Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2013 19:22 - Народе ????.
Автор: dedenze Категория: Политика   
Прочетен: 6618 Коментари: 11 Гласове:
8

Последна промяна: 03.02.2013 17:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

              Не са се родили все още сънародници, достойни да оценят и обективно да анализират делото на този велик българин, написъл с болка малко преди смъртта "народе ????.". Паметниците, снимките, картините, името му, са почитани, но и осквернявани столетия, до днес включително. Незнайния му гроб е добро обстоятелство и предимство, осигуряващо спокойствие на тленните останки, душата и делото му! Свалете демонстративните портрети от уютните си кабинетчета, добити с политически и престъпни действия, а не със заслуги, знания и възможности! Защото вие не поддържате и продължавате с нищо, неговата общонародна грижа, жертвоготовност , политическа и човешка философия ! Не оценявате делото и живота на светеца, даже се страхувате да го канонзирате като такъв, страхувате се от него, защото душите ви са малки и жалки ! Не вярвате ли, обидно ли ви звучи, ето малка част от неговите послания, разбрахте ли ги, какво изпълнихте от тях и как !?:
 „Ръката си подаваме всекиму, който желае да пролива кръв с нас за живот и свобода човеческа... Ний днес искаме да се освободиме и простираме им ръката си за помощ от каквото можат да ни помогнат... Ако ли не, то ще търсим на друго място. Ако ли отнийде няма помощ за българинът, то работата си ни е пак работа.
„Братя, дайте сами да се освободим, защото ако друг ни освободи, той отново ще ни зароби!”
С една обща революция да се направи коренно преобразование на сегашната държавна деспотско-тиранска система и да се замени с демократска република (народно правление)...”
Братя, възобновлението на нашата славна (преди) държава, отърванието ни от проклети агаряни, за да си добие първата чест и слава нашето мило отечество Българско, най-после да бъдем равни с другите европейски народи, зависи от нашите собствени задружни сили. Като е тъй, вам надлежи да се покажете достойни, верни и неустрашими във всяко отношение. Дързост, братя, и напред!... Само умно работете
Не ще бъде така в наша България, както е в Турско сега... Всичките народи ще живеят в нея под едни чисти и святи закони, както е дадено от Бога да живее човекът. И за турчинът, и за евреинът и пр., за всички еднакво ще е, само ако припознаят законите равно с българинът. Така ще е в наше Българско...
Ако някой от влиятелните българи или войвода, подкупен от чуждо правителство или от друго частно лице, поиска да ни пречи в работите под какъвто начин и да било, такъв ще се счита за неприятел и ще се наказва със смърт
         Хайде сега малко неудобна, но фактологически точна и истинска история, няма да описвам, кога, какво и как е направил за България, учи се още в началното училище. Дякона Левски беше предаден от българи и заловен на 27.12. 1872 г. до Къкринското ханче, източно от Ловеч. За разпознаване е откаран в Търново и после в София с каруца и охраняван с по- малко от 20 заптиета. Нито веднъж и от никого, не е направен опит за нападение на конвоя и неговото освобождаване !? Осъден е на смърт, чрез обесване, но е имало реална, юридическа възможност при добра защита, да бъде осъден на затвор. Защитава се сам и не издава никого от организацията. Обесен е в околностите на София на 18.02. 1873 г.. Дълго време, никой не е смеел да го свали от въжето и погребе по християнските правила. Според турски източници е погребан в общ, необозначен гроб за бедни, престъпници и скитници. Почти сто години след това, срамът и унижението, карат Николай Хайтов да твърди, че гроба му е под олтара на църквата Св. Петка Самаржийска, за което няма никакви, безспорни доказателства . Агитка от облъчени "свъхдемократични" плагиати и клакьори, тук в блог. бг пеят странна и фалшива песен, че страшните и лоши комунисти са укрили и унищожили тленните останки на Левски, защото щял да засенчи паметника на Ленин срещу ЦУМ.!? То бива слагачество и деформиране на историята в полза на парите, но да пропуснеш че и Хайтов беше комунист е равностойно да си зариеш главата в пясъка и във въздуха да си оставиш само голия, отвратително американизиран задник ! Умишлено да пропуснеш писмото на американският посланник, до Народното събрание, със "съвети" , че подвига и делото на Левски "пречи" на демокрацията, същият американски идиот и посредствен актьор в сапунения сериал "Стъклен дом", на когото българската, политическа класа разреши да издигне мемориал на загиналите
американски летци, в безмислените и ненужни бомбандировки над София, кадето загинаха хиляди невинни и цивилни граждани,  свалени от доблестни българи с цената на живота им ????.
        Трябва да се знае, че по време на робството, нашите поборници, емигранти и борци за свобода са определяни като разбойници и престъпници. Не са били особено популярни сред населението, помощтта им се е наказвала строго и са се страхували от връзката с тях. В османската империя, законите са важали за всички и стопанската дейност не е ограничавана, имало е доста, богати българи с право да се преместват и учат по целия свят. Имало е и богата интелигенция, която не се е интересувала много от проблемите на поробеното население и не е участвувала в освободителни движения, въобще не е знаела, не е искала да знае, кой е Левски, Ботев, Раковски  и пр.... Пословичен е синът на русенския чорбаджия Иванчо Хаджипенчович, изучил право в Париж и участник в комисията за процеса срещу Левски, формулирала обвиненията и присъдата! По- късно същият е депутат в Учередителното събрание, гласувало Търновската конституция и по- късно пръв радетел за поставяне паметник на Левски, край местото на бесилката ????. Ето такива продажни душици идват тогава на власт и гласуват за монархия, потулили и унищожили заветите на истинските борци за свобода, като Ботев и Левски, организират по- късното физическо унищожение и унижение на много поборници, като капитан Петко Войвода и пр.... Историците до днес мълчат и не посочват ясно, имало ли е възможност, при положение че българските, аристократични родове са унищожени, да се гласува и реализира мечтата на дякона за „чиста и свята република” !?
         Днес сме република, но каква, най- малко е народна и „демократска”, кое послание на Левски е изпълнено, къде е независимостта на България, етническото разбирателство, равенството с другите европейски народи. 140 години след неговата смърт, няма нито един български държавник и политик, притежаващ такава интелектуална мощ, себеотрицание и героизъм, загрижен за Отечеството.! Обратното, допуснахме млади хора да се гаврят публично с него, родихме и неговият морален, неумиращ убиец Бай Ганьо. Свалете портретите неуважаеми политици, стига популизъм и лицемерие. Българите явно не сме дорасли все още за неговия подвиг ! Създадените филми и сладникави писания, далеч не дават истинска представа за Дякона Левски. Срамно е, че една англичанка, написа най- добрата книга за него „Апостола на свободата”?  Затова нека свалим шапки, коленичили да сведем глави, да се замислим и виновно с преклонение да помълчим ! Да помислим, какво може да спасим и да направим срещу днешните, не по- малко страшни, продажници, еничари и поробители, дръзнали да унищожат България !

 О, майко моя, родино мила,
защо тъй жално, тъй милно плачеш?
Гарване, и ти, птицо проклета,
на чий гроб там тъй грозно грачеш?
Ох, зная, зная, ти плачеш, майко,
затуй, че ти си черна робиня,
затуй, че твоят свещен глас, майко,
е глас без помощ, глас във пустиня.
Плачи! Там близо край град София
стърчи, аз видях, черно бесило,
и твой един син, Българийо,
виси на него със страшна сила.
Гарванът грачи грозно, зловещо,
псета и вълци вият в полята,
старци се молят богу горещо,
жените плачат, пищят децата.
Зимата пее свойта зла песен,
вихрове гонят тръни в полето,
и студ, и мраз, и плач без надежда
навяват на теб скръб на сърцето.

"Обесването на Васил Левски"

Христо Ботев

 image

Мрежата от революционни комитети създадени и ръководени пряко от Васил Левски

image













Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dedenze - Защо бе, облъчени модераторчета !?
01.02.2013 14:32
Защо спряхте пак брояча на посещенията на поста, страхувате се да не влезе в раздел популярни или може би не е успореден на днешната "демокрация", американизация и политически извращения ! ?
цитирай
2. pvdaskalov - Браво, Деденце!
02.02.2013 16:29
Макар, че деденце съм и аз с 5 внучета вече. Поздравявам Ви за стегнатия и много точно написан постинг. Сигурен съм, че 99 процента от народните избраници не могат да създадат подобно произведение.
Не може да не цитирам следния текст:
"Защитава се сам и не издава никого от организацията. Обесен е в околностите на София на 18.02.1873 г. Дълго време, никой не е смеел да го свали от въжето и погребе по християнските правила. Според турски източници е погребан в общ, необозначен гроб за бедни, престъпници и скитници. Почти сто години след това срамът и унижението карат Николай Хайтов да твърди, че гробът му е под олтара на църквата "Св. Петка Самаржийска", за което няма никакви безспорни доказателства. Агитка от облъчени "свръхдемократични" плагиати и клакьори, тук в блог.бг пеят странна и фалшива песен, че страшните и лоши комунисти са укрили и унищожили тленните останки на Левски, защото щял да засенчи паметника на Ленин срещу ЦУМ!? То бива слагачество и деформиране на историята в полза на парите, но да пропуснеш, че и Хайтов беше комунист, е равностойно да си зариеш главата в пясъка и във въздуха да си оставиш само голия, отвратително американизиран задник!"
Аз ще Ви подкрепя не със свои думи, а с нещо, което много харесвам в заключението на Част първа (Исторически изследвания), написана от проф. Димитър Овчаров - моят обичан съавтор на книгата "НАУКАТА СРЕЩУ АГРЕСИВНОТО НЕВЕЖЕСТВО":
(вж. по-долу, че тук превиших броя на символите)
цитирай
3. pvdaskalov - Измина близо век и половина от ги...
02.02.2013 16:36
Измина близо век и половина от гибелта на Левски. През цялото
това време неговото име се разнасяше за щяло и не щяло по улици и
площади, скандираше се по футболни стадиони и по време на военни па-
ради, мълвеше се клетвено по тържества и партийни сборища. Духът на
великия българин беше принизен, защото:
ПРЕДИ ГОДИНИ филмови дейци създадоха многосериен филм за
Апостола, в който зад Демона на империята не личеше неговата духовна
сила.
ТОВА НЕ БЕШЕ ЛЕВСКИ!
НЕОТДАВНА един лъжеписател написа „роман“, в който унизи об-
раза на майката на героя, а него представи като хаймана, престъпник и
убиец.
НЕ! ТОВА НЕ БЕШЕ ЛЕВСКИ!
В НАШИ ДНИ група патриотари посочиха един гроб на византиец
под основите на черквата „Св. Петка Самарджийска“, поставиха паметна
плоча, с която я обявиха за гроб на Левски и я покриха с цветя и венци.
НО И ТОВА НЕ БЕШЕ ЛЕВСКИ!
А една чужденка, англичанка по произход – Мерсия Макдермот, на-
писа следните слова:
„Много е лесно един човек да бъде убит и закопан за вечни времена
в тъмната и безмълвна земя с вързани ръце и пречупен врат. Но когато
човекът е живял не за себе си, а е превърнал своя живот в дела и идеи,
преминали в съзнанието на другите – тогава не е лесно да се прецени
кога той е мъртъв… В този „ничий“ гроб под снеговете на София лежа-
ла само една празна черупка, докато по цяла България огнените семена
вече тлеели в хиляди живи сърца в очакване само да премине бурята и
да секнат риданията… Гробът на Левски и до днес не е открит. Но всъщ-
ност един гроб изглежда съвсем ненужен за човек, останал толкова жив
в паметта на народа си и толкова дълбоко обичан“.
ДА! ТОВА НАИСТИНА Е ЛЕВСКИ! (с. 84-85)
цитирай
4. dedenze - Благодаря от душа и сърце pvdaskalov за обективния коментар!
02.02.2013 17:21
Когато прочетох коментара, очите ми се изпълниха със сълзи и съм сигурен, че не е само от възрастта...Мислех си, че в гонитбата на парите и оцеляването, хората са се идиотизирали така, че не разбират смисъла и съдържанието на текста !
Поздрави и здраве !
цитирай
5. dedenze - На тези сайтове вижте 4 и 5 част на Левски пред съда
03.02.2013 18:06
http://www.youtube.com/watch?v=jXS4YklMiKc
http://www.youtube.com/watch?v=tJ4C-AS1K6Y
цитирай
6. kostadin - Не си прав!Костите на погребаният ...
06.02.2013 09:23
Не си прав!Костите на погребаният под олтара са номерирани и пратени в БАН От там после изчезват .На времето имаше доста предавания и дискусии по този въпросВ разкопките участвуваше и проф. по история от Духовната академия.Той изнесе много подробности за намереното закопано под олтара.

За всичко останало искрени адмирации!
цитирай
7. dedenze - Няма безспорни доказателства за това Костадине
06.02.2013 13:44
Хората си измислят какво ли не, там са намерени много кости на различни хора датирани със столетия назад. Желанието да намерим гроба на Апостола и да измием срама от народа ????. е толкова голямо, че се превръща в религия. Ето това е истината:
А една чужденка, англичанка по произход – Мерсия Макдермот, на-
писа следните слова:
„Много е лесно един човек да бъде убит и закопан за вечни времена
в тъмната и безмълвна земя с вързани ръце и пречупен врат. Но когато
човекът е живял не за себе си, а е превърнал своя живот в дела и идеи,
преминали в съзнанието на другите – тогава не е лесно да се прецени
кога той е мъртъв… В този „ничий“ гроб под снеговете на София лежа-
ла само една празна черупка, докато по цяла България огнените семена
вече тлеели в хиляди живи сърца в очакване само да премине бурята и
да секнат риданията… Гробът на Левски и до днес не е открит. Но всъщ-
ност един гроб изглежда съвсем ненужен за човек, останал толкова жив
в паметта на народа си и толкова дълбоко обичан“.
ДА! ТОВА НАИСТИНА Е ЛЕВСКИ! (с. 84-85)
цитирай
8. baimomchil - Деденце в грешка си
19.02.2013 13:28
прочети цялата кореспонденция на Левски и ще видиш, че Левски не използва удивителен и вместо него използва въпросителен. Всъщност това народе, трябва да се чете НАРОДЕ!!!!
цитирай
9. dedenze - Някой дълбоко ви е заблудил №8 !
19.02.2013 16:20
https://www.google.bg/search?q=%D0%9D%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B5+????.&hl=bg&client=firefox-a&hs=nLp&tbo=u&rls=org.mozilla:en-US:official&tbm=isch&source=univ&sa=X&ei=04gjUfS-FtD64QSxnIHgDA&ved=0CFwQsAQ&biw=1024&bih=611

Ето на този сайт има няколко факсимилета на цитирания израз, той е:
народе ????. Твърдението, че Левски вместо удивителен, използува въпросителен не го приемам и разбирам !?
Ето тук, във автентичните факсимилета има 4 -5 удивителни !
http://anamnesis.info/projects/Vasil_Levski/VL_borba.htm
След въпросителните има и точка. Трябва да сме прецизни и внимателни когато цитираме всеки израз на Апостола, защото всичко има значение !
цитирай
10. baimomchil - Ето прочети писмата, които Левски е изпращал
19.02.2013 16:33
http://jorosavov.blog.bg/history/2012/03/22/narode-ili-kak-chetem-vasil-levski-povyrhnostno.926588

и сам ще разбереш.
цитирай
11. dedenze - Трябва да се придържаме към документите !
19.02.2013 17:30
Личните интерпретации не са важни. Левски достатъчно добре е ползувал и двата знака !? Но, по- важно е, какво е казал и колко българи са разбрали смисъла на казаното, колко са опитали да претворят на практика неговите идеи и философия ! Сред политиците на Третата българска държава до днес, аз не намирам нито един !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3467381
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031