Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2013 17:12 - Кого обслужва БНТ
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 2622 Коментари: 7 Гласове:
13

Последна промяна: 26.02.2013 21:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

           Самото название Българска национална телевизия, вменява разбиране, че тя обслужва и е в служба на нацията, хората, народа !? Полагат се много лицемерни усилия да звучи така, но това не е истина и прозира от редица предавания, режисираните изяви на нейните журналисти, цензурираното представяне на събития и факти. Реално тя обслужва по квотен принцип политическите партии, правителствата и представителните органи. За 23 години ощетените , ограбени и унизени български граждани бяха ли в обективите на БНТ, трябваше да излязат на улицата, но и тогава не могат да разчитат на нея!? Просто казано, това е телевизията на властта, не и на народа! Пресен повод да напиша този постинг, ми дава излъчения репортаж от Пловдив, където група недоволни  и разярени граждани, запалиха демонстративно Конституцията. БНТ ги осъди и представи в лумпенска светлина и неграмотност. Подплашени  от многохилядните, спотанни, народни протести нейните журналистчета се мотат по- улиците, питат хората, какво да правим и как, защо стигнахме до тук, какво искате, вместо те да формулират причините и анализират безпристрастно ситуацията. После канят на студийни сборове и седенки „величия”, професори и многознайковци, които ни обясняват, че кораба потъва правилно и законно !? Поясняват, че хората недоволстват само за това, че са бедни, че почти нищо не може да се направи, а политическата класа е невинна и чиста като момина сълза, че пак и само тя, е единственото решение на социалната и икономическа криза!? Опитва се да защити върховния закон, като неотменен и най- добър, еманация на грижата за българите и държавата, нашенски, юридически шедьовър !? По същото време, една друга телевизия с американски собственици ЬТV, представи новината по един значително по- цивилизован начин, излъчи и аргументирано мнение, защо се атакува Конституцията ! Сащофоб съм, но признавам, че това им прави чест, явно американската форма на демокрация, няма нищо общо с нашата ! Много пъти съм питал, защо като станахме сащофили, а те наш стратегически партньор, влязохме в НАТО, предоставихме безплатни военни бази, издигнахме паметник на свалените летци бомбандирали български, мирни граждани, не приехме 1:1 и тяхната Конституция и законодателство !? То е много по- добро от нашето и по- добре защитава интересите на хората !?
           Понеже марионетните журналисти на БНТ и нейното ръководство, явно не искат да разберат виновността на основния закон, заложените в него бомби и предпоставки за организирана престъпност, ще се опитам да поясня. Срещу това пояснение, ще възразят всички политически партии участвували в грабежа, съдебната система и юристите създали Конституцията и законите, участниците в структурите на властта. Престъпниците, които 23 години се възползуват от несъвършенството на законите и ликвидират държавата, извършват геноцид над българите ! Само обикновените хора, излезли от „добър, охолен и щастлив живот” на улиците ще разберат ! Не е нужно правно образование, за да различиш бялото от черното, обективната истина от лъжата и неизпълнените обещания, лицемерието и наглостта от грижата за хората и държавата ! Ето някои по- стари постинги на тема Конституция:
http://dedenze.blog.bg/politika/2013/02/25/.1046136
http://dedenze.blog.bg/politika/2012/12/10/kapanite-i-lyjite-na-konstituciiata.1029515

          Юристите ще донесат вода от триста кладенци за да докажат, че тази Конституция, само с общи приказки и пожелателни текстове, имащи разтегливо и субективно тълкуване, е добра. Не, не е добра, защото в нея няма нито един ред за задължения на партии и управляващи, за контрол и така се явява като базов документ за извършване на престъпни действия, включително и законодателни !

 

В 80% от важните текстове се казва, че „нещото” се урежда с отделен закон, но не се дава правната и смисловата рамка на този закон. Така се дава в ръцете на партиите право да се правят закони обслужващи техните партийни, а не общонационалните интереси. Така в чл.11 ал3 се дава право на партиите да измислят и въведат системата и избора на народните представители. В по- горните постинги съм пояснил, какво са направили партиите. Измислиха си система за избор на партия, а не на личности и то при гласуване само с ДА!? Това ли ви е съвършенната Конституция, кого обслужва !? Разбирате ли до какво води и кой влиза в т.н. недосегаеми, партийни листи, некъдърните и компрометирани муцуни, ги гледаме едни и същи 23 години !? Ето и как натвориха най- големите престъпления: http://dedenze.blog.bg/politika/2012/11/29/miudiurin.1025779

Вижте член 67 ал1:
„(1) Народните представители представляват не само своите избиратели, а и целия народ. Обвързването със задължителен мандат е недействително.” Само по този член, би трябвало да се обяви за недействителна работата на всички НС, защото влезли в НС си остават само и единствено тяснопартийни представители !
Текстовете от пожелателни, стават наивни и смешни, подобно на лозунгите, че сме правова държава, че има местно самоуправление, че всички са равни пред закона, че трудът се гарантира, че държавната собственост се стопанисва и управлява в интерес на гражданите и обществото, че собствеността е неприкосновена, че има свободата на словото без цензура, че има право всеки да получава информация, безплатно ползуване на медицинско обслужване....Тъжен смях съграждани, затова хората са на улицата, затова палят този наивен и приспивен „върховен” документ, съставен в условията на предстоящо разграбване и присвояване на общонародната собственост от група партийни тарикати и еничари ! Убеждават ни чрез „тяхната” телевизия- БНТ, че няма друг път, няма мажоритарни избори, няма пряка демокрация, грижат се за нас като вълк за агне !? Доброто, добродушно, толерантно, трудолюбиво и миролюбиво стадо го изядохте напълно партийно, през тези 23 години, време е вече да имате работа с лъвовете от герба на България ! Натрупахте достатъчно пари и опит, не гонете народа, останахме под 7 милиона, време е вие да се отправите към Терминал 2, никой няма да ви спре ! Тук все още има достойни хора, знаещи и можещи, много икономически изгонени от вас, ще се върнат, не берете грижа, че нямаме вашата, правна подготовка, България няма да пропадне без вас, обратното е гибелно и необратимо!



imageimage

Един завет оставили са нам дедите -
велик завет, написан с кървав меч:
- „Деца, на родний край пазете си земите
от подъл враг, кат зеницата на очите
бранете ги от близо и далеч!...“

 И тоз завет на миналото грял е в дните
кат дивен фар, и вожд той бил е драг
на всички тез, кои загинаха в борбите
за род, за родна чест, презрели суетите
на грешний свят, презрели бащин праг.

 И не ли той под родно знаме днес войските
събира пак? И не ли тоз свещен
завет на всички тям сгрява им душите
и вика ги в борба неравна със вразите
без жал да мрат за бащин край рожден?...

 Един завет оставили с нам дедите -
велик завет, написан с кървав меч:
- „Деца, на родний край пазете си земите
от подъл враг, кат зеницата на очите
бранете ги от близо и далеч!...“

 








Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dedenze - Постинга няма дълго да просъществува в категория политика !
25.02.2013 21:01
Трие се - препоръчано в Гугъл , за да няма външни посещения ! Това не е толкова важно на фона на една гадна новина излъчена от БНТ:
Момчето запалило в Пловдив Конституцията е изгонено от социалния дом в който е живеело на улицата ! Водещият с наведена грава тихо добави, че трябва да внимаваме с формата на протестите !?
Още ли не ви е светнало българи, какво става !? Къде са вашите свободи и накъде ви водят!? Гледахте ли и просташкото поведение на Бойко Борисов, пред неговия Президент, когато раздава депутати все едно, че не са хора, а безмозъчни предмети, негово лично притежание, прекрасната му подгласничка Фидосова, пригласяща без арфа?
Не Бог, не нов Патриарх, никой не може да спаси България от посредствеността, цинизма, бездарието и разграбването !!!! ????.
цитирай
2. demograph - Браво за постинга и прочита на конституцията
26.02.2013 02:17
Тя беше създадена за да блокира промени които биха застрашили властта на червените.
Но случващото се е далече по унизително дори и от тази конституция.
Монополите спретнаха капан на ГЕРБ и Борисов с повишаване на цените на енергията, което доведе до вдигане на всички цени и планиран /напълно справедлив/ бунт на масите.
Сега те са улашени, че исканията на протеста не се фокусираха, както до сега, върху омразното за енергийна мафия правителство, а върху смяната на системата, т.е посегнаха на безконтролната им грабителска, криминално установена власт.
Тогава извадиха другите козове:
"Момчето запалило в Пловдив Конституцията е изгонено на улицата от социалния дом в който е живеело" Конституцията си е за палене, но момчето от социалния дом я е прочело ,я не. Но я запалило..? Кой му я дал книжката? Да не би в социалния дом да изучават конституционно право?Значи това е постановка на БНТ. Със сигурност не е изгонено от социалния дом, а вероятно е получило и подарък. Мишоците криминали политици и кукловодите им започват гасене на бунта. Но имат проблем - Бойко отказва да гаси, а налива масло...Кого трябва да подкрепим? Ако искаме да смачкаме криминалите на 'прехода"и да изгорим повечко мишоци, трябва да дадем кураж на Бойко срещу мишоците. Той може да ги поизтреби, ние не можем защото сме "маси" и столове. После ще е по-лесно да се разберем с него.Той чува боботенето на улицата. Ония -не.С протестите влизаме в политиката. А политиката изисква организация, умения, коварство и хитрост, не само писане и викане.
цитирай
3. dedenze - Сигурно има десетки постановки и манипулации demograph!
26.02.2013 02:54
Умело прикрити от "масите и столовете" от обикновените хора. С времето, когато вече е късно, мръсотиите и престъпленията изплуват на повърхността и стават разбираеми за всички. Опита от 23 години показва, че партийната система ражда монополите и престъпността, високите цени и безработицата, затова не гласувам за никоя партия с ДА. Ако имах право на отрицателен вот бих го дал обосновано против много от тях. Нужна е промяна, нужно е да се огледаме какво правят другите демокрации и защо при тях няма разграбване, унищожение и геноцид, а има национални интереси !? Първата стъпка нека бъде партиен избор но с мажоритарно предложени и избрани кандидати с Да и Не. Да няма т.н. пропорционални листи, за това решение не е нужно свикване на ВНВ ! Проста, лесна но изключително важна стъпка към истинската демокрация! Ако това успеем да го направим, всичко останало постепенно ще си дойде на мястото ! Много псевдо лидери, няма да бъдат избрани, нови ще се появят, хората имат вярно чувство за личностите, но за партийте нямат, доверчиви са, не допускат че ги лъжат с користни цели !
цитирай
4. dedenze - Надали е само на една партия днес ?
26.02.2013 12:13
Че не е национална е факт ! В тоталитарните години там безпартийни не можеха да влязат, камо ли да работят !
Не бих казал, че управляващата днес г-жа ЛаФчисова е била член на БКП, малка е била тогава !
цитирай
5. djgator - Страхотен материал!
26.02.2013 13:18
Тъжно ми е, че вие сте от малкото представители на вашето поколение, които разбират така нещата. Моите родители са на коренно противоположния бряг - жалко.
цитирай
6. dedenze - Благодаря djgator !
26.02.2013 13:31
В живота има голямо многообразие, което е хубаво ! С възрастта хората стават по- консервативни основно от борби и "хубав" живот, осъзнават, че опасностите са много повече отколкото може да предположим и че морето не е до колене.
Понякога това ни превръща в пасивно стадо, което другите управляват и доят - ето това не бива да се допуска !
цитирай
7. dedenze - Вижте този видеоклип от постинга на demograph в категория Политика !
26.02.2013 20:03
Той обяснява много неща, като ролята на Конституциите и партиите!
http://www.youtube.com/watch?v=NufLZOGcKE4
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3468041
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031