Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2013 17:51 - Прасенцата и шопарите
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 2384 Коментари: 4 Гласове:
9

Последна промяна: 11.03.2013 02:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


 
          Когато написах за вас забавната и поучителната приказка за седемте прасенца, някои възразиха, че те съвсем не са прасенца, а големи прасета – шопари !
http://dedenze.blog.bg/zabavlenie/2013/03/08/prikazka-za-sedemte-prasenca.1062241

           Не бива да хиперболизираме нещата, трябва да пестим епитетите и степените на сравнение. Не си заслужава да издигаме в прасешки култ, едни страхливи, подкупни и продажни, мънзарки, мърляви, местни прасенца! Затова ще ви припомня, кои са истинските, световни шопари с помощта на някои фотоси. Тези шопари се опитаха да превърнат целия свят в кочина, затова за такива като тях, трябва да се пазят най- силните, изразни средства.

imageimage

         От 135 години в нашата кочина, все дребни и недъгави прасета се въдят. От Австрия за разплод докарахме расов нерез, но той се оказа себевлюбен и обратен, набързо ни спретна две, национални катастрофи. После разчитахме на нерез от местна, правешка порода, който не можа да се съеши с подходящи свинки, нито от съветска превъзходна, нито от японска електронна, нито от немска, технологична раса. Все пак беше активен, от него се родиха описаните в приказката прасенца, като последно, най-високо постижение за сега, е пожаро- охранителното, борческо нерезче от Банкя. За жалост и то се оказа наивно, болнаво, нефеляво, стерилно и няма да остави читаво поколение, в преносния и буквалния смисъл.
Не е за подценяване и руско- американското, хибридно, луканово прасенце! Карма и съдба, може като нищо да се затрие българския джинс и пак да внасяме нерези отвън, с американски, още не сме пробвали !?
imageimage

imageimage

          Сигурно ви прави впечатление, че в този постиг, снимките са на реални хора, а се говори за прасета!? Причината е, аналогията с действията на конкретните, политически лица и инстинктивното, безотговорното, лакомо и интелектуално ограниченото поведение на прасетата. Това, че под лозунги и персонални намерения, те унищожиха безвъзмездно, голяма част от сънародниците си, шанса им за по- добър живот! Хората за тях, са само средство за реализация на болни амбиции, пушечно, безлично месо, подлежащи само на хладна статистическа оценка и нищо повече !

        Единствената утеха, че всички, големи и малки прасета, един ден ги колят, правят с тях курбан и край. Явно трябва да се търсят други, по- ценни, по- умни и добри представители на нацията, за да избегнем и подобни сравнения ! Време е като древния Диоген, сами с фенер в ръка, да търсим и откриваме непрекъснато честните хора, да им помагаме и издигаме , без партийна и външна помощ, за наши водачи ! Защото тези, които идват с користни цели, които се самопредлагат, които се бутат сами пред обективите, които ни лъжат и не знаят накъде води пътя, могат да ни заведат само там, където водят мухите и бръмбарите....


image


Тагове:   прасета,   лидери,   породи,   раси,   хибриди,


Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tomcat2 - Всякакви аналогии и сравнения на ...
10.03.2013 21:07
Всякакви аналогии и сравнения на прасенца с представители на политическата ни класа са крайно обидни,за прасенцата естествено!
цитирай
2. dedenze - Прав си tomcat2!
10.03.2013 21:13
Моля прасетата, прасенцата и шопарите за извинение !
цитирай
3. chipollino - Забравяш...
11.03.2013 09:49
"...с американски, още не сме пробвали !?"

А, свинчето Дянков? Той си е хамериканска подлога!! С неговата стабилност ни докара до просешката тояга...
цитирай
4. dedenze - Вярно но и грешно chipollino !
11.03.2013 12:01
Тук съм направил теоретична, философска грешка ! Реално няма американска порода (визирайки САЩ), там има сбирщина от различни народности и породи, завладяли и унищожили местната индианска, по късно решили да повторят блясъка на Римската империя само в частта по разточителство, завладяване и експлоатация. Бог, народ, държава, култура, изкуство, бит там има само едно, просто измерение и символ - $. В основата е заложена теорията, че светът трябва да стане една глобална кочина, контролирана от шопарите на САЩ разбира се, с глобален пазар и космополитни прасета, отличаващи се само по покупателна способност и нищо друго. Даже са ни предоставили план за подобна интеграция и развитие в съставянето и адаптирането на който много наши прасенца участвуваха ( най- активното е на снимката по- горе). Планът се нарича "Ран -Ът", като в секретната си част изисква на територията на България да има само 5 милиона, обслужващи прасенца. Сега сме 6,7 милиона, още малко остава, бат Бойко утепа няколо хиляди, другите предстоят - "По протестиращите, мерник 23 г. -Огън !!!!"
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3467129
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031