротуваме и търпим. Разширява кръгът на дребните, социални помощи за енергийните източници, което се извършва по унизителен начин, много хора не подават молби, защото имат нещо забравено и непонятно за политиците, наричано човешко достойнство ! По същия начин стоят нещата в здравеопазването, неравностойното положение, безработицата – преквалификация без осигурени работни места и пр.... Никой от тях не говори за ликвидация на монополите и олигарсите, националиация и връщане на заграбеното, държавни производствени мощности, сваляне на раздутите цени от посредници и мошеници, отнемане на незаконно имущество .... Скрити зад евродирективи и грабителски закони, строят само магистрали за крупния финансов капитал и напълно не се интересуват от съдбата и проблемите на хората ! Всичко това се приема за окончателно и неизменно, връх на прогреса и единствен път за България !?
        Хората с пълно основание мечтаят и си искат изгубената България ! Освен алабалистики, лозунги и съмнителни обещания нито една партия няма ясна и точна програма с конкретни параметри във времето, с отчитане на инфлационните процеси и отрицателния търговски баланс, с реална грижа за хората и държавата! При тази отчайваща некъдърност и алчност актуален е призива : Партии, върнете България на българите ! Ясно е как: първо мажоритарни избори; второ безпартийно ВНС; нова Конституция; пряка демокрация ; съд за участниците в геноцида ! Не ни лъжете, че без вас не може, че без вас ще настъпи хаос,че ще дойдат по страшни от вас, по- голям ужас от днешния не е възможен!           

image                                      
Клипа е от 01.05.2011 г. до днес положението се е утежнило и усложнило значително !







Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. pvdaskalov - Подкрепям протеста!
24.03.2013 00:49
Но не зная как може да се излезе от това жалко положение. Идва ми единствено наум следното:
Маса народ кандидатства да бъде избран в управлението на страната. Няма ли начин тези кора да бъдат попитани "Абе, ти, който се натискаш за всласт, какво можеш?" Естествено, запитаният ще отговори там нещо, т.е. умишлено или неволно ще излъже. Следващият въпрос: "Ако не изпълниш това, което обещаваш, готов ли си да понесеш наказание, защото ще гушкаш щедра заплата, а ще проваляш вървежа напред?" Той ще отговори: "Да, готов съм", защото знае, че няма кой да го накаже. Първият момент на контрол е тук. "А готов ли си да се разделиш с имуществото си, ако се провалиш, или да влезеш в затвора, но не да лежиш там, а да работиш, за да изкарваш прехраната си?" Вторият момент на пресяване е именно този. Некадърният и поквареният (ако го съзнават това), ще се уплашат и ще се откажат от борбата за власт... И т.н., и т.н. Искам да кажа, че има и трябва да се намерят още механизми, които да спрат наплива на некадърни и алчни. Преждевременното отзоваване или смъкването от постове е някакво решение също, но то трябва да бъде непременно съпроводено с материални и морални санкции. Тогава, може би, ще останат кадърните и можещите, които са готови да се жертват за своя народ и Родина... Ей в такава насока ми идват мислите в резултат на прочетеното, Деденце. Мисли разхвърляни, но искрени. Защото в своята ограничена област на действие винаги съм се ръководил именно от изтъкнатите по-гори морални принципи. Не зная, наистина не зная колко още ще можем да издържим със съпругата ми с нищожните си пенсии и безработните двама сина. Тук ми идва да попитам. Добре, има закон за уволнените, но нима "народните" представители са уволнени? Те са уволнени дисциплинарно и не заслужават никакви помощи!!! Не им завиждам на 1100-левовите месечни компенсации, защото това са пари кървави, или пари, напръскани с плюнка от 3-4 години говорене по трибуните, за да бъде отчетена някаква дейност.
Това е. Бъди здрав!
цитирай
2. dedenze - Добър коментар pvdaskalov !
24.03.2013 02:42
Ценна идея даваш за промяна в клетвата на депутатите. Да, ще ги храним с мед и масло, но при пълна отговорност, така както си го написал:
"А готов ли си да се разделиш с имуществото си, ако се провалиш, или да влезеш в затвора, но не да лежиш там, а да работиш, за да изкарваш прехраната си?"
За жалост България не е правова държава, даже не се спазва и лошата Конституция :
Чл. 67.
(1) Народните представители представляват не само своите избиратели, а и целия народ. Обвързването със задължителен мандат е недействително.
Няма и конституционен съд, според този член, депутатите в НС трябва да бъдат със замразено партийно членство и да представляват всички хора !
цитирай
3. dedenze - Темата явно иска продължение !
29.03.2013 12:18
В ЦИК са регистрирани 71 партии за участие в изборите !? Гьонсурат е дребен епитет и характеристика, ще използувам и американски - мадарфъкарите на България се развихриха ! Спинкате ли българи, скоро няма да има и какво да папкате, не се чудете, когато ви го начукат в собственото легло, тогава вече ще бъде късно и за самозапалване !.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3480767
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930