Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2013 20:01 - Коя партия да изберем ?
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 2620 Коментари: 7 Гласове:
14

Последна промяна: 20.02.2013 21:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

         „Най мразим да мислим” - каза шопа и завзе властта ! Страстите вече са нажежени до червено, някои искат предсрочни избори, макар и само с 4 месеца. Не мислете, че това се прави само заради вкусното, депутатско кюфте или защото някой се е замислил за обикновените, недоволстващи хора. Тук става дума за свободно, престъпно разпореждане с ресурсите на прекрасната и уникална България с почти "законно" придобиване на голяма част от нея, за геноцид към мотащите се по улиците, ненужни, пречещи, прости хора ! Спомнете си какво, как и в каква последователност се случи за 23 години, кой го поръча, кой го извърши и извършва до днес. Как 5 % станаха приказно богати за броени дни, как се появиха над 12000 милионера, без да произвеждат нищо родно и конкурентно, при 15% официална безработица. Къде и за чия сметка учат и работят децата им по света, кой печели от членството в ЕС, НАТО, валутния борд, моловете, разпределителите, концесионерите, телекомуникациите, медиите....!? Ако нищо не ви светва, дразни и впечатлява, няма смисъл да четете повече, вие отдавна сте умрели !
         Отговора на заглавието е риторичен – НЯМА ТАКАВА ПАРТИЯ ! Даже тук в блога, много крият партийната си принадлежност и симпатия, защото, ако и да са от партията на марсианците, буквално и преносно, ще бъдат изядени от народното презрение и негодувание! Това е така, защото под циничната егида на демокрацията (народовластието), тук се извършиха най- мащабните престъпления в 1400 годишната история на държавата, подготвиха нейната юридическа и международна ликвидация ! Ярък пример за това е огромната загуба на доверие, след всяко, поредно, партийно управление ! Явно още има какво да се краде и приватизира, защото стръвта към властта нараства, партиите се прегрупират, сменят имена и цветове, но нравът си никога ! Закони, конституция, силови структури, съдебна система, правителство, министерства обслужват партиите ! Ако някой събере малко пари, все пак може да получи правосъдие, но в Страсбург !? Освен демагогия, популизъм и констатации, коя партия създаде енергетика, производства, условия за технологии и наука, работни, европейски платени места, условия за по-добър живот !? Обратното, корупционно пуснаха търговските, финансовите, медийните, разпределителните, добивните .... световни акули. Ликвидираха бюрократично, всяка възможност на хората за производство и бизнес, шанса за формиране на средна класа! На всеки, даже на политиците, резултата се вижда и е все по- ясен, резултата излезе гневен и подивял на улицата !? За кого да гласуваме, на кого да бъдем съучастници в провала и грабежа за следващия период и до кога !? „Комунизмът” куц, кьорав, сакат, крив, лош за 45 години остави много неща във феодална България. Сега само за 23 години, се върнахме със сто назад,  вървим само надолу по всички показатели, два милиона насилствено я напуснаха. Забрави се народната мъдрост „Преди да построиш новата къща, не събаряй старата !” Радваме се на дребни, хуманитарни помощи и суми 20 пъти по- малки от тези, които получиха комшиите гърци!? Тук в плодородна България, хора вече умират от глад, просят, ровят по кофите за боклук, бездомни кучета ги ядат, самоубиват се от безизходица !? Партиите потриват ръце и си викат, ех да можеше да унищожим още 2-3 милиона, плана „Ран-Ът” ще се реализира и ще цъфнем та завържем ! За най- важно постижение на прехода се счита пълната забрана на пушенето ????. Пак ще ви повторя, сред 700 регистрирани партии за 23 години (при останало население по- малко от 6,7 милиона) – НЯМА ТАКАВА ПАРТИЯ, която мисли за хората и може да спаси България ! Това не е мое откритие, ако утре се направи референдум за забрана на политическите партии, като вредни, крадливи, обслужващи чужди интереси, разединяващи нацията, сеещи омраза, извършващи геноцид над народа си...-  90% от хората, убедено, ще гласуват с ДА !
         Да, ама не, защото всичко е прецизно, „законно” измислено и нагласено така, че подобен референдум да не може да се състои !? Душманите днес са политическите партии и новата политическа класа, която храним всички ние, а те се имат за вечни и недосегаеми !?
Скъп е токът, парното, бензина, храната, дрехите, малки, оскъдни са заплатите, пенсиите са символични ! Кой е виновен за това, знаем и поименно, има ли някой наказан, порицан, върнал окраденото. Трябваше хората да излязат на улиците, да бъдат заплашвани, бити, гонени и преследвани за да се види, че шефа на ДКЕВР е имотен милионер от далавери, че шефа на ЧЕЗ получава заплата почти равна на 1000 пенсии !? Не мислете, че това са важни „разкрития”, това са малки, дребни, жалки бушончета, предвидени предварително да изгорят и да ви приспят за предстоящите избори. Самите протести са хитро и предизборно планирани, за да няма време за сериозни и фундаментални промени. Лозунга е „Още малко до пълната ликвидация на хората и държавата!”. Богатите оцелели със „спестените” от закуски пари, вече може да живеят волно и свободно, да си купят имот и образование в целия ЕС и особено в САЩ . Скоро ще отпаднат визите, това е най- високата, „национална” цел днес, броя на сащофилите, многократно надвиши последните русофили! Това е единственият въпрос, освен привилегиите, по който всички партии са единодушни и ентусиазирани ! Единици, по- честни политици ни го казват в очите „никой не ви е крив, че сте прости, необразовани, неинициативни, необединени, с робска психика и безкрайна търпимост" ! Това е той капитализма, не го ли помните, по- старите, от учебниците по научен кумунизъм, няма братство, хуманизъм, безплатен обяд, има интереси.... Българина, чака ли чака, спасителя на бял кон, а той не се задава от никъде, даже на магаре !
         Има решение, което е свързано с ограничаване на партийната сфера и безнаказаност:
http://dedenze.blog.bg/politika/2013/02/18/shto-e-priaka-demokraciia-i-ima-li-bydeshte-u-nas.1055029

         Трябва да се промени обществения модел, избирателния закон и Конституция ! Това не може да стане лесно, първата битка е за пълни мажоритарни избори, а не за партийни листи. Всеки гласоподавател трябва да може да гласува с да или не, за всяка конкретна личност. Това е началото, след това от самосебе си ще възникнат нови неща, ще ни доближат до принципите на пряката демокрация. Само тогава може да се решат всички битови и социални проблеми в името на хората и Родината ! Много ми се иска, това да стане възможно за времето оставащо до изборите. Нужна е единна, гражданска инициатива и реакция от всички хора ! Друг път за излизане от ужасните условия на живот и липса на каквато и да било перспектива няма, няма и какво повече да губим, другото, старото е бавна и мъчителна смърт !


imageimageimage

Каква България ми оставяте ? Има ли партия достойна за сурвакане? Кой приватизира  Родината, защо вече казват, че не е моя , на кого е? Чест и радост ли е, българин да се наричам ?

 







Гласувай:
14



1. hloris - Съгласна съм...
19.02.2013 22:42
подписвам се и с двете си ръце под всяка твоя дума,казана в
последните 12 реда.
Докато не се промени избирателният закон,промени в основният ни
закон КОНСТИТУЦИЯТА,докато не започнем да гласуваме за КОНКРЕТНИ
ЛИЧНОСТИ,а не за партии,обслужващи нечии интереси,то няма да ни бъде.
И сме длъжни да го сторим в името на децата си,в името на идеалите,които
ни е завещал Апостола,за да можем да гледаме децата си в очите ...
Дано повече хора го осъзнаем това,че пътят ни за спасение Е ЕДИНСТВЕНО
и САМО ТОЗИ...иначе смърт и позор.
БЪЛГАРИ,да бъдем ЕДИННИ поне в това,иначе ще излезе,че фразата,произнесена
преди много години е вярна и истинска.."не сме народ,а мърша.."
България е една за всички и Е на всички!!
цитирай
2. dedenze - Права е hloris !
19.02.2013 23:15
Не оставяйте България в мръсни, користни, политически ръце !
цитирай
3. maribori65 - edno predlozenie
19.02.2013 23:29
balgarite da si oformjt darzava v darzavata. tj postepenno da izmesti mafiotskite lideri. Tova ste bade obstestvo koeto ima svoe rakovodstvo i strukturi. vizte kak zivejt amish people v america. otdelno ot vsi4ki drugi.
цитирай
4. dedenze - Мечтал съм да живея maribori65
19.02.2013 23:41
в една комуна изградена на толстойски принцип, сред приятели и съмишленици. За жалост това е една, напълно, нереализуема утопия, тук в малка и златна България. Вече е пълна утопия, да живееш изолирано даже в гетото и катуна. Решението е в налагане на други хуманни правила и социална организация !
цитирай
5. aip55 - Трябва
20.02.2013 07:19
Трябваше това да стане по рано. Деденце, съгласен съм напълно с разбиранията ти.
Ножът е стигнал до кокала. Повече не може така да се мародерства в държавата ни. АВТОМАТИТЕ трябва да влезнат в сила! Кръв мутренско - политическа да се лее, да се напълнят шлеповете с цялата мутренско - политическа сган от 1989 година до сега и да се удавят в Дунав. Анексиране на незаконно забогателите имущества до деветото им коляно. Народа иска да види реваншизъм на простотиите през времето на 23 годишната ни демокрация. И. Т ..........нататък
цитирай
6. dedenze - Хляб, кръв и зрелища ?
20.02.2013 12:01
В 21 век трябва да се търси по- цивилизовано решение, без кръв и оръжие ! Решение без давност и прошка за извършените престъпления и геноцид ! Първата крачка това е мажоритарен избор с ясно гласуване с да и не за всеки предложен кандидат !
цитирай
7. dedenze - Събудете се !
21.02.2013 15:06
Колко още българи трябва да се самоубият и самозапалят !?
Оставката на едно от престъпните правителства не е достатъчна, нужна е промяна на обществения строй и Конституция !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3477586
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930