Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02.2013 22:51 - На кого пречат паметниците ?
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 3853 Коментари: 11 Гласове:
10

Последна промяна: 18.02.2013 13:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

  

        В нормалните държави, паметници се правят от благодарност и уважение, към личности и събития, в определен исторически момент. В повечето случаи, са съпътствувани от общински, държавни решения и документи, които ги правят исторически и неприкосновени, ако официално не е взето друго, обществено решение. Посегателството над тях се приема като обида над народа и държавата, където са изградени! Развитите и интелигентни нации, рядко изграждат спорни, исторически паметници, но веднъж създадени, даже и при промяна на историческата истина и фактите, ги запазват като историческа стойност и място за поука и разсъждение ! Правят от тях музейна ценност, места за поклонение и туризъм ! Защото истината, често пъти е относително понятие и няма нищо общо с действителността и обективната реалност, затова и не бива силово и административно да бъде налагана !? Другото е израз на простащина, липса на памет, опит за измама и прекрояване на историята според вятъра на модните политически и угоднически нагласи !
         По  ниска степен на интелигентност, образованост и исторически знания сме на едно от първите места в света. Винаги всичко започваме отначало със сърцераздирателно разкаяние, осмиване и оплюване на всичко преди нас, така стигаме единствено под „кривата круша” и ставаме за смях пред целия свят. Възмущението ми е толкова голямо, че народния израз да напсуваш е недостатъчен и крайно малък. Повод ми даде излъченият по всички медии материал в който Националния исторически музей прави къмпания за набиране на пари, като просташки използува паметниците на българските светини- Левски, Патриарх Евтимий и Руски паметник като ги „опакова” нескопостно и описва в сини въпросителни и тъпи въпроси. Акцията била финансирана от някаква фондация , интересно коя и с каква цел !? Чест прави на ученици от 5 - 6 клас, възмутени и направили отлични и честни изказвания, питащи и искрено недоволни от деянието.! Не искам да вземам отношение към обясненията на организаторите, определено е повече от критично и обидно, но мъжа надмина всички очаквания, цитирайки неправилно думите на Левски ????. 

         image

          Този паметник, в чест на загиналите американски нашественици, бомбандирали български градове с мирно и цивилно население, избили над 1500 души, свалени от нашите доблестни военни летци, не се осквернява, той е на почит и уважение. Не се ли срамувате български политици, първо кой разреши да бъде изграден и защо ? Второ накъде отивате, накъде сте тръгнали, кажете официално, народа трябва да знае, той гласува за вас, принудиха ли ви и как !? Да не осъмнем утре с паметници на Хитлер и Сталин !?

 image

Ето какво е останало след техните бомбандировки, пред паметника на Патриарх Евтимий, който днес също опаковахте като идиоти и простаци !
image

 

 

          Остави родните паметници, наши изроди разкопаха гроба на Чарли Чаплин !? Оскверниха паметника на крал Миндаугас в Литва !?

 

 

       image

 

 

          Господа политдемократи и управлявлящи накъде отиваме, защо се допуска безнаказано оскверняване на национални и общински , официални паметници !? Законно ли е, няма ли санкции !? Защо това не се тълкува като престъпление спрямо държавата и народа !? Утре някой може да реши да рекламира поничка „Левски” пред паметника на Апостола !? Отговорете, не се криите по топлите кабинетчета, зад портретите на великите българи, свалете ги оттам, вие не заслужавате дори и презрението им !????. За 23 години какво създадохте !?
image
image
image
Какво построихте на мястото на мавзолея !? Какво ще построите на мястото на паметника пред НДК !?

imageimage

 

 Харесва ли ви Пуси райот и американските комикси !?
Не няма такъв народ, няма такава държава, няма такива политически изроди ????. Българи събудете се, умрете поне с достоинство !







Гласувай:
10



1. chavdar01 - И ВСЕ ПАК ВАЖНО Е КОЙ ФИНАНСИРА ТАЗИ ДНЕШНА ГЛУПОСТ С ПАКЕТИРАНЕТО НА ПАМЕТНИЦИТЕ?!
16.02.2013 23:04
НЕ Е ЛЕСНО ДА СИ ПРОЗЪ!
ЯВНО И В НАЦИОНАЛНИЯТ ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ ГИ ИМА НА КИЛО!!!
цитирай
2. dedenze - Явно и там е синекурно местенце с партийно назначение !
16.02.2013 23:12
Историци и кадърни хора не са нужни ! Виж маши прекрояващи историята под звуците на Янки Дудъл са добре дошли и добре платени !
цитирай
3. evrazol - Организаторите са искали да спе...
17.02.2013 00:17
Организаторите са искали да спестят на светините гледката на онова, което предстои.
цитирай
4. dedenze - Ако е така evrazol май са прави !?
17.02.2013 00:27
Само се съмнявам, че са имали толкова акъл, днес на обяд свалиха чаршафите, пък и не го споменават никъде !? Цирка на 18 .02 пред паметника на Апостола, предстои и ще бъде надлежно излъчен по БНТ !
цитирай
5. xloranphyl - Груба грешка! Сега ще изпълзят ...
17.02.2013 09:42
Груба грешка!
Сега ще изпълзят дъртите седерасти и ще те наплюят за ПСА!
цитирай
6. dedenze - Няма грешка №5 , каквито и гниди да изпълзят !
17.02.2013 10:58
Ако под ПСА имаш в предвид паметника на Съветската армия, подобни паметници има в цяла Европа, уважавани и поддържани ! Победата срещу нацизма и хитлеризма стана възможна само и единствено благодарение на тази армия ! Във ВСВ загинаха над 20 милиона руснаци, за да живее Европа нормален, свободен, охолен и безгрижен живот. Тяхната саможертва и подвиг са достойни за почит и уважение от всички, това е и смисъла на този паметник. Всичко останало е излишно и просташко политизиране, което доведе наричаните от теб "седерасти", до унизителното положение едва да станат парламентарно представена партия, като в предстоящите избори може и напълно да отпаднат, ако не направят коалиция с някой друг!?
цитирай
7. munchobalkanski - Само знайте, за парата...
17.02.2013 11:38
Колко пари мислите, че струват 3 чаршафа и една табела? Първо Фондацията предлага проекта- 5-6 000 лв. предварителна „идейна” разработка. Все пак по-евтино от 1 500 000 лв. за логото на Бъргария. После се одобрява от комисия – също 5-6 000 лв. Заседания, наем за помещенията, графични и писмени материали, срещи с ръководството на НИМ, журналисти и т. н. После опаковането : техника-няколко крана ( работа два дни, около 2-3 000лв, отделно разрешение за монтаж в общината и платено право тротоар или улица и др.), „чаршафите”-материал и „художествено оформление” най малко 10 000 лв., работници, тв екипи и платени драскачи, почистване – минимумът за вандалството не е под е 100 000 лв. Много се цени и е важно да се изплюеш в душите на хората. Нещо като „модерни” Херостратовци…
цитирай
8. plamo - Не е вярно, че няма такава държава, ...
17.02.2013 11:39
Не е вярно,че няма такава държава,има и за жалост това е България такава каквато я направиха нашите дупедавци управляващи!За да обезличиш един народ започваш с паметниците,преиначаваш историята му,посягаш на най-светлите имена като Левски,Ботев,Вазов,размиваш саможертвата на хилядите загинали в името на истинската Велика България.Днес паметник на американските летци ,утре паметник на сюлейман безумний на Шипка,а след време българите в червената книга.
цитирай
9. dedenze - Далавера и келепир №7
17.02.2013 11:54
Ужасът е, че за тази работа се ползуват нашите светини !!!!
цитирай
10. dedenze - Иска ми се да не си прав Пламо, за червената книга !
17.02.2013 11:59
Но нещата натам отиват с бесни темпове ! Лошото е, че няма партия, която може да промени нещо. Истината е в пряката, безпартийна демокрация, но явно нямаме нужният интелект за това !
цитирай
11. dedenze - Тук не само паметниците пречат !
19.02.2013 17:17
Набутаха поста в ъгъла, няма го и в Гугъл, независимо от препоръките, брояча на посещенията замръзна, Днес. бг уж го популяризира ?! Така е, защото е неудобен,пиша против сащоманите и сащофилите, друго какво да се очаква !?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3467163
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031